• Ina 67

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Här kommer en fortsättning på vi som fått syskon till våra älskade änglar där vi kan fortsätta att skriva.

    Här pratar vi bla om:
    Hur det känns?
    Hur vi mår?
    Hur går våra tankar?
    Barnprat mm.

    Fortsättning från tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m23544400.html

    (Om någon redan har lagt upp en ny tråd som jag missat får ni gärna hänvisa till den).
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2
  • Ina 67
    En massa frågor nu igen!
    Var köper man seperdroppar?
    Ni som har provat både minifom och semper vilka upplever ni fungerar bäst?
    Och så en fråga till: Har ni kudde till ert barn?
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • gambler07
    Ina 67 skrev 2007-12-16 23:18:40 följande:
    En massa frågor nu igen!Var köper man seperdroppar?Ni som har provat både minifom och semper vilka upplever ni fungerar bäst?Och så en fråga till: Har ni kudde till ert barn?
    Ina
    Semper droppar köper du på apoteket kostar ca 180:- för en flaska.
    Jag har inte provat minifom, tycker jag har fått bra resultat av sempers droppar och de behöver du bara ge en gång om dagen tillskillnad från minifom.

    De säger ju att man inte ska ha kudde till spädbarn, jag har dock lagt en stor kudde under henne då hon har varit förskyld.

    Tummhållning till dig Åsa, allt ska gå bra finns inget annat.

    Jag får passa på att önska er alla en riktigt god jul å vi flyger till norrland idag.

    Många kramar Linda mamma till Dennis, William *Wiktor* Wilma
    * med en ängel i mitt hjärta *
  • Eva S

    Ina: Vi har en liten ganska platt kudde till Ebba. Visst säger de att man inte ska ha, men eftersom jag aldrig skulle kunna sova utan kudde så ser det så obekvämt ut för henne utan. Hon har aldrig protesterat.

    Mamma Åsa: Håller tummarna för dig idag.

  • Toka2

    Vad olika alla har fått höra om kuddar! På vår BVC hette det att fram till ca 4 månaders ålder skulle en platt kudde användas, för att motverka sned skalle, och sen valfritt om man ville använda platt eller ingen kudde. Alvin har ingen kudde, för han gillar inte det, och rund i huvudet är han ändå.

    Mamma Åsa: *tumhållning Deluxe*


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • fennon

    Gambler: skönt att ni är bra igen, och usch det måste ha varit oroligt att ligga inne med henne. Jag blev hel hispig för Evelinas första förkylning och den var ju inte så farlig visade det sig sen. Nu har hon varit lite dålig i magen, tror jag, ett par dagar för hon bajsar som bara den, typ hela tiden ! Så nu kommer jag ju oroa mig för magviruset som Wilma hade Fundersam Hoppas ni får en härlig jul i Norrland!

    Ina: jag har varit på efterkontroll, för ett par veckor sedan och allt såg som tur bra ut Skrattande men jag fick förmaningar om att kniiipa mer...Jag fick recept på minipiller, har inte börjat med dem än, men måste väl det. Kondom o spiral tror jag itne skulle funka för oss. Jag är inte riktigt redo att försöka få fler syskon än, kommer nog vänta kanske 2 år eller så. Jag använde både Semper o Minifom, det blev bara så o då blev Evelina mindre skrikig och orolig och då vågade jag inte sluta med någon av dem, och jag vet egentligen inte vilken som hjälpte Förvånad. Men nu har jag slutat med Minifom i alla fall, de är ju bökigare att hålla på med. Jag har liten kudde till Evelina, de sa att man skulle ha det på BB för att motverka platt skalle. Men det är ju som med allt, olika bud överallt.

    Malachis: ja det är väl vad de säger med att ge flaska, att de behöver ju inte anstränga sig så mycket för att få massa god mat. Men tror inte att det är någon fara om man bara ger flaska, som du, en gång om dagen.

    Mamma Åsa: hoppas det gått bra idag, håller tummarna!

  • Toka2

    fennon: Jag kan varmt rekommendera hormonspiral; för mig var det underbart i de 9 år jag ville skydda mig. Plus att den inte påverkar ÄL, så när man vill försöka föröka sig så är det bara att plocka ut den. P-piller kan ju ställa till problem länge efter att man ätit dem.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • fennon

    Toka: ok hur fungerar en sån, hur ofta byta den och finns det några risker med en sån? Min syster hade problem med sin spiral och jag har alltid använt p-piller, har som tur är inte haft några problem med att bli gravid efter att jag slutat med dem. Så jag var väl lite lat, minipiller är ju något jag känner igen medan spiral kändes lite främmande.

  • fennon

    Idag var jag iväg till min kurator och pratade lite, kändes bra att få prata av sig med henne. Hon har varit med oss nu hela vägen sen vi förlorade Adrian och det känns skönt att kunna prata med någon om sorgen och hur livet är nu.

    Hur gör och känner ni andra, går ni och pratar med någon, kurator/terapeut/psykiater/?

    Säger som ni andra, skönt att den här tråden finns så att vi kan fortsätta och utbyta erfarenheter.

  • Toka2

    fennon: Den avger en låg dos hormoner, räcker i 4-5 år. Minskar blödning och mensvärk; den som inte brukar blöda så mycket kan tom bli blödningsfri med hormonspiral. Hormonerna förhindrar uppbyggnaden av livmoderslemhinnan, så ägglossningen lämnas alltså opåverkad. När vi startade bebisverkstan första gången så hade jag spiral. Den togs ur 15/3-05, och jag testade plus 18/4-05, så jag kan inte klaga.

    Det jag nästan tycker är bäst är det faktum att man liksom inte behöver bry sig. Jag har inte kom-i-håg för p-piller, glömmer varannan dag, och då skyddar de ju inte längre. Hormonspiralen höjer inte blodtrycket, och den ökar inte risken för proppar. Me like


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    fennon: Jag har bara jobbiga erfarenheter av kuratorer, pyssekologer och liknande pack. Som tur är så har jag dels min älskade lillasyster, som är min största ventil jämte min älskade make. Och så har jag ju er, mina kära medsystrar på Familjeliv. Lägger man så till de riktigt goda, nära vänner jag har, så klarar jag mig rätt bra. Om jag garanterat kunde få tag på en "bra" kurator så skulle jag ta chansen, men eftersom det tar ett par tre gånger innan man vet om personkemi etc stämmer så orkar jag inte.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2