• Catti

    Roliga händelser under förlossning del 5

    En fortsätningstråd om roliga händelser under förlossningen. Citerat från första trådstartaren:

    //xxmeyaxx :

    Det finns nog många kvinnor som oroar sig för sin förlossning och jag tänkte att vi kunde släppa lite på den nervösa linan. Det kan hända mycket roligt under en förlossning och DÄRFÖR vill jag att i denna tråd - så ska man skriva ner roliga händelser under eran förlossning! Något som ni skrattar åt idag.

    Kom igen nu, tjejer! //Slutcitat
    De gamla trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m8704943.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m10749993.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m14175508.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-07 19:21:06:
    familjeliv.se/Forum-2-13/m17239985.html

  • Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5
  • mammacatta
    annne skrev 2007-05-29 19:31:41 följande:
    Hmm.. jag tycker att både det mammacatta skrev och det Tettan skrev var väldigt irriterande. Alltså.. de tanterna verkade ta för givet att pappan inte kunde eller inte ville! De måste varit gamla de där tanterna! De borde ju visa både mammman och pappan hur man gör! (inte du då mammacatta om du inte kunde stå) Och att säga "Titta, han KAN ju!" var det dummaste jag hört! Åh, vad arg jag skulle bli. Speciellt om jag var pappan! Varför skulle inte en pappa kunna byta blöjor??
    Ja, det är åxå ett partytrick nuförtiden.
    Min man får stå och visa andra pappor att han KAN byta blöjor.
  • Troll1
    fixarmamma skrev 2007-05-30 03:36:42 följande:
    Oj halkade in här HA ha haaaaa härligt!!! Kom till att tänka på när jag fick sista tösen.Det var en stackars praktikant från england som skulle vara med jag tyckte det var ok när jag inte hade så jätte ont men när det värst med smärtor o jag skrek att nu skiter jag i detta o bm tyckte att gumman lilla det är lite sent påtänkt var det droppen "råkade" få in en sååån fullträff med benet att han flög, opps.Tror inte att han var med på fler förlossningar den dan:)
    Ujujuj!
    Har BF 15/6 och börjar oroa mig lite lätt....
    Sladdis igen...
  • carolynn

    Äntligen! Fick man vara med om det där med förlossninge själv.
    Efter att ha följt den här tråden slaviskt var jag helt inne på att lustgas måste vara det bästa som finns här i världen!
    Hade alltså ganska stora förväntningar när jag var öppen 7 cm och vattnet gått och beslutade mig för att testa. Men jag visste också att det inte funkar för alla och kan ta ett tag att få in tekniken.

    Hur som helst testa måste jag ju för det verkade ju vara värsta mirakelkuren för både smärtan och humöret :)
    Det gick ganska bra de första gångerna...sen började det sticka i läpparna och man liksom domnade bort. Exakt samma känsla upplevde jag i min ungdom när jag gjorde en sån där riktigt dum grej som man testar på...boffa bensin!
    Jag blev lite skraj men förstod att det var ju lustgas och inte bensin i masken.
    Hur som helst var jag tvungen att fråga mannen om han boffat någon gång. För jag ville ju så gärna beskriva för honom hur allt kändes när man födde barn. "Eh neeeh" svarade han och undrade förståss vad jag svamlade om, varpå jag började asgarva i masken och utanför masken och försökte få fram vad jag tänkte nämligen "det är nu man börjar säga de där riktigt roliga grejerna som man läst om på den där vansinniga tråden på familjeliv!!" Inget av det där kom ju fram i rätt ordning men vi fick oss ett gott skratt mellan värkarna i alla fall.

    Måste sen tyvärr erkänna att jag inte alls fick in tekniken med lustgasen ordentligt utan kände mig bara vimmelkantig och full så nästa gång väljer jag något annat. Akupunktur ska visst vara bra även om man inte hör riktigt lika många roliga historier om det...

    Inte den skojigaste historien kanske men ändå....

  • Rigmor Mortis

    Äääh, jag ville också bli hög av lustgasen och säga en massa roliga saker (låg till och med och funderade på vad för kul jag kunde säga), men nej, jag blev inte alls sådär roligt hög som en del andra verkar ha blivit

  • alpha

    VackertVäder skrev 2007-05-25 20:33:45 följande:

    Underbar tråd! Har skrattat hur mycket som helst, tack tjejer! Var väl inte med om nåt exceptionellt komiskt under min förlossning, men det var en rätt lustig sak...: fick lustgas, fick ökat styrkan och ökat och ökat... Ont hade jag... Sen kunde de inte öka mer och då tänkte jag nog nånstans att jag skulle få i mig mer om jag tryckte fast masken hårdare mot nyllet - för då skulle inte ens en liten pust smita ut... *fniss* Blev hög som ett höghus och till slut sa BM till mig att "Nu får det räcka, du måste andas lite vanlig luft igen!" Fick knappt loss masken och kunde knappt öppna ögonen, så full var jag... *ASG*

    Hahaha! Själv var jag helt gravallvarlig när jag försökte få sköterskan att sälja mig en tub...

  • malin808

    * alpha: Hahaha.... Ja en sån skulle man haft hemma
    Tror jag ska prova o se om de vill sälja en till mig denna gången

Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5