Inlägg från: Grannen |Visa alla inlägg
  • Grannen

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Jag känner "JAG LEVER!"

    Stör mig mer på min lilla mustach som kortisonet så vänligt framkallat, tur att den är ljus. Men om den inte går bort när jag minskar mitt kortison kommer jag ta bort den permanent. Så kan jag inte ha det!
    Nu ska jag skynda mig och byta brallor för vi ska gå ut och gå och mannen och dottern står i hallen och väntar!

    Kram


    MaddeK81 skrev 2007-12-19 18:25:37 följande:
    mumlin: Ojojoj, vad mycket dom hade öppnat dig! Ärren tyckte jag såg jättefina ut, smala och fina. Har ju bara ett ärr jag men fy fabian vad fult det är, 1-2cm brett (inte samma bredd hela vägen) och illrött än fast jag opererades senaste gången för över ett år sen.Det är nog många som tänker på sin ärr och vill ta bort dom o.s.v. men lika många är vi nog som säger "skit samma" och lever på som vanligt ändå!Hur känner du?
  • Grannen

    Svarar: Klysma är som en plastflaska med en pip som man för upp i tarmen och trycker ut innehållet. Kan vara kortison som därmed inte ger de klassiska biverkningarna då det verkar mer lokalt och inte går ut på sama sätti kroppen.


    lärka78 skrev 2007-12-19 20:01:12 följande:
    Malvas mam: Vad är klysma? Blev lättad när jag bara fick suppar men det är ju onödigt att hålla på och harva med dem i tre månader om det inte räcker för att häva inflammationen. Hoppas slippa kortison, men det är det sista de tar till eller?
  • Grannen

    Madde: Kanske ska ta och vaxa lite då då. Blir det inte stubb?

  • Grannen

    Nej nu är det en hårtråd! Det är det som är så gött med den här tråden man får svar på allt!

    Ok, då får jag se hur jag gör. Kanske kan fläta det när det blir längre?

  • Grannen

    madde: Precis, och så är det ju en medicinbiverkning så då platsar det ju definitivt här! Precis som att man får ökad aptit:ja och då passar fudgerecept med... Ja det mesta kan relateras till tarmar och mediciner och bajs!

    -------------------
    Jag hoppas också att alla känner så att allt är ok, för jag tror att alla i sitt första inlägg bett om ursäkt för att de skriver "fisa" el "diarrer" och vad kan vara mer naturligt i denna tråden? Sedan är det ju skönt att prata lite annat med eftersom vi "känner" varandra här inne!

  • Grannen

    Jenny F: Operationen tog 7 timmar och redan drygt 4 timmar efter så tog de mig ur respiratorn och jag kunde ringa hem en knapp timma efter det. Fast jag var rätt flummig då.
    Blåmärkena är stickmärken från blodförtunnande, morfinsprutor och mina vanliga insulinsprutor. Jag äter trombyl som är blodförtunnande så varje insulinstick blir ett litet blåmärke. Har kommit på att jag har känselbortfall under det långa ärret så där sticker jag mitt insulin nu-smidigt!
    _____________________________

    Fick förresten prova hur det är att ha stomipåse då de försökte använda det när jag läckte ur ärret, kul att få erfarenhet av hur de fungerar. Hade aldrig sett en stomipåse live innan.

  • Grannen

    Jenny F:
    Hur länge har du ätit den nya medicinen? Kan det vara så att den behöver lite tid?
    För mig så låter det inte bra att använda klyx så ofta, lite otäckt. Men samtidigt så är det ju oerhört tröttande att gå och ha ont. Svårt. Ang förtstoppning så har jag haft det i omgångar, men det har alltid följts av diarrer så det har mer varit proppar. Har heller aldrig hört om ngn som är ständigt fortstoppad men var sjukdom.

  • Grannen

    Kollar egentligen på morden i midsommer så det blir kort.


    Mammasknodd skrev 2007-12-20 15:26:06 följande:
    Mumlin: Aha, det kanske är därför jag fått som ett tjockt lager ljust fjun på vardera sida om käken. Så det kan bero på kortisonet? Har inte haft så förut så de...Tussan06: Ja man kanske får lov att lagra upp med kuddar...synd att min kusin lyckats slarva bort amningskudden hon fick låna av oss...Någon som vet vart Bcsvensk tagit vägen? Länge sen hon skrev något...
    Ja det beror säkert på det!

    Ny bild på mer läkt ärr för den som vill se.

    GOD JUL på er ni som åker iväg!!!

    Vi andra lär väl ses innan jul igen!

    Helgkramar!
  • Grannen
    Mammasknodd skrev 2007-12-23 11:29:29 följande:
    Mumlin: Ser ut att läka fint    Är det du som gjort den fina tårtan förresten? Har du nått bra tipps för hur man ska göra med chokladen så det blir som man vill när man dekorerar...?bcsvensk: Skönt att det äntligen blir av! Prommis: Det finns inget värre än sura tanter i telefon Tur att det blev ett annat ljud i skällan när du berätta att du var gravid... GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till er allihopa!Massor med julkramar
    Ja det är min nya hobby, att göra mmf tårtor (det som ligger på tåprtan kallas mmf och är smälta skumgodisar med florsocker iblandat)

    Hur tänkte du med chokladen, vad är det för dekorationer du vill göra? Det målade eller det som sitter på sidorna?
  • Grannen

    GOD JUL på er vänner!

    Hoppas att ni haft en fin dag!

    Jag har haft det mysigt hos svärmor/svärfar och käkat mkt god mat och godis. (skjöt in lite extra insulin och njöt av fudgen! ) Många fina klappar blev det och roliga rim. Så glad att jag fick möjligheten att fira julen hemma istället för på sjukhuset och att desutom är jag väldigt lycklig över att må så fint som jag gör, hade aldrig orkat med en sådan här dag för två månader sedan. Grymt häftigt att livet liksom bara kommit tillbaks! Bästa julklppen någonsinn.

    Ha en fortsatt fin helg och njut av era nära och kära, det är det julen handlar om!

    Kram!

  • Grannen

    jajjaB: Tack, jo jag mår ganska fint! Eller om man jämför med för två månader sedan så mår jag jättefint!
    Tänkte på vad du skrev om tarm/julmat-har fler än jag problem med julmust? Det är så gott men pajar magen på mig!

  • Grannen

    Det kanske är ngt för de som är förstoppade istället för klyx!

    Lycka till på ul tindras äiti

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!