• Milliemolly

    Stureplansprofilerna............

    Jag har följt följetongen i kvällstidningnarna om våldtäkten - och jag bara önskar att de två idioterna kan stå för vad de faktiskt har gjort.

    Ska det vara så svårt - de har gått över gränsen - och tnk om de kunde stå upp och be om ursäkt till tjejen. Det hade varit STORT!!!!!!

    Nu sitter de bara där och skyller på henne.......

    Jag tykcer det hela är hemskt och synd om tjejer som låter sig behandlas så som hon tidigare har gjort med dem!

    Vad tycker ni andra om fallet?

  • Svar på tråden Stureplansprofilerna............
  • FlamingRed
    Gnurfen skrev 2007-10-19 12:43:11 följande:
    Domstolen har ju dömt det som ställt bortom allt rimligt tvivel, men du vet väl bättre?!
    Nu vet jag inte vad du menar? Vi pratade om tecken på våld alena ska räcka till en fällande våldtätsdom. Anser du det?

    (jag gör det inte)
  • Gnurfen

    Elskåpet: så hon får skylla sig själv med andra ord?! Det innebär inte att hon inte blev våldtagen. Nu måste jag dra, så tack för mig!

  • Anonym (jag)
    Gnurfen skrev 2007-10-19 12:47:56 följande:
    Elskåpet: så hon får skylla sig själv med andra ord?! Det innebär inte att hon inte blev våldtagen. Nu måste jag dra, så tack för mig!
    I så fall får helt enkelt killarna oxå skylla sig själva!
  • listo
    Tråden är flyttad eftersom den inte passade i Känsliga Rummet.

    /Moderator
    Jag är extremt tålmodig, förutsatt att jag i slutändan får min egen vilja igenom
  • el skåpet

    Anonym (Sur) skrev 2007-10-19 12:44:32 följande:


    Men du tycker väl inte att det är ok att våldta någon för att hon är -full?
    Nej det tycker jag inte men om man sätter sig i en situation där det i princip blir omöjligt och bevisa om man blivit det eller inte så får man nog fundera lite själv hur man beter sig.

    Du vet heller inte vad som hänt denna natt, du kan inte säga med 100% säkerhet om hon talar sanning eller ljuger, likväl så kan du inte säga om killarna talar sanning eller ljuger. Exakt vad som hände finns bara i deras huvuden, men det är faktiskt tveksamt att tjejen vet för när man är så full så brukar det vara mycket svårt och minnas. Observera att de allra flesta som inte är speciellt vana vid alkohol inte pallar så hög berusninggrad.

    Oavsett vad man tycker om de olika personerna, jag är övertygad om att det är många som hatar killarna av andra anledningar så måste man ändå hålla hårt vid att det alltid måste vara bevisat att någon är skyldig.
  • Myrkryp

    Jag håller självklart med om att ingen oskyldig ska dömas!
    Men hur ska hon kunna bevisa att hon blivit våldtagen mer än med det hon har?
    Hon har sin berättelse och hon har sina skador, om ingen tror på det så är hon inte våldtagen? Hur ska våldtagna tjejer kunna få upprättelse? (de måste alltid spela in när de har sex, får inte vara fulla, bör leva ett tillbakadraget liv, alltid bära polotröja och helst vara oskulder?)
    Män våldtar kvinnor. Ofta. Det är sällan en kvinna våldtar en man. Därför måste isåfall lagen ändras så att en våldtagen kvinna har en chans att få rättslig upprättelse.

    el skåpet skrev 2007-10-19 13:07:01 följande:


    Anonym (Sur) skrev 2007-10-19 12:44:32 följande:Nej det tycker jag inte men om man sätter sig i en situation där det i princip blir omöjligt och bevisa om man blivit det eller inte så får man nog fundera lite själv hur man beter sig.Du vet heller inte vad som hänt denna natt, du kan inte säga med 100% säkerhet om hon talar sanning eller ljuger, likväl så kan du inte säga om killarna talar sanning eller ljuger. Exakt vad som hände finns bara i deras huvuden, men det är faktiskt tveksamt att tjejen vet för när man är så full så brukar det vara mycket svårt och minnas. Observera att de allra flesta som inte är speciellt vana vid alkohol inte pallar så hög berusninggrad. Oavsett vad man tycker om de olika personerna, jag är övertygad om att det är många som hatar killarna av andra anledningar så måste man ändå hålla hårt vid att det alltid måste vara bevisat att någon är skyldig.
  • FlamingRed
    Myrkryp skrev 2007-10-19 13:18:26 följande:
    Jag håller självklart med om att ingen oskyldig ska dömas! Men hur ska hon kunna bevisa att hon blivit våldtagen mer än med det hon har? Hon har sin berättelse och hon har sina skador, om ingen tror på det så är hon inte våldtagen? Hur ska våldtagna tjejer kunna få upprättelse? (de måste alltid spela in när de har sex, får inte vara fulla, bör leva ett tillbakadraget liv, alltid bära polotröja och helst vara oskulder?)Män våldtar kvinnor. Ofta. Det är sällan en kvinna våldtar en man. Därför måste isåfall lagen ändras så att en våldtagen kvinna har en chans att få rättslig upprättelse.el skåpet skrev 2007-10-19 13:07:01 följande:
    Jo, men detta fall är ju inte direkt en "typisk" våldtäkt. Personerna har med fri vilja försatt sig i en situation där det blir _extremt_ svårt att bevisa en eventuell våldtäkt. Det många skäl att påstå att sådana aktiviteter som dom "roade" sig med, måste man göra med människor man litar på, och man måste vidta åtgärder för att inte missförstång skall ske.

    Dessa personer har gett sig in i detta utan att varken lita på varandra eller vidtaget skyddsåtgärder. Då är det inte konstigt att ett brott faktiskt kan ske, utan att det är möjligt att fälla förövarna.
  • el skåpet

    Myrkryp skrev 2007-10-19 13:18:26 följande:


    Hur ska våldtagna tjejer kunna få upprättelse? (de måste alltid spela in när de har sex, får inte vara fulla, bör leva ett tillbakadraget liv, alltid bära polotröja och helst vara oskulder?)
    Nu överdriver du, jag tror du förstår problematiken i detta fallet (om du läst på) och även att man inte kan göra precis hur som helst utan att tänka på konsekvenser.

    De har ju faktiskt haft sig massor av gånger under ett helt år innan
  • Myrkryp

    Jag håller även med om att det är svårt när ord står mot ord (även om man kan diskutera även andra bevis i det här fallet). Men om en tjej inte vidtar "skyddsåtgärder" liknande de du nämner så riskerar hon att bli våldtagen utan att det betraktas som just våldtäkt.
    Då kan man ju vända på det; om två killar utan att vidta "skyddsåtgärder" har sex på ett brutalt sätt med en jättefull tjej en hel natt så riskerar de att det betraktas som våldtäkt. Det tycker jag känns minst lika rimligt...


    FlamingRed skrev 2007-10-19 13:21:33 följande:
    Dessa personer har gett sig in i detta utan att varken lita på varandra eller vidtaget skyddsåtgärder. Då är det inte konstigt att ett brott faktiskt kan ske, utan att det är möjligt att fälla förövarna.
  • Bei Bei

    Vänta litet tag!

    Varför skyller du på tjejen? Eftersom hon måste varit fruktansvärt berusad skulle grabbarna absolut inte haft sex med henne! Det är att utnyttja någon sexuellt/våldtäkt.
    En normal kille har inte sex med en tjej som är så berusad som hon var.

    Helt rätt att de åkte in, hoppas inte överklagan går genom!


    el skåpet skrev 2007-10-19 10:22:08 följande:
    Anonym (bdsmare) skrev 2007-10-19 10:16:20 följande:ja just de ja... och så hade vi andra som inte uppfattat att hon var berusad, detta även om hon hade en uppmätt promillehalt på 1,49 5 timmar EFTER de haft sex. Vet du hur full någon är med den halten alkohol i blodet?Enligt tingsrättens dom står det:"Samtidigt som det stora antalet skador på målsägandens kropp är anmärkningsvärt måste det också beaktas att dessa skador sedda var för sig är lindriga."
    ♥ Ronja ♥
Svar på tråden Stureplansprofilerna............