• Esterella

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Jag fick som du ca 6 veckor efter jag fött barn, höll på att bli tokig. Åkte in till akuten till sist och blev grundligt kollad och hemskickad dagen efter med en burk oxascand (lugnande, mot ångest) har iofs inte vågat röra burken eftersom jag inte vill vara lullig med småbarn runt mej.

    Jag antar att jag är frisk i hjärtat men extraslagen har satt sina spår, jag blir alltid toknervös när dom kommer nu (2 år senare) och jag känner efter mycket, inte så bra.

    Jag tror att det berodde på att jag förlorade mycket blod under förlossningen (jag hade dock ett bra hb) och sen förlorade jag 20 kg i ett nafs + att jag tog p-sprutan bara 1 vecka innan skiten började.

  • Esterella

    Jag har precis som du men det kommer i perioder. Har det i ca 1-2 veckor och sen kan det vara lugnt ett tag.
    Jag har lagt märke till att det kommer när jag varit under stress en period, tex när jag skulle börja jobba efter föräldraledigheten och omställningen var en tuff period, då hade jag så mycket extraslag så jag fick PÅ ochringde vc som gjorde ett snabb ekg på mej och det visade bara på en hög puls.
    Jag har inga exreaslag när mitt hjärta är under ansträngning men när jag sätter mej och ska ta det lungt då börjar det hoppa och det pillar i halsen så jag sitter och harklar mej för att det ska gå över.

    Det är ju en omställning att få barn och jag tror du kommit in i en ond cirkel, försök att slappna av några ggr varje dag (inte när du ammar) och var inte orolig för då blir det aldrig bättre.
    Kram


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Kolla aldrig pulsen, försök att tänka på annat. Jag var så när mina ex var som värst, kollade pulsen jämt och på så sätt så kunde jag aldrig släppa tanken på dem. Jag har nyss haft en period igen med ex, den varade ca 2 veckor och håller på att lugna ner sig. Jag kopplar ihop det med stress, hormoner (äl brukar vara lite jobbigare) och bubblig mage. Jag får på av mina ex, då blir det ännu mer ex och pulsen slår hårdare och jag känner av exen mer och blir ännu räddare = ond cirkel.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Vad bra.
    Tänk på det nu, det är ok, många har det och ingen har dött av det.


    Jag kände som du, att hela den lyckliga tiden med bebisen blir liksom överskuggad av nån jä..a ångest.
    Allt livet kretsade runt var oron över hjärtat och inte kunde man känna den riktiga lyckan över att gosa med en bebis.


    Jag fick mina ex i Aug-05 i oktober samma år så tänkte jag "nu skiter jag i detta, orkar inte må dåligt nu" det släppte lite för varje vecka efter det.


    Nu får jag det i skov och jag mår bara dåligt för stunden, visst var jag in på vilo ekg i somras men då jagade jag upp mej massor + att jag skulle börja jobba efter nästan 5 års mammaledighet.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Jag har inte ätit nån medicin för min puls var låg och BT likaså så läkaren trodde inte jag skulle må bättre av att äta Betablockerare, jag fick Oxascand (lugnande) utskrivet efter jag legat på akuten en hel natt med elektroder på mitt bröst, uhh, vilka minnen

    Jag kommer ihåg en dag när min sambo skulle vara borta hela dagen och kvällen, då hade jag ex hela tiden, mådde så dåligt så jag tog en halv tablett, det var enda gången jag tog nåt för dem. Min ångest var enorm den dagen,,

    Vad jag vet om hur lång tid det tog...... Vi hade dop i slutet på Oktober och då fick jag enstaka ex.
    Efter det så kunde jag få nåt var tredje vecka typ. Efter det här året började så har jag haft mer ex, kanske 6 perioder på ca 2 v som jag haft mer annars är det lugnt i bröstet.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Och jag fick dubbelslag i Januari i år när jag började käka proaim, slutade med dem efter ett tag och då lugnade även extraslagen ner sig.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Idag har jag haft en dag med mycket extraslag jag jagar upp mej och känner efter.
    Tycker att det blir värre om jag böjer mej ner och lutar mej åt nåt håll + att det blir värre om jag stressar vilket jag gör när det hoppar extra.
    Det som gör mej lite nere är att jag vet att dessa perioder brukar vara i ett par veckor så det är väl bara att bita ihop.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Jag har haft en sisådär dag, lite extraslag men jag har försökt att ignorera dem.

    Det som jag tycker är allra värst med det här är att det tar så mycket energi från vardagen, man mår ju skit när dom kommer och har man väl kännt ett slag så sitter man bara och väntar på nästa osv, har dödsångest och undrar ifall läkaren kanske missat nån allvarlig sjukdom eller om det tillkommit nåt annat fel. *Uäsch*


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Shinna; Förstår att du lider, jag hade också extraslag under min graviditet men inte i den mängd som du har

    Idag så har min sambo åkt iväg till svärföräldrarna för att hjälpa dem med badrummet och jag ska ha klädparty, ungarna är jobbiga och jag är superstressad pga mina extraslag som bara blir mer och mer, bläää.
    Ville bara börja grina imorse, orkar inte må såhär.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Idag har jag dragit en tand och jag har tandläkarskräck! Gissa hur nervös jag var, imorse hade jag ångest och extraslag och jag fick yrsel innan jag gick dit.
    Fy Faan, vad jag var nervös, och nu är det gjort.
    Hade ett par extraslag i tandläkarstolen och jag hoppade till varje gång, tandläkaren tittade lite konstigt på mej, jag var övertygad om att jag skulle klappa ihop, men jag klarade mej.
    Nu ska jag vila lite, gillar att den här tråden finns, stöttar mej att läsa att det finns fler som har "nervösa hjärtan"


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Mina extraslag kommer oftast när jag sitter, om jag ätit mycket eller om magen är spänd.
    Alltså är det magen som trycker på hjärtat och då reagerar det med ett extraslag. Jag tycker mej se ett mönster med magen och hjärtat, min mamma också.
    Hon har haft dem sen hon var tonåring.
    Jag känner inte av mina som jag gjorde förut utan nu är det mer som en kittling i halsen + lite rummel i hjärttrakten, ibland känner jag inte ens rummlet.

    Jag tror att hormoner har en del i det, stress, magen och så att man går och känner efter mycket.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Jag läste i Aftonbladets bilaga idag att det kunde vara hormonellt, det som jag trodde från start men som min läkare avböjde på en gång, alla jag pratade med sa samma sak, bm, ssk och läkaren "det är inte hormonellt och det kan absolut inte bero på p-sprutan"
    Jag har extraslag varje månad i ca 10 dagar och alltid runt ägglossning och det är då östrogenhalten sjunker i kroppen.
    Jag blev lite glad när jag läste det och berättade det för mamma som också sa att hon hade det vid äl + att nu när hon har börjat komma i klimakteriet så känner hon det mer vilket då är helt normalt för östrogenet sjunker ju då.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Hum, nu fattar jag inte ditt inlägg. Slår ditt hjärta fort 500 slag? *trög* Kollar du pulsen ofta? Mitt råd till dej är att förbjuda dej själv till det, det är bara mer ångestframkallande.


    Cogito, ergo sum
  • Esterella

    Om det är ett slags "pill" vid halsen så har jag detsamma, har även känt på pulsen under tiden och det har varit lungt.
    Tror också att det är extraslag men vet inte riktigt, det försvinner om jag harklar hårt.


    Cogito, ergo sum
Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!