• Ina 67

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Här kommer en fortsättning på vi som fått syskon till våra älskade änglar där vi kan fortsätta att skriva.

    Här pratar vi bla om:
    Hur det känns?
    Hur vi mår?
    Hur går våra tankar?
    Barnprat mm.

    Fortsättning från tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m23544400.html

    (Om någon redan har lagt upp en ny tråd som jag missat får ni gärna hänvisa till den).
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2
  • Mamma Åsa
    fennon skrev 2007-12-18 10:48:44 följande:
    humma: vad tråkigt att ni blivit avrådda fler graviditeter, är det pga komplikationer i samband med graviditeterna ? Låter fint med Ficher-Price gubbarna i krubban, du får ta en bild och lägga in den här  Och det låter som Viggo får en väldigt fin islykta också. Jag undrar varför de inte ska ligga på kudde och varför ska de ha även axlarna på kudden? Mamma Åsa: grattis till lyckat UL !!
    Tack för de vännen ..Kram Åsa
  • JohannaJ

    hoppar in här också

    I fredags föddes lillebror som ska heta Hilding. En liten stor kille på 4145g och 50 cm.


    har fått en liten tomtebebis
  • fennon

    JohannaJ: välkommen hit och grattis igen, är du redan hemma eller är ni kvar på BB?

    AKJ: beklagar så och hoppas att du snabbt blir gravid när ni känner er redo igen. Det finns flera bra trådar här på FL med härliga mammor, det finns en tråd för de som försöker bli gravida igen, sen finns det en tråd för de som väntar syskon, och sedan den här.

  • Love you forever

    Hej alla kära mammor!

    Var på BVC igår och lillpluttan växer och mår bra. Var även på verkstan och kopplade ur airbagen så nu kan hon sitta fram med mig. Är det bara jag som är väldigt "gråtig", känner att jag har väldigt lätt till tårar hela tiden och när jag var på bvc igår rann tårarna nästan hela tiden. Är så ledsen i hjärtat över Gabriel men så glad över Moa. Tror nog att allt gick så fort, tog ju inte mer än 6-7 veckor efter vi mist sonen förren jag var gravid igen och sen all nervositet under graviditeten, det är väl det som kommer nu. Spänningar som släpper och årsdag som närmar sig.


    Gambler: Tycker det låter helt underbart att du har famnen full med söt liten arg tomte!
    Ina: 40 är ingen ålder! Vi kvinnor blir aldrig mer än 25+Flört


     


    Med Gabriel i Hjärtat...
  • Eva S

    JohannaJ: Grattis än en gång till Hilding. Och välkommen hit.

    LYF: Jag kände också att det var mycket som släppte när man kom hem med sin lilla levande bebis. Jag hade skjutit allt det åt sidan under graviditeten men när vi kom hem så kom allt. Eller rättare sagt när mannens pappadagar var över och jag och Ebba skulle vara hemma själva. Jag gråter tyvärr inte utan reagerar med att bli förbannad på allt och alla. Men det börjar stabilisera sig nu tycker jag.

  • Mamma Åsa
    JohannaJ skrev 2007-12-18 11:16:18 följande:
    hoppar in här också I fredags föddes lillebror som ska heta Hilding. En liten stor kille på 4145g och 50 cm.
    Ja jag grattar dig en en gång har gjort de både på  aff och här .. skönt att de gick bra han e jätte söt..  välkommen hit Kram
  • Mamma Åsa

    Just nu är gabriel inne i någon skags trotts vet inte vad de är han är såå mammig och jag tycker att de är så jobbigt .. aldrig få vara ifred  för även om pappa Jimmy är hemma så ska han till mig.. hur är de igentligen är de så? Han är ju 1½ år å visst har jag varit lite pluttinutt med honom men ändå har jag kunnat visa vad han får å inte får göra  så de är inte bara Pappa som får ta de... blir lite orolig hur de kommer att gå med en ny liten medlem här hemma i vår då syskonet kommer.. kommer känna mig otillräcklig.. är de fler som har detta?  Kram Åsa

  • Love you forever

    Eva S: Tycker det ska bli så skönt med jullov och att resten av familjen är hemma, då hinner man inte grubbla så mycket. Ja, jag tror sorgen tar sig olika uttryck och ett tag var jag förbannad och kände för att ge många en spark i röven men jag känner att jag mår bättre av att få vara ledsen för det tar inte lika mycket på krafterna som att gå runt och vara arg på allt och alla. Har inte träffat min kurator på länge men funderar faktiskt på att ta kontakt med henne efter julen, är nog i behov att prata av mig lite.


    Mamma Åsa: Har en son här hemma på 9 som tycker att lillasyster tar mycket av våran tid och jag kan tänka mig att även Gabriel som inte är så gammal kan bli lite avundsjuk på lillasyster/bror som kommer och upptar mammas tid. Jag förstår ju att Gabriel var otroligt efterlängtad och barnet som kommer efter det barnet man mist värnar man alltid lite extra om, tror nog det kommer bli så här iallafall, för när man väntade de andra syskonen hade man inte den vetskapen som man har nu om allt som kan hända.


    Med Gabriel i Hjärtat...
  • Mamma Åsa
    Love you forever skrev 2007-12-18 13:16:32 följande:
    Eva S: Tycker det ska bli så skönt med jullov och att resten av familjen är hemma, då hinner man inte grubbla så mycket. Ja, jag tror sorgen tar sig olika uttryck och ett tag var jag förbannad och kände för att ge många en spark i röven men jag känner att jag mår bättre av att få vara ledsen för det tar inte lika mycket på krafterna som att gå runt och vara arg på allt och alla. Har inte träffat min kurator på länge men funderar faktiskt på att ta kontakt med henne efter julen, är nog i behov att prata av mig lite. Mamma Åsa: Har en son här hemma på 9 som tycker att lillasyster tar mycket av våran tid och jag kan tänka mig att även Gabriel som inte är så gammal kan bli lite avundsjuk på lillasyster/bror som kommer och upptar mammas tid. Jag förstår ju att Gabriel var otroligt efterlängtad och barnet som kommer efter det barnet man mist värnar man alltid lite extra om, tror nog det kommer bli så här iallafall, för när man väntade de andra syskonen hade man inte den vetskapen som man har nu om allt som kan hända.
    Tusen tack för dina ord.. ja  de är väl så.. för jag har ju min dotter men hon är så stor så hon har inte behövt min uppmärksamhet på de sättet snarare tvärtom hon försöker slita sig loss från sin mamma 16 år gammal då vill man nog se sig om å man tycker att allt är pinsamt när man som förälder gör något.. men de är så som du säger de är lite extra med GAbriel.. han va ju den somkom efter engel å den glädjen då han kom å den oro jag/vi hade då Gabriel låg i magen känns inte dessamma nu... jag VET att allt kan hända å så hinner jag inte tänka så mycket på graviditeten så mycket som jag gjorde då gabriel låg där inne.. nu kan jag nästan bara göra de på kvällen någon timme innan jag går å lägger mig... Jag hoppas att jag inte kommer känna mig så dålig som mamma men VET att de kommer att bli tufft men hur ska man avleda sådant? Kram på dig/Åsa
  • JohannaJ

    tack igen för alla grattis.

    Är själv så där jobbigt gråtig. Vi var på 3-dygns läkarkollen och han är frisk. Ett enda moln och det är att han inte gått upp i vikt ännu utan han har vänt men står stilla. Och så är han gul men inget att oroa sig för tydligen, men ni vet väl hur lätt det är? Jag var en så mycket coolare mamma när A föddes 02, nu ojar jag mig för allt.

    Men Hilding blir vaknare och vaknare i alla fall. Dygnet som gick var han vaken 6 gånger och det är sex gånger mer än tidigare dygn då han bara snuttat lite och somnat om.
     
    Min mjölk har runnit till och med den alla gråthormoner. Så LYF, jag vet hur det känns. Sitter och grinar för att min älskade unge är finast och samtidigt gråter jag för alla förlorade ögonblick med Hjalmar. Lycka och sorg går hand i hand.

    kramar till er alla
    Johanna


    har fått en liten tomtebebis
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2