Inlägg från: el skåpet |Visa alla inlägg
  • el skåpet

    Stureplansprofilerna............

    Anonym (Sur) skrev 2007-10-19 12:44:32 följande:


    Men du tycker väl inte att det är ok att våldta någon för att hon är -full?
    Nej det tycker jag inte men om man sätter sig i en situation där det i princip blir omöjligt och bevisa om man blivit det eller inte så får man nog fundera lite själv hur man beter sig.

    Du vet heller inte vad som hänt denna natt, du kan inte säga med 100% säkerhet om hon talar sanning eller ljuger, likväl så kan du inte säga om killarna talar sanning eller ljuger. Exakt vad som hände finns bara i deras huvuden, men det är faktiskt tveksamt att tjejen vet för när man är så full så brukar det vara mycket svårt och minnas. Observera att de allra flesta som inte är speciellt vana vid alkohol inte pallar så hög berusninggrad.

    Oavsett vad man tycker om de olika personerna, jag är övertygad om att det är många som hatar killarna av andra anledningar så måste man ändå hålla hårt vid att det alltid måste vara bevisat att någon är skyldig.
  • el skåpet

    Myrkryp skrev 2007-10-19 13:18:26 följande:


    Hur ska våldtagna tjejer kunna få upprättelse? (de måste alltid spela in när de har sex, får inte vara fulla, bör leva ett tillbakadraget liv, alltid bära polotröja och helst vara oskulder?)
    Nu överdriver du, jag tror du förstår problematiken i detta fallet (om du läst på) och även att man inte kan göra precis hur som helst utan att tänka på konsekvenser.

    De har ju faktiskt haft sig massor av gånger under ett helt år innan
  • el skåpet

    Bei Bei skrev 2007-10-19 13:39:49 följande:


    Vänta litet tag!Varför skyller du på tjejen? Eftersom hon måste varit fruktansvärt berusad skulle grabbarna absolut inte haft sex med henne!
    Jag skyller inte på någon, det jag säger är att vi inte kan skicka in folk i finkan på ett godtyckligt sätt. Man måste kunna bevisa till 100%. Vi lever trotts allt i en rättstat
  • el skåpet

    Myrkryp skrev 2007-10-19 13:37:25 följande:


    Jag håller även med om att det är svårt när ord står mot ord (även om man kan diskutera även andra bevis i det här fallet).
    Och då måste man fria, det är inte första gången en skyldig går fri men man måste göra allt för att oskyldiga inte åker in.

    Skulle det vara så att tjejen ljuger, alltså hon sätter dit dem så är det ju faktiskt så att det är hon som är "skurken" men hon som går ur detta som vinnare
  • el skåpet

    Bei Bei skrev 2007-10-19 13:45:05 följande:


    Vad kan då bli mer svart på vitt än detta?
    Du verkar inte vara speciellt påläst. Läs tingsträttens dom här:
    telerymd.org/~nord/stureplansdomen-hela-versionen
  • el skåpet
    timberhochmandie skrev 2007-10-19 13:46:21 följande:
    Har man ett ansvar för att inte försätta sig i en situation där bevisläget är ofördelaktigt? Det betyder ju i så fall att ingen kvinna någonsin ska vara ensam med en man, sambo/gift med en man eller dela säng med en man.
    Låser du dörren när du går hemmifrån?
    Varför gör du det?

    Hur mycket får du ut på försäkringen tror du om du inte låser dörren?
  • el skåpet

    timberhochmandie skrev 2007-10-19 13:58:03 följande:


    el skåpet skrev 2007-10-19 13:48:32 följande:Vad har det med bevisläget att göra..? Det är inte mindre stöld för att jag lämnar dörren öppen, och det jag opponerade mig emot ovan var att du uttryckte att man har ett ansvar för att inte sätta sig i situationer som gör BEVISLÄGET svårt.
    Men det var det jag menade, om du har ditt hem vidöppet och någon traskar in och hämtar något så kan det försvåra dina möjligheter och få ut saker på försäkringen. det blir säkert svårt för dig och få polis involverad med. oavsett situation så finns det alltid risker, går du över ett övergångställe så tittar du dig för även om du vet att du har förtur och gå över.
    samma sak vid sex, vill man inte riskera något så låt bli och ha sex. det finns risker med allt.

    Det går ju inte att utforma lagen på ett sätt så det blir lätt för någon att sätta dit en annan utan att ha bevis.

    I detta fallet här så vet du absolut inte vem som har rätt.
  • el skåpet

    Black Molly skrev 2007-10-19 15:19:34 följande:


    el skåpet skrev 2007-10-19 14:13:35 följande:För övrigt så ska män också tänka över hur de lever. Män måste också börja inse att ens handlande, ansvarslöshet och naivitet kan få konsekvenser.
    Du jag tror en och annan man börjat tänka på det, jag själv hör absolut till den typen. inte för detta utan att jag har en vän som råkade ordentligt illa ut när hans ex försökte sätta dit honom. Problemet är kanske att de män som inte borde tänka på vad man gör just gör det, medan de män som inte bryr sig också struntar i det.

    Vilken man som helst som har sex med någon tjej kan aldrig vara säker på om polisen kommer och knacka på dörren dagen efter
  • el skåpet

    SystraMi skrev 2007-10-19 15:47:44 följande:


    Ang. läkarspråk, rupturer och allt vad det var.
    När det gäller ruptur så var det någon här som skrev det, tror inte jag sett något läkaruttalande i stureplasfallet som kallat det för ruptur. Det är inte helt ovanligt att folk överdriver själva (mun till mun och efter 10 munnar kan historien vara något helt annat) för att bevisa att de har rätt.
  • el skåpet
    Milliemolly skrev 2007-10-20 11:06:59 följande:
    Men trodde killarna verkligen att hon var med på det.......blödandes och skrikandes? Tittade de på hennes ansikte och tyckte att hon såg ut att gilla det? Det värsta tycker jag är deras sms dagen efter...........som om det var något att skryta med! Usch! Men intressant med de olika vinklingarna här i tråden!
    Hon blödde inte, hon hade vad jag förstår rodnader i utkanterna som kan inträffa vid vanligt samlag med.
    Hon gick med frivilligt för att ha sex, de började att ha sex helt frivilligt och efter ett tag går deras historia isär.

    Deras sms efter är naturligt om du känner till denna typ av sex (det kan säkert låta illa för en som inte vet hur denna typ av sex fungerar). Tjejen kan tända på att bli förnedrad, kallad hora m.m. Hon VILL eventuellt bli kallad detta för hon tänder på det. Jag känner själv till en som just gör detta, det är knappt så det går för henne om hon inte blir kallad för fula namn, blir hon däremot kallad för fula namn så jävlar blir det fart på orgasmerna.
Svar på tråden Stureplansprofilerna............