• Ina 67

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Här kommer en fortsättning på vi som fått syskon till våra älskade änglar där vi kan fortsätta att skriva.

    Här pratar vi bla om:
    Hur det känns?
    Hur vi mår?
    Hur går våra tankar?
    Barnprat mm.

    Fortsättning från tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m23544400.html

    (Om någon redan har lagt upp en ny tråd som jag missat får ni gärna hänvisa till den).
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2
  • AKJ

    Det värmer det du skriver och ger mig det hopp som jag behöver.

    Idag var jag och min man för förta gången hos kuratorn.
    Det var skönt att få träffa henne och faktiskt inte så jobbigt som jag trodde att var tillbaka på sjukhuset igen och se korridorerna. Jag är också förvånad över hur stark och samlad jag faktiskt känner mig.
    Det har ju bara gått en vecka och för bara några dagar sedan trodde jag att jag skulle krypa in till kuratorn och sitta och gråta där i 1-timma. Men nä, det var lugnt.
    Fast jag är helt säker på att min styrka tar jag ifrån att hoppet om en ny bebbe är så starkt. Därför är jag nästan bara inne på trådarna om de änglamammor som som fått syskon , eller de änglamammor som längtar efter ett syskon.
    Det ger mig lite glädje i min stora sorg.

    God jul på dig med med och alla andra och en önskan om ett bra år 2008!

  • Mamma Åsa
    AKJ skrev 2007-12-19 22:13:48 följande:
    Det värmer det du skriver och ger mig det hopp som jag behöver.Idag var jag och min man för förta gången hos kuratorn.Det var skönt att få träffa henne och faktiskt inte så jobbigt som jag trodde att var tillbaka på sjukhuset igen och se korridorerna. Jag är också förvånad över hur stark och samlad jag faktiskt känner mig. Det har ju bara gått en vecka och för bara några dagar sedan trodde jag att jag skulle krypa in till kuratorn och sitta och gråta där i 1-timma. Men nä, det var lugnt.Fast jag är helt säker på att min styrka tar jag ifrån att hoppet om en ny bebbe är så starkt. Därför är jag nästan bara inne på trådarna om de änglamammor som som fått syskon , eller de änglamammor som längtar efter ett syskon. Det ger mig lite glädje i min stora sorg.God jul på dig med med och alla andra och en önskan om ett bra år 2008!
    Va skönt att de mötet blev så vännen.. Å man ska försöka vara inne på sidor som ger en styrka och hopp mitt i sorgen för  de ger en styrka att gå framåt.. ÖNSKAR dig dessamma å alla andra en riktigt fin god jul& Gott nytt år 2008..Kram /Åsa
  • fennon

    LYF: jag är också gråtmild, från ena stunden till den andra, men inte lika mycket som den fösta tiden. Men det finns dåliga dagar och bra dagar nu också. Känner igen oron kring förkylning, hoppas Moa blir bättre snabbt. Vi använde Renässans näsdropparna till Evelina nr hon var förkyld, de är ju bara koksaltlösning och inget avsvällande så man kan använda dem typ hur mycket som helst. De hjälper till att lösa upp snoret.

    Johanna: du har väl säkert oxå fått tips om att ha Hilding så mycket som möjligt i dagsljus, vi 'solade' Evelina för fullt både på BB och sedan hemma. Men det var ju i september så det var ju lite ljusare då. Men nu verkar det ju som att han äter ordentligt, 100 gr på en dag är ju jättebra, han slår säkert Evelinas rekord med att gå upp lite över 500 gr på en vecka. Jag har oxå börjat träffa en mammagrupp, det är bra eftesom vi flyttade precis efter lillans födelse och jag känner ingen häromrking. Sedan är det skönt att ha några att promenera med, prata sovtider, röda rumpor mm mm.

  • fennon

    Igår var jag på julfest på jobbet, jättetrevligt och det serverades skaldjurdbuffé, hur gott som helst. Men hur är det med skaldjur, kan/bör man äta det när man ammar? Jag var lite försiktig frossade inte som jag kunde ha gjort, men det blev några humrar och havskräftor och räkor. Stackars lillan, hoppas hon inte får ont i magen eller en massa utslag eller nåt nu.

    Jag hade som sagt jättetrevligt men fick lite dåligt samvete för lillan och hennes pappa hade tycligen inte haft lika roligt. Hon som är så snäll, hade skrikit sig blå i nästan en timme. Usch vilket dåligt samvete jag fick då, hon är ju inte så stor än men et brukar ju alltid gå bra med pappa också.

  • JohannaJ
    fennon skrev 2007-12-20 10:42:57 följande:
    LYF: jag är också gråtmild, från ena stunden till den andra, men inte lika mycket som den fösta tiden. Men det finns dåliga dagar och bra dagar nu också. Känner igen oron kring förkylning, hoppas Moa blir bättre snabbt. Vi använde Renässans näsdropparna till Evelina nr hon var förkyld, de är ju bara koksaltlösning och inget avsvällande så man kan använda dem typ hur mycket som helst. De hjälper till att lösa upp snoret. Johanna: du har väl säkert oxå fått tips om att ha Hilding så mycket som möjligt i dagsljus, vi 'solade' Evelina för fullt både på BB och sedan hemma. Men det var ju i september så det var ju lite ljusare då. Men nu verkar det ju som att han äter ordentligt, 100 gr på en dag är ju jättebra, han slår säkert Evelinas rekord med att gå upp lite över 500 gr på en vecka. Jag har oxå börjat träffa en mammagrupp, det är bra eftesom vi flyttade precis efter lillans födelse och jag känner ingen häromrking. Sedan är det skönt att ha några att promenera med, prata sovtider, röda rumpor mm mm.

    jo jag försöker "sola" honom men vi har kvällssol i lägenheten och någon sådan finns ju inte nu i december. Vi har promenerat med suffleten nere men det är 7 minus här idag.


    jag får hoppas att det räcker med att vara i solen i vagnen en halvtimma


    har fått en liten tomtebebis
  • fennon

    Johanna: det gör det säkert, bättre lite än inget Glad. Va kallt det är söder om stan, här i Täby är det +1 idag och vi har faktiskt snö här!

  • Ina 67

    Har ikväll varit på stora sonens julavslutning i kyrkan, det är så fint med ljuståg och julspel och så har vi en rektor som sjunger så himla fint.
    Sambon och Benjamin var själva hemma och det gick hyfsat bra, fast han hade blivit hungrig fast jag gav mat ca 1 timm innan vi åkte. Så sambon fick ta till nöd lösningen, vi har köpt en tetra med babysemp. Det gick ganska bra att ge, men inte i drick skålen utan han fick ta till nappflaskan. Nappflaska var en ny grej för Benjamin, men det gick bra han fick i sig ca 1½ dl.

    Benjamin var också gul när han föddes och fick ligga på ljusbädd (bild finns i galleriet).
    Nu är han inte det minsta gul. De sa att det räckte med att ställa honom vid ett fönster, behövde inte alls vara sol, utan det vanliga daxljuset räcker gott.


    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Toka2

    Skaldjur och amning är väl ingen fara? Men på www.slv.se finns hela listan för gravida och/eller ammande


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Ina 67

    Nu har sonen kommit in i någon varannandags period, ena dagen är han vaken hur mycket som helst för att nästa dag sova istort sätt hela tiden. Ena dagen är han vaken ca 5 timmar för att nästa vara vaken i 12 timmar eller mer.


    Nu under helgdagarna ska vi öva Benjamin att sova i sin spjälsäng. Han sover idag i liggdelsinsatsen till vagnen som vi ställer i spjälsängen på natten.


    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • JohannaJ

    Hej tråden,
    vi har fått ett rejält bakslag igen. Hilding har inte ökat ett gram i vikt på två dygn. Hur? Jag ammar liksom dygnet runt. Vi blev skickade till BB där dom tyckte att läget är lugnt. Ingen fara alls med en en veckas bebis som står still i vikt. Men jag är ju såklart superorolig och sitter här och gråter. Så nu pumpade jag ur 70 ml och tänkte putta till ikväll i hopp om att han blir piggare. Han har ingen gulsot utan är "bara" trött. Vad ska jag göra? Några tips om hur man får en snuttig bebis att faktiskt äta vid bröstet.

    /
    Johanna


    har fått en liten tomtebebis
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2