• Solrosen25

    Pulverdiet

    Välkommen till tråden för "pulverdietare"!!

    Här är alla som går på pulverdiet välkomna, oavsett om du använder Naturdiet, Allévo, Nutrilett, Modifast, Cambridge eller nåt liknande. Här kan vi diskutera olika saker som rör pulverdiet; sötsug, vattenmängd, tillåtna drycker utöver vatten, kaffe/thé och eventuella lightdrycker. Här kan vi ge/få råd och tips, diskutera ketos, fettförbränning, motion, delmål m.m!

    Kommentarer angående pulverdiet som en "quick fix"/genväg, att personer som använder pulverdiet som viktminskning kommer att gå upp tappade kilon samt ett antal till undanbedes! Det är inte tiden som det tar för en person att gå ner i vikt som avgör om den kommer att hålla sin vikt, utan det faktum att man måste ändra sina matvanor när man börjar äta igen..


    Hinder är det du ser när du tar blicken från målet..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-03 20:42

    Jag använder Naturdiet (kommer förkorta det med ND) Choklad - dels för att det största paketet bara finns i Choklad, samt att den och Cafe latte är kalorisnålast av smakerna.

    För att få fart på "magen" och samtidigt viktminskningen kan jag tipsa om "loppfrön"/psylliumfrön som får svälla i vatten ca 15 minuter. Billigaste sorten, från Indien hittar ni i hälsokosten. Köper ni loppfrön som producerats i Frankrike så rekommenderar jag att de får svälla ca 30 min, för att slippa "tapetklister-konsistensen" som blir om de står längre.

    Hejaheja tjejer!!
  • Svar på tråden Pulverdiet
  • helma

    Blodnielindis > jag har testat Allevos andra smaker.... dvs de kalla smakerna och jag säger bara URK... toksöta var de... inte gott alls.... Sopporna däremot som sambon äter är tydligen jättegoda.... Så där kom det där med stödet in.... Han försöker också tappa vikt just nu

  • belliyz

    Tur att vi verkar ha stöttande sambo i alla fallRäcka ut tungan Det underlättar nog en hel del. Min kroppsform är kurvig kan man nog säga. Fettet är fördelat över hela kroppen och jag har big BobbisarSkrattande.  Så även när jag gick ner och vägde under 70 precis så var jag fortfarande kurvig men inte tjock som jag är nu. Har rätt så bred benstomme med har jag fått höra och det kanske spelar in. Vet inte riktigt. Men nu väger jag över 90 kilo och det vill jag ICKE. Men kan dock tillägga att jag vägde bra många kilon över 100 kg på förlossningsdagen. Så jag har tappat 18 kilo sen 4 månader tillbaka på ammning och lite mer motion. Så det går åt rätt håll i alla fall. NERÅT Glad

    Har ni någon speciell gåva eller så ni ska ge er själv om ni går ner till er drömvikt ? typ tatuering , kläder , resa eller så ? Skoj att veta .

  • karma30

    Hej! Får man vara med här? Har ätit modifast förut och lyckats gått ner 27kg, men har inte lyckats komma igång igen efter julen, motivationen har saknats men jag hoppas finna den igen

    Är innne på min första dag idag och nu dricker jag ND chokladsmak, men jag har beställt modifast som kommer om fyra arbetsdagar (innan fredan hoppas jag!!!)

    Jag har mycket övervikt och ca 40kg kvar till den vikten jag vill stanna på, så nu är det bara att jobba vidare! Jag vet ju att hungern försvinner, det svåraste tycker jag är suget och det faktum att jag måste laga mat åt min lilla kille...Några tips på hur man står emot?

  • belliyz
    karma30 skrev 2008-02-05 10:24:32 följande:
    Hej! Får man vara med här? Har ätit modifast förut och lyckats gått ner 27kg, men har inte lyckats komma igång igen efter julen, motivationen har saknats men jag hoppas finna den igen Är innne på min första dag idag och nu dricker jag ND chokladsmak, men jag har beställt modifast som kommer om fyra arbetsdagar (innan fredan hoppas jag!!!)Jag har mycket övervikt och ca 40kg kvar till den vikten jag vill stanna på, så nu är det bara att jobba vidare! Jag vet ju att hungern försvinner, det svåraste tycker jag är suget och det faktum att jag måste laga mat åt min lilla kille...Några tips på hur man står emot?
    Hej och välkommen Glad Roligt med flera nya i tråden...
  • yatsy

    *Puuuh*! det va inte lite och läsa igenom :)
    här rasslar det på som sjutton!

    Känner igen så mycket som en del har skrivit. (svårt med minnet med vem som skrev vad bara)T.ex har jag ett par byxor som jag hade innan jag sköt i bredden. Och dom ska jag bara i! har samma delmål som nån mer här.. 70 kg. men 60 före sommaren *hehe* får väl se..

    Gick upp massor i graviditeten. och amningen tog inte ett jota. 14 kg blev kvar och jag har 3 kvar av dom. Jag lyckades ändra mina matvanor och träna bort 9 kg.. Så det känns faktiskt väldigt bra att jag gjorde det för nu e jag inte så nervös för att jag ska lyckas hålla vikten :)

    Igår va första dagen på jobbet sen 10 mån tillbaka. det va roligt! glömde ta med mig stegräknaren men idag ska jag komma ihåg den! hoppas att den visar på tillräckligt med dagsmotion *hihi* Jag arbetar på ett sågverk och är den enda kvinnliga.. så när jag slet fram mina drycker *kände* jag va alla tänkte *haha*
    faan va lat man e.
    men jag har ett litet bekymmer i och med att jag började arbeta.
    jag dricker Modifast som ska vara 4 st om dagen. men när lilltjejen vaknar och vi äter frukost blir den första runt
    9 -9.30 Och jag börjar jobba kl 15. Och slutar vid 01.. Så HUUR ska jag lyckas att hålla mig till bara dryckerna?. igår köpte jag en grillad kyckling och åt ett lår tillsammans med en dryck. Hur mycket påverkade denna kycklingen nedgången?

    jag har oxå frusit.. men gör det inte längre.. *attans*!!
    men jag kanske går ner ändå?. Nä jag får väl ta mig i kragen igen antar jag.. Men skulle gärna ta emot nått tips eller två hur sjutton jag ska göra?

  • yatsy

    Just det ja.. Ni som har eller ska dricka mer än tre veckor. Har ni hjälp av en dietist eller läkare som det tydligen rekommenderas?

  • Turnit
    Belliys.....Vi åker på bröllopsresa till Egypten. Så det är bara min man och jag.

    Till Turkiet åker vi hela familjen. Det ska bli spännande. Mina barn är stora underbara tonåringar. Flickorna blir 14 och 16 i år. Så de lär ju bli uppvaktade!!
    Ska bli underbart med sol och värme två gånger om i år.....det måste jag ju kunna leva på ett bra tag efter det!!

    Sen har vi ju vår fina husvagn som vi ska ut och dra också!!
    .?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.(-31,5!!).?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.
  • Blondelindis
    Välkommen karma30 Vad duktig du har varit som har gått ner 27 kg,har du gått upp nåt igen över jul & så ?
    Jag har aldrig testat modifast,vad har dem för smaker? För mig känns det som att när man har testat cambridge så smakar allt annat äckligt hehe fast nd´s choklad & wild berry går faktiskt ner helt okej ! Men hoppas att dina drinkar från modifast kommer innan fredag då,blir ju så mycket enklare att gå på pulverdiet om man tycker om dem
    Vet inte riktigt vad jag ska ge för tips,har också lite problem med det där när man ska laga mat åt barnen mm (det luktar ju sååååå gott) ,men en grej jag brukar göra är att gå & titta mig i spegeln,ta på mig ett par gamla byxor som jag verkligen vill komma i innan sommaren ,då brukar jag kunna hålla mig,ibland tittar jag på bilder på nätet av snygga kändisar och ibland tar jag kort på mig,det brukar ge mest effekt,typ titta på det nya kortet & jämföra med ett gammalt kort(så som jag vill se ut nu) då brukar jag kunna hålla mig ifrån att ta nåt att äta det var mina tips! hehe

    Lycka till !!
  • Blondelindis

    Tjena Yatsy !

    Förstår att det blir lite tufft för dig att bara hålla dig till dryckerna,men ska du kanske inte äta nån nyttig frukost när ni går upp på morgonen,te x havregrynsgröt & en banan kanske? Det lär du ju ändå hinna förbränna under arbetstiden?

    Har ni mycket fikaraster på jobbet?

  • belliyz
    Turnit: Åhh Bröllopsresa Vad härligt. Då förstår jag att det bara blir du och mannen.

    Och sen en resa till Turkiet med, avis jag blir. Det ger en så himla mycket motivation och längtan och man vill ju kunna känna sig nöjd när man åker iväg! Du har ju gått ner enormt mycket kilon. Har du kört ren kur helt tiden eller kört något kombinerat? och hur länge har du kört ? Många frågor på en gångGlad
Svar på tråden Pulverdiet