• Ina 67

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Här kommer en fortsättning på vi som fått syskon till våra älskade änglar där vi kan fortsätta att skriva.

    Här pratar vi bla om:
    Hur det känns?
    Hur vi mår?
    Hur går våra tankar?
    Barnprat mm.

    Fortsättning från tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m23544400.html

    (Om någon redan har lagt upp en ny tråd som jag missat får ni gärna hänvisa till den).
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2
  • Wilma00

    oj då. skrev visst i fel tråd. önskar ju så klart syskon till Robin men har inte fått det än.... Hur länge fick ni vänta? kram på er!

  • Toka2

    Hmm, jag har visst inte rapporterat här.

    UL idag, med länets kallaste fisk till överläkare. Vi ska ha Gnutt, 16:e maj, istället för som tidigare sagts den 19:e. Fast jag tror att Gnutt skiter högaktningsfullt i överläkaren; det gjorde Alvin iaf


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Wanel

    Hej, gott att se liv och rörelse i tråden... den de lite svårt att komma igång igen!
    Jag kör bakvända metoden på ena bröstet. Samuel vill inte äta som vanligt på vänstra sidan men jag har såklart huvudet vid brösten och sen fötterna bak mot ryggen, vilar hans höft eller sida mot min höft och håller min vänstra arm längs hans kropp och stödjer hans huvud med vänster hand. Blir det för tungt hjälper jag till med höger.

    Eller om jag tex sitter i en soffa så kan jag lägga en kudde bredvid mig på den sidan och så får han "sitta" på den med benen paralella med mina fast bakofram, altså ryggen mot mina knän och mage mot mage. Sen Lutar jag honom mot bröstet och stödjer hans rygg och huvud. Svårt att förklara.. om ni inte förstår hur jag menar kanske jag kan fixa en bild....

    Vi klarar oron ganska bra och sorgen likaså.. rutiner känns det inte som vi har några och han ammar med ca 3-4 timmars mellanrum dygnet runt. Så det gäller att tajma in en gång precis innan läggdags för då blir det ju bara en gång mitt i sovande eller kanske 2 (om man får sova lite längre).

    Inser just att det finns en sida till att läsa :) och att någon kanske svarat på amningen redan... fniss nåja, jag skriver klart ändå...

    Vi kör tillägg ibland också mest för att det känns som att vissa dagar har jag ingen mat att ge men nästa dag räcker det igen.

    Har saknat er och är glad över att ha er att dela funderar och så med igen!

    Förresten så har Samuel fått värsta eksemet i ansiktet.. så nu provar jag med att låte bli choklad (verkar inte hjälpa) och nu även pepparkakor.. hur kul är det i jul.. men vad gör man inte....

    hej hej

  • malachis mamma

    Hej på er!
    Conor har bestämt sig för att vara vaken till tolv på natten och sen sova heeela dagen nu har jag just väckt honom och ammat (eller kämpat med det) Jag har inte haft svårt att amma innan och detta gör mig så frusterad! Provade att amma liggande i natt, mest för att jag var för trött för att gå upp, men nu har jag små sugblåsor på vänstra bröstet istället. jag ska prova att bara fösa över honom till vänster nästa gång!

    har provat att pumpa ut men det kommer inte mycket då heller och så har jag sällan tid för treåriga storebrorsan är på mig varje vaken sekund känns det som mysigt men svårt att räcka till!

    Tack för alla tips!
    Jag vill ju så gärna fortsätta amma.

    När vi skulle till minneslunden på Malachis årsdag den 10/11 frågade sonen vem vi skulle hälsa på (han uppfattade inte riktigt vad som hände förra hösten, han var så liten) och jag svarade: Malachi, han är i himlen. Då frågade sonen om han kunde ta med sig sin håv och försöka fånga honom.

  • fennon

    Wanel: vad trist att Samuel fått utslag men det är ju bara o testa att utesluta alla goda saker...undrar varför de inte får utslag av sånt som egentligen inte är så gott...?? Förstår att det är svårt att låta bli pepparkakor. Min mamma bakar världens godaste mjuka pepparkaka men den är rätt kryddig så den fick jag avstå eftersom Evelina varit lite känslig för kryddor. Hon blev väldigt gasig och då skrikig. Men det är bättre nu och vi hr slutat med Minifom också.


    Malachis: åh vilken fin kommentar av stora sonen, tänk om det vore så man kunde göra för att få dem tillbaka! Kan tänka att det inte är så lätt att få lugn o ro under amningen med en 3 åring hemma, men hoppas det snart fungerar bättre. Det är ju så smidigt med att amma, slippa hålla på o blanda o värma tillägg mm.


    Toka: grattis här oxå Skrattande

    Wilma: jag blev gravid igen i januari 07 och förlorade min son i maj 06, och lilla tjejen föddes den 26 september.

  • Mamma Åsa

    Visste inte att denna tråd fanns .. så jag tar mig an denna då en stund..har ju ett syskon efter Engel....

    Engel föddes 2005 18 Januari död i min mage  i v 40+1 utan orsak  året efter i MAj 2006 den 26 föddes hans lillebror Gabriel med planerat snitt helt underbar känsla..
    Vi hade j sagt att ni är de bra jag har två barn här å engel i hjärtat .. men min kropp å våra liv ville annat... Jag är återigen Gravid  med fullt av oro och ångest men Gabriel tar upp den stora delen av tiden nu så jag hinner inte reflektera lika hårt nu som då,men ibland kommer de upp... ska på de stora rutin ultraljudet på Måndag nu den 17 December och är Jätte nervös.. blää mår riktigt illa över de.. men men vi får se vad som händer.. Kram på er alla/Åsa

  • Ina 67
    Mamma Åsa: Håller tummarna för att allt går riktigt bra.

    Själv ska jag på efterkontroll på måndag, och vi har diskuterat preventivmedel fram och tillbaka, det är ju inte så många att välja på. Vi tänkte att vi i alla fall skulle ha ett fram till hösten då vi ev ska försöka igen (får se hur man känner då).

    fennon: Hur länge gav du minifom?
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • gambler07

    Hej alla fantastiska mammor.

    Har varit inte och läst men inte skrivit då min famn ständigt är full av lilla Wilma.
    Wilma har missuppfattat det där med att hon ska sova 16 timmar per dygn hon är istället vaken 16 timmar och vill inte ligga själv. Men hon sover faktiskt snällt hela natten sen om jag lägger mig också. Hon vägrar att sova själv, spjälsängen står tom, hon ska bara ligga hos mamma och gosa.

    Wilma blev ordentligt sjuk när hon var 2 ½ månad och vi låg på infektionskliniken i 4 dagar, de trodde först att det var RS virus med det var det inte utan något annat virus. Det hela började med en förstopping. Från att ha bajsat flera gånger per dag så bajsade hon inte på en vecka så vi åkte in och hon fick klyx och bajsade en hel hög som luktade något så fruktansvärt. Natten efter blev hon ordentligt sjuk.

    Men nu är hon mycket bättre, tack och lov.

    Jag ger Wilma sempers magdroppar som man bara behöver ge en gång per dag, hon svarade jättebra på dom.

    wanel
    hur ser utslagen ut?

    ina
    vad duktig du är, jag har inte ens orkat boka någon tid för efterkontroll.
    sex existerar inte i detta hus då vi har två barn i sängen och lilla wilma ständigt i min famn, så jag har inte ens tänkt på preventivmedel. Vi ska inte ha flera barn så det lutar nog åt att min sambo ska sterilisera sig. Jag är så otroligt tillfreds med mitt liv just nu och väldigt nöjd över att inte behöva vara gravid igen.

    kram på er alla


    * med en ängel i mitt hjärta *
  • malachis mamma

    Hej alla!

    Jag kämpar vidare med min amning, vi ger en flaska (90 ml) tillägg varje kväll vid läggning fortfarande och Conor verkar se fram emot flaska hela dagen så mycket att jag funderar på om den rubbar hans amning. Att han vill ha mjölken lite för lätt... att jag fått en lat son helt enkelt

    Mamma Åsa: Håller tummarna för er i morgon!

    fennon: ja visst vore det underbart om verkligheten funkade så. Treåringar är kloka och fina.
    Men också intensiva så visst är det svårt att finna ro i vardagen nu när han är hemma mycket mer. Jag vill ju inte heller att han ska känna sig utanför.

    Har också tänkt prova semperdroppar för det är lite bök med minifom, att komma ihåg dem mitt i natten osv. men annars tycker jag att de funkar och underlättar för oss.

    Kul att vi kan fortsätta byta erfarenheter här! Jag har också saknat er och har ingen lust att hänga i "vanliga" trådar. vet inte men det känns så främmande, andra problem på ngt sätt. Eller andra perspektiv på livet.

    Sova?

  • Mamma Åsa

    Åhh tack för era tummhållningar behöver dem verkligen nu...malachis mamma och
    Ina 67  
    Kram Åsa 

Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2