• Anke

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • emmsan123

    Om man säger nej till min lilla sötnos så har han börjat säga "Men Oskar säger jo".
    Typ: -Mamma säger nej! -Men Oskar säger jo! Eller tvärtom... Brukar då fråga -Vem bestämmer? Ofta svarar han mamma, men ibland blir svaret -Det är faktiskt Oskar som bestämmer! Min 2,5-åring har attityd

    Idag när vi skulle iväg så skulle han prompt stänga in sig i badrummet och flippade totalt ur bara vi öppnade dörren... Både jag och hans pappa var typ djävulen själv i hans ögon, men så kom mormor och hon var såååå välkommen in i badrummet och fick ta på kläderna på honom utan minsta problem. Hon var välkommen i våra ögon också

  • Bellatrix

    Vår tjej säger: orättvist! jämt och ständigt. Annars är favoriten: dumma mamma! dumma pappa osv. Sen har hon blivit galen i Lotta på Bråkmakargatan och inspireras av henne...hon låter tom. som Lotta med gnällig och sur röst. Det är det första man hör på morgonen- en gnällig Lottaröst från sängen.

  • emmsan123

    Dumma, dumma dumma dig! Hör man oftare och oftare här hemma. Ibland rätt oprovocerat. Jag brukar fråga vad jag har gjort, varför jag är dum, men svaret blir typ: Du är dum för att du inte är dum. Eller nåt annat lika ologiskt

  • IsaN

    Min dotter på 22 månader har börjat glänta på dörren till trotsåldern och jag har läst denna tråd med intresse för att se vad vi har att vänta oss. Vi har redan insett att hon har humör den lilla damen.

    Jag har läst att vissa av er har barn som vaknar mitt i natten och inte vill sova. Dottern vaknade inatt klockan 2 och ville titta på tv. Det fick hon inte och det tog minst två timmar, skrik och besök i både vår och hennes egen säng innan vi somnade i en tältsäng tillsammans på hennes rum. Hur hanterar ni andra det om era barn vaknar och inte vill sova?

  • Cassiel

    Åh vicken tur att jag hittade denna tråden!
    Behöver er verkligen nu ibland.

    Mitt monster är inte ens två år än, men vilka duster vi kan ha...suck...

  • trebarsmamma

    åå äntligen hittade jag denna tråd,

    min grabb som är 2½ har kommit in i trots nuuu. och han är så kämpig, det är så tråkigt att vara osams med han hela tiden, och de jobbiga är ju att han inte kan prata än, så han ärhögljud och skriker mycket, vill inte sitta stilla, stannar upp hela tiden när vi ska gå någonstans eller går åt sitt eget håll, bits, rivs slåss, hela tiden, idag vaknade han vid 5 imorse och ville inte somna om,

  • TheCoopers

    Vår äldsta dotter som nu är 8 år var HELT OMÖJLIG när hon var rutn 2-3 år gammal , maken till envisare barn har man nog sällan skådat .
    Allt trotsades och då menar jag allt ...
    Skrika och slåss var hon duktig på - och sällan satt hon still .

    Tatiana heter hon men skulle kallas Prinsessan annars svarade hon inte .

    -Tatiana ...kom nu !
    - Jag heter faktiskt prinsessan så det så ... osv

    Varje dag i nästan ett år ... Jag gick nästan under - gick ner 10 kilo ... vilket också är orsaken till att vi väntade 6  år med att skaffa nästa barn

    och sen en dag så vände allt ... Hon blev en liten glad , underbar , social och smart person och det är hon än idag . Hon är en fröjd verkligen

    Sååå Håll ut mina tappra medsystrar

    Solen finns där ... den är bara skymd av några ( stora? ) moln


    I'm the me I choose to be ...
  • skruttis11
    minasöner skrev 2008-11-11 19:30:37 följande:
    ja han måste sova, annars somnar han vid matbordet runt 16-17, och det alldeles för tidigt att sova för natten då. Han vaknar ju så himla tidigt så han blir dödstrött annars. Vi har provat allt vad gäller att få han sova längre på morgonen. Lägger han sig sent så vaknar han lika tidigt ändå, enda skillnaden är att han blir mkt grinigare då. Vi har provat strypa middagsluren, men det funkar inte heller för då somnar han som sagt på eftermiddagen och vill sova för natten.
    usch va tråkigt
    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • Stiina

    Hej, hej här är en till med en riktigt trotsig unge. Idag på morgonen så vaknade ha skrikarg. Han härjade runt i hela huset och rev, slet och drog i allt. Han drog av en hår tuss från sin storasyster.

    Det värsta tycker jag är när vi ska äta. Han geggar och kladdar och ska hela tiden ner och skriker och beter sig. Tidigare innan den värsta trotsen har han fått gå från bordet när han är färdig, men då har han ändå suttit och ätit bra innan och gått ifrån och lekt i ett annat rum. Men nu måste vi hålla kvar honom dels för att han ska få i sig nån mat, för att han härjar så mycket i hela huset annars och för att hans storasyster inte heller kan sitta kvar och äta färdigt om han går. Det är en hård kamp!

    Nattsömnen påverkas också, han vaknar flera gånger per natt och ska ha vatten, kissa, kramas m.m. Han ar slutat med blöja på dagen och det kan han också utnyttja. Blir han tillräckligt arg så kan han kissa på golvet i ren ilska, men det händer inte så ofta som tur är.

    Hur hanterar ni vredesutbrotten? Jag brukar ta bort honom från situationen och hålla i honom tills han lugnar sig, det brukar funka för stunden.

Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp