• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • iolanthe

    Jag tycker att Sveriges låt är rätt trist och tråkig. Helt ok att höra på, genast hon tystnat har jag glömt bort hur den går. Och om jag försöker minnas slutar det med att jag nynnar på Hero med Helena Paparizou istället, jättebra låt.

    Och jag är så elak så jag skulle ha tyckt att det var mycket roligare om dom inte gått vidare så skulle vi fått läsa idag om hur hela Europa har fel musiksmak och borde uteslutas ur tävlingen.

  • Amelié77

    Jag är en schlagerfantast men i år har jag faktikt inte orkat kolla på semifinalerna. Kan inte vara uppe så sent, det straffar sig dagen efter. Har nog bandat dem men när ska man hinna titta? Jag har visserligen kollat på några av förhandsprogrammen och vad jag minns var de nordiska bidragen helt ok. Finlands låt har jag hört en halv gång, men det var inte nåt jag ville höra mer av om man säger så... Men det skulle inte förvåna mig om det går bra för dem!
    Jaa, Perrelli tål jag ju inte, har ni sett ögonsminkingen! Huuuadå - jag skulle bli rädd om jag mötte henne en sen kväll! Men hon är nog proffsig på det hon gör så det kan gå jättebra för henne. Låten tycker jag är en sån låt som man hört tusen versioner av de senaste 10 åren, inget nyskapande direkt. Orkar knappast kolla på finalen på lördag heller eftersom vi ska åka bort tidigt på söndag.

    Idag ska vi åka till en lammfarm i Karperö med ett helt gäng. Ska bli kul att se Agnes reaktion då hon ser fåren livs levande och inte bara i böcker.

  • annamanna

    MissGoldie: vad skoj det låter med lammfarm! Hoppas det blir en rolig dag

  • Samaste

    Oj vad intressant om restless legs! Jag visste inte att det fanns en diagnos ens. Jag är inte 100 på att det är det jag har haft, men ibland kan jag inte sova för att det "kryper" i benen och man skulle vilja ut och springa så fort man kan. Jag läste just att vissa sjukdomar kan trigga det och jag har reuma. Dessutom var det som värst en vecka en sommar då jag åt nästan bara havregrynsgröt pga ont i magen, så kanske det var ordentlig järn- och magnesiumbrist. Jag har inte vetat att det är ett vanligt problem så tack för det

    ESC kan man ju inte låta bli att titta på hur det än låter... Jag tycker Sveriges låt låter likadan som alla deras andra schlager dunka-dunka genom tiderna. Vissa länder har så fåniga texter att man dör (if you wanna have some fun don't run... eller hasta la vista baby - i'm gonna miss you maybe) och Finland tror jag inte på, men tycker inte den är helt fy skam jämfört med många andra. Norges är helt vacker tycker jag, Ukraina har ett bra framträdande och dansken sjöng i alla fall rent.

    iolanthe - jag väntar också på svenskarnas förklaring när Perrelli inte vinner. Det hör till det roligaste i tävlingen. Ifjol var det väl Yles fel att inte the Ark vann

  • Zarah Zofie

    MissGoldie- Jag håller med dig om Perrellis sminkning. Kan ingen göra något åt den!!!!! Jag är inte en sån som sminkar mig. Gör jag det blir det oftast bara maskara och läppstift typ. Men när t o m en som jag ser att det ser ut som en skräckfilmssminkning så borde nog en sån som....mrPerrelli se det också.....Men om man blundar då hon sjunger så blir låten riktigt bra.

    Vårt finska bidrag har lite Lordi över sig. Antingen tycker man om det eller så skäms man ögonen ur sig. Men i år har vi faktiskt inte skickat dit tävlingens sämsta bidrag. Hela det glamorösa med ESC har fallit i glömska då det skickas in bidrag med kalkoner och det sjungs på låssas språk. Estlands Letto svett ( eller va det var) gav mig rysningar. Gubben sa att sverige nog hade kunnat skicka dit det där kebabpizza-bidraget. De hade fått gott sällskap iaf.

    Fortsätter det så här får dom nog ändra både namn å att vinnaren blir den som skickar in det mest huvudlösa bidraget. Jag minns hur vi satt hemma å tittade på ESC å spelade in på kassetter å skrev upp poäng och förde statistik. Vi diskuterade och lyssnade och hela familjen var engagerade i det hela. ESC var något man väntade på och det var speciellt. Glamoröst.

    nu är det mera som ett enda stort skämt och det ska göras så mycket pengar som möjligt på det hela. För många länder är med å många är inte ens europeiska,det ska vara massor med deltävlingar och det smutskastas och skäms ut och den ena är med naken än den andra. Det börjar inte vara något för barn att se längre.....Jag kommer nog att titta på finalen. Trots att det har spårat ur kapitalt....sniff...sniff...hm jag tror Hannes har en luktande present åt mig.....jag ska nog gå å kolla den saken.

    Han som var så duktig å fick sån i pottan 9 gånfer av 10 har börjat lägga det i blöjan
    9 gånger av 10 istället. Ofta gör han det då han vaknar i vagnen å ligger då tyst och stilla tills det är färdigt å sen går alarmet....Nåja han är ju bara 1 ännu så ingen brådska....


    Änglapojken Linus 8-00, Emilia 9-02, Hannes 4-07
  • Zarah Zofie

    Kan nå hjälpa mig med en låt???
    En del av texten går så här:

    Solen stiger upp även idag.
    Flera 1000 mil kan jag gå idag.
    Tänker på vad min far alltid sa
    Det blir en bra dag idag.

    Vem sjunger den?? Den spelades ofta på radion då jag jobbade på bergö daghem å den fick mig alltid att se positivt på dagen oavsett hur den blev sen. Skulle vilja höra den igen. Sökte den på You tube men hittade den inte. Jag vet inte ens vad den heter....


    Änglapojken Linus 8-00, Emilia 9-02, Hannes 4-07
  • annamanna

    ZZ: Är det inte Jumper? Tror det.. Och den heter Det blir en bra dag idag isf..

  • Pyzzlan

    Paris: Jo visst var det kul att träffas. Kul att så många kunde komma. Oskar mådde säkert också bra av så mycket frisk luft igår för han sov ända till sju imorse! Rekord för denhär veckan!! Tänk jag tänkte precis på samma sak att det vore kul att gå ut och äta eller nåt nu innan sommaren. Ska vi maila de andra och fråga vad de tycker? Det borde ju nästan bli nästa vecka i så fall.

    Tack MissG och Agnes också för parksällskapet. Oskar tyckte nog det var mycket uppskattat, har aldrig hört honom tjuta så i gungorna som igår

    Läskigt med björnen i Roparnäs idag. Min mamma gick just ut med Oskar och jag var så lättad att höra att de skjutit den. Den var ju på väg mot stan och Sandviken. Jag tycker nog att björnar hör hemma i mörka skogar och inte i städer bland folk. Jag skulle inte vilja möta en björn när jag är ute med barnvagnen (inte annars heller, jo möjligen i bilen ha, ha).

  • tandrollet

    Alltså jag tycker Fru Perelli ser ut som en transvestit!? Hon är alldeles för smal och så var det sminkningen då...
    Förr, för ganska länge sedan dock såg hon ju bra ut! Låten "Hero" är ok men fastnar inte - den låter som det svenska bidraget alltid brukar låta!
    Läste igår på aftonbladet om att det finns ett annat bidrag som STARKT påminner om Sveriges. Minns inte vad det var för land och om låten också var lik. Men scenframträdandet var identiskt!
    Ensam kvinna i pricklikadan silverklänning med fransar och svartklädda bakgrundsdansare! Få se om Svenskarna ändrar...
    Vet inte vilka jag håller på i år - blir svårare och svårare att hitta en favorit - alla är ju så dåliga!?
    Irland...jösses...

    Kan man gå på massage då det känns  som om man strax ska till å föda?! Kan det sätta igång något? T är i Tammerfors hela dagen ända till 12 i natt så det skulle ju vara great om inget börjar hända just idag..


    BF 23/6 2008
  • escorpito

    Har nån tips om vad man kan göra med röda vinbär?? Jag har en hel del i frysen; tänker varje år jag plockar och lägger dem dit att jag ska ta upp och äta då jag blir snål på nå't gott...ha,ha.. Om man är sugen på nå't gott finns det ju nog bättre än frysta röda vinbär . Jag laga just rödvinbärskräm och så brukar jag ibland laga "Manna Bärskum" som jag hitta här på FL i österbottningarnas receptsamling, men finns det nå't annat? Man borde ju kunna baka typ bärrutor eller liknande? Nån som har ett bra och enkelt recept att dela med sig av ??

    ESC jaa... Jag är schlagerfreak och har nog suttit uppe till tolv båda semifinalkvällarna och bänkar mig helt säkert i soffan på lördagkväll med mycket lösgodis och en cider . Känns bra att Finland är i final, men låten är ingen höjdare precis... Jag röstade på Norge i tisdags. Igårkväll var jag såååå besviken då inte sweitz/scweitz (hur sjutton skriver man det på svenska ???) tog sig till final. I stället går intetsägande låtar som Portugals och turkiets bidrag till final..FNYS!!!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9