Inlägg från: Grannen |Visa alla inlägg
  • Grannen

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Har anmält inlägget mot tessi nu.

  • Grannen

    Puss på er och ha en fin helg!

    Grattis Lällas! Hoppas du blir riktigt firad.

    Nu ska jag snart bli serverad fläskfilé med solrospesto och klyftpotatis på mandelpotats. Smarrigt!

  • Grannen

    HEJ!!!

    Jag är hemma! På andra sidan och piggare än på länge! Är fortfarande väldigt påverkad av op. och är smal som en sticka (avstötningsmedicinerna käkar muskler) och lite darrig men jag försöker träna så mkt jag kan och andningsträna för att få full lungfunktion igen.
    Har varit en helt sjuk resa det här, med känslostormar, mkt glädje och tårar. Hade en mindre avstötning efter några dagar men som tur var så tog en hästkur med kortison den! Första dosen kortison var på 1 g!!! Jag blev HÖG och sov en timma av 41 timmar, hade syner bla hade jag besök av en tomte som sa till mig att gå och bajsa!
    Samlade på mig oerhörda mängder vätska i rygg, buk och lår och detta började läcka ur mitt ärr så på de senaste dagarna har jag tappat 11 kilo i vätska och muskler. Läcker fortfarande men jag har fått hem material så att jag kan lägga om mig själv. Åkte in i förrgår kväll och fick ligga över natten där för att jag inte hade grejer hemma att byta med. (läckte inte när jag åkte hem)
    I det stora hela så tycker jag att det gått väldigt bra, de två första gångerna jag skulle resa mig ur sängen, alltså bara timmar efter att jag vaknat ur respiratorn så gjorde det djävulskt ont men sedan dess har smärtan avtagit väldigt och jag äter bara vanliga panodil nu. Ärret är "fint", de har inte sytt några yttre sygn förutom två st som de sydde när jag läckte som värst. Personalen har varit helt underbar, kunde inte haft det bättre på sjukhuset!

    TACK! Alla för hälsningar genom Vindy och för inlägg i inbox och gästbok, har inte läst igen tråden-är för trött för det men jag ska gölra det när jag piggnar på mig änmer. Satt och grät när jag läste det fina ni skrev!

    Nu ska jag masa mig till sängen och vila lite, har varit i gång sedan halv 8 i morses och jag vill så mkt men måste inse att vila också är bra... svårt när man är så lycklig och känner sig full av energi!

    Puss och kram till er alla!

  • Grannen

    Har skummat igenom tråden nu, många sidor att läsa igen. Blir så rörd av er omtanke och jag känner mig verkligen glad över att ni finns!
    Har läst om era mot- och med gångar och jag hoppas att både relationer och hälsan blir bättre för er som har problem. Oavsett om ni väljer att vara kvar eller inte i förhållandet. Kämpa på så länge det går men när det är dags att släppa taget så gör det för det blir ofta inte bättre...
    Här är det väldigt bra på relationsfronten, detta har verkligen svetsas oss samman och Anders är väldigt glad att jag är "tillbaka" och mig själv igen! Dessutom är han ju hemma i 2 månader nu så det känns väldigt bra, iaf än så länge..!

    Idag har jag varit på kontroll på Sahlgrenska och levervärdena var helt normala!!! Så skönt för man vet ju aldrig innan om man får komma hem el inte, väskan var med men den fick åka hem igen! Det är rätt så häftigt att sitta på mottagningen och veta att alla som sitter runt en oxå har fått den finaste gåvan man kan få, det blir en samhörighet som är svår att hitta ngn annanstans, man har väntat och lidit och så är man på andra sidan. Det blev mkt skratt!

    Har inte vilat mer än i taxin idag, eller iaf inte vågrätt men nu känns det att jag gick upp 10 i 5 så kvällen lär bli väldigt lugn. Har tränat och promenerat så nu kan jag med gott samvete lägga mig i soffan efter att ha tryckt i mig en pizza. MAT, MAT och MAT är min stora lycka nu! Dessutom kan jag käka hur mkt som helst för jag bara fortsätter att rasa i vikt, 50.4 stog vågen på imorses och då har jag ändå en del vätska kvar i buken. Så nu ska jag vräka i mig allt vad jag kan till jag börjar bli kortisonfet och då ska mitt nya intresse bli att laga supergod nyttig mat! Recept mottages gärna! Fast inte fisk!

    Puss på er alla godingar!

  • Grannen

    Hej
    Kikar in och lämnar liten rapport. Skriver ingen personligt då jag inte orkar men läser allt och tänker på er som mår dåligt, och er andra med förstås!

    I lördags fick jag feber och fick åka in till sjukhuset här hemma, de tog leverprover och kollade om det var uvi men det var bra så de gav mig antibiotika då såret var rött och hettade. Infektion el inflammation i såret. (kommer inte ihåg vilket)
    Är rätt trött nu, kanske beror på att jag har skit i såret el att jag minskat kortisonet. Ska in i morgon på kontroll så det känns bra. Tacksam för att det inte var en ny avstötning men önskar även att det fick vara lugnt ett tag nu utan fler problem. Vill bara landa i detta. Är inte lika hungrig längre utan det märks att jag minskat kortisonet, lite rund i kinderna har jag redan blivit. Äter 15 mg per dag nu.
    Sedan måste jag inse att det inte var länge sedan jag gjorde en superstor operation, vill så gärna så mkt men jag måste fatta att det är ok att vara lite trött och vila. Brukar i regel ta några månader innan man är "tillbaks" men eftersom jag blev så pigg så snabbt så ställer jag nog för höga krav på mitt tillfrisknande...
    Tarmen har reagerat på alla mediciner så nu är jag en i gänget här på riktigt, kramper och diarrer och jag tål inga mediciner för min UC så jag hoppas att den skärper till sig. Att börja röka för att bli stabil som jag gjorde förra gången är ju inte aktuellt.

    kram

  • Grannen

    Madde och fru U,

    Kan nog absolut vara så! Skönt att höra att det är fler som upplevt samma känsla!
    Kännt mig lite piggare idag så då gjorde jag julgodis istället för att vila... hmm jag följer mina egna råd SÅ bra!

  • Grannen
    MaddeK81 skrev 2007-12-17 16:00:05 följande:
    Haha, det där känner jag också igen! Man vet så väl vad om är bäst och om nån annan behöver råd så har man så kloka svar, sen ska man agera efter det själv och då går det åt skogen:"jag ska bara dammsuga lite i köket där det är värst, och i hallen behövdes det visst också, ojdå vad mycke dammtussar det va i sovrummet, bäst jag inte kollar under sängen (kollar under sängen), oh my god blir till att krypa ner på golvet för att nå under sängen o.s.v."Sambon frågar: Varför har du tagit ut dig så mycket, du behöver ju vila!Madde svarar: Jag skulle bara dammsuga det värsta i köket...
    Hehe! "bäst jag inte kollar under sängen (kollar under sängen)" Precis min humor!
  • Grannen

    Japp nu är jag en trasdocka på magen men helare och finare inuti än på länge! Är riktigt pigg nu igen, hade en svacka igår och imorses men nu är jag tillbaks! Sjukt mkt du jobbar nu! Men kul att det verkar sälja bra iaf!
    Hoppas att Rebecca går upp i vikt så att hon slipper sondas, men som du säger så kommer nog kortisonet hjälpa till på det planet! Jag var så himla hungrig när jag fick hög dos vid avstötningen (hade en efter ngra dagar) och även när jag åt 20 mg per dag men nu när jag äter 15 mg tycker jag att hungern har avtagit. Verkar vara en gräns precis där för mig.


    Molle72 skrev 2007-12-17 19:35:32 följande:
    Hej på er alla.Här är jag inne en snabbis igen det var ett tag sen sist. Har jobbat som bara den.Har jobbar allt mellan 12 och 18 timmar per dygn nu i 35 dagar, nu är det bara 5 dagar kvar.PUH. Börjar bli bra trött och sliten i hela kroppen nu.Vi bakar ju till bageri boden på liseberg, har någon kanske varit där och handlat något.Rebecca har precis haft ett skov igen. Ganska milt kan man väl säga. Men läkarna är lite orolig för hennes vikt. Så nu ska hon börja med näringsdrycker. Och nu går hon på en ganska hög dos kortison igen. Hon måste gå upp mellan 6 och 7 kilo nu annars blir det sond för henne. Men nu har hon fått lite aptit.mumlin: har du äntligen fått en ny lever? Jag hittar inget gamalt inlägg där det står men fattar det så på ett av de sista inläggen. Stort grattis till dig, och sköt om dig väl nu.Ha det nu så bra alla så ses vi snart igen.Kram på er alla från molle och Rebecca.
    En fråga till er kortisonkäkare: Hur låg dos äter ni när ni slipper kortisonkinderna? Eller hur hög dos när det börjar komma?
    GILLAR INTE mina fluffkinder, fåfäng fast jag "borde" enbart vara tacksam över att jag lever...fast jag är tacksam men fåfäng...

    Kram på er!
  • Grannen

    Ni som inte spyr av ärr och sår kan titta in i mitt galleri om ni vill se... Men känsliga varnas! Ser mkt otäckare ut på bild än i verkligheten!
    Där kan ni även se att det finns lite vätska kvar och fina blåmäken från insulin och blodförtunnande sprutor.

    Hej grådis och välkommen hem!

    Välkommen alla nya.

    Oj, LLS, det blev alltså så! Skönt att ni är överens.

    nalla: Ha ett riktigt skönt lov, det förtjänar du efter allt pluggande!

    mammasknodd, om du vill kan du få ett supergott fudgerecept! (man kan borsta tänderna el käka direkt efter maten så lättar samvetet lite... )

    68:an: Inte stressa ihjäl dig nu. Slappa lite i jul med!

    Tindras äiti: Vem går du hos?

    Till alla: Ha det gott och kramar i massor till er!

  • Grannen

    Slänger in fudgereceptet till den som blir godissugen

    Fudge

    3 dl socker
    3 dl grädde
    1 dl sirap

    Kokas till 120 grader. (tar ca 50 minuter)

    Rör sedan i 50 g smör
    och 2 msk honung

    Koka i två minuter till.

    Tag av från plattan och rör i drygt 100 g hackad choklad, ljus el mörk efter smak.

    Häll upp i form ca 14*20 cm, låt svalna. Skär i bitar.

    NJUT! Den blir krämig och inte alls några sockerkristaller i. Mer som fudgen man kan köpa i lösgodishyllan. Så god!

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!