• Anke

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • grabbmamman linda

    Karin W.. Viggo har haft sådanna nätter.. flera :( Oftast har jag erbjudit honom min säng.. och vägrat gå upp.. Han har fått stå o skrika tills han kommer till mig. Han står alltså brevid min säng och vill gå till soffan.. Nu har han slutat helt med det.. vet inte om det berode på att han förstod att jag inte tänkte gå upp. Eller vad.. men det är jättesvårt.. jag har ju en bebis och en man som gärna vill sova oxå :)


    Viggo 060703 Joel 080825 Mina små trollungar :)
  • Anke
    skruttis11 skrev 2008-11-10 09:59:50 följande:
    nja han va lite trotsig innan åxå  men de har bara eskalerat mer å merja eftersom gubben jobbar ständigt natt ala 180/tim/mån dagis vill ju att barnen ska gå varje dag mellan 09-12 men till vilken nytta? va hinner de möjligen uträtta på 3 tim?så jag beägrde att kevin skulle få gå 3 dar i veckan å de vill dom ju helst inte då de försöker få ner honom till varje dag... å 3 dar i veckan e tillåmed för lite för kevin då han har sånt stort energibehov.... så  jag har ingen barnvakt här där ja bor gubbens mamma lever inte längre min mamma bor i sthlm, å vi har verkligen Ingen som kan hjälpa oss
    du kanske kan få stöd från psykologen och få "ordinerat" fler timmar till honom på dagis. jag har för mig jag till och med läst någon som fått till det. försök att köra på den linjen.
    det är synd när dagis är så icke-tillmötesgående. på de dagis jag känner till vill dom snarare tvärtom att ha dom där längre tid färre dagar....

    p.s du har nog stavat fel på ditt bloggnamn i sidfoten...
    ¨ ¨*:+..+¤+:.:Nora 060810 ♥ Pricken Bf 090503¨:.:+¤+..+:*¨¨ ¨
  • Bellatrix

    skruttis11 och Anke: ge inte upp! Förstår att det är jättejobbigt, men tänk vad ni kommer att skratta åt alla incidenter när barnen är större!

    Det är verkligen ett stöd för mig att läsa vad ni skriver, känner igen mig i allt! Hos oss går påklädningen någorlunda just nu, det är värre att borsta tänderna och byta blöja. Alltid ska hon springa och gömma sig och vägra, och så måste jag bära henne fast det gör ont!

    skruttis11- tycker också du borde få lite utökad tid på förskolan! Kan väl inte vara omöjligt om det går via psykolog.

  • skruttis11
    Bellatrix skrev 2008-11-10 11:09:06 följande:
    skruttis11 och Anke: ge inte upp! Förstår att det är jättejobbigt, men tänk vad ni kommer att skratta åt alla incidenter när barnen är större! Det är verkligen ett stöd för mig att läsa vad ni skriver, känner igen mig i allt! Hos oss går påklädningen någorlunda just nu, det är värre att borsta tänderna och byta blöja. Alltid ska hon springa och gömma sig och vägra, och så måste jag bära henne fast det gör ont! skruttis11- tycker också du borde få lite utökad tid på förskolan! Kan väl inte vara omöjligt om det går via psykolog.
    ja vet inte med förskole lärarna tror jag sätter hpnom dagis för min skull.... när de är för hans skull
    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • Bellatrix
    skruttis11 skrev 2008-11-10 11:17:40 följande:
    ja vet inte med förskole lärarna tror jag sätter hpnom dagis för min skull.... när de är för hans skull
    De borde vara förstående och kunna fatta hur er situation är just nu! De borde hjälpa och stötta och inte ifrågasätta. Kanske förskolechefen är mer förstående- be om ett samtal och förklara noga. Eller gå genom psykologen. Det är inte förskollärarna som avgör om han kan få utökad tid! Det tror jag är upp till förskolechefen eller möjligen kommunen. Hoppas du orkar ta tag i det och lycka till!
  • Bellatrix

    Förresten hur fungerar läggningen på kvällen för er andra? Vår är kaotisk och fungerar inte alls. Hon vägrar stanna i sin säng och springer upp och stör syskonen. Så håller det på varje kväll i evigheter. Spelar ingen roll om vi försöker lägga henne i dubbelsängen eller i sin säng(som är i sovrummet) Att tvinga henne vara kvar går bara inte. Hon ÄR trött- ibland övertrött- och hon är mätt. Brukar inte somna förrän kl. 21.30-22.30

  • skruttis11
    Bellatrix skrev 2008-11-10 11:31:55 följande:
    De borde vara förstående och kunna fatta hur er situation är just nu! De borde hjälpa och stötta och inte ifrågasätta. Kanske förskolechefen är mer förstående- be om ett samtal och förklara noga. Eller gå genom psykologen. Det är inte förskollärarna som avgör om han kan få utökad tid! Det tror jag är upp till förskolechefen eller möjligen kommunen. Hoppas du orkar ta tag i det och lycka till!
    de är inte förskolechefens jobba att säga hur fröknarna vill ha barnen tyväärr:( utan d eär helt upp till fröknarna! jag har tillåmed kontaktat komunen för att få hjälp¨alla säger den samma sak  de är upp till förskolefröknarna å bestamma hjur vida de vill ha barnen där!

    å lägga honom? ja ibland funkar de kanon å han somnar å¨en gång hehe andfra dagar kanske de inte funkar alls då han euppe å springer

    men vi har tatt bort Han får inte sova midda! sover din tösd midda`?
    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • stina72

    Skruttis --> Kontakta förskolechefen/rektorn och berätta om er situation. Har ju för mig att vi bor i samma kommun...och vår fskchef har berättat på ett föräldramöte att de kan anpassa tiderna om de tycker att barnet behöver det. Stå på dig !

  • puma82
    Anke skrev 2008-11-10 09:08:02 följande:
    allvarligt, jag är helt grinfärdig. hur gör man på morgnarna? Nora är världens finaste och roligaste, men påklädningen är helt jävla körd. hon springer undan, skriker och bara vägrar. försöker jag ta tag i henne så sparkar hon och skriker och korvar sig. imorse så skallade hon mig på hakan när jag hade henne i knät, så jag började blöda i munnen. jag skrek åt henne och daskade till henne på reflex på låret. jag slog mitt barn!!! hon började gråta och jag började gråta. det gjorde inte ont på henne, hon hade tjocka kläder, men herregud jag slog henne. är gravid, har tidig foglossning och jag bryter ihop nu. inget funkar såsom att välja kläder och sånt. hon vill bara inte ha kläder på sig. ingenting. har försökt med en annan pedagogik såsom att öppna balkongdörren så hon känner att det är kallt ute, och hon höll med om att det var kallt och man måste ha kläder på sig, men när vi skulle klä oss var det ändå samma sak. det är ju en grej för henne att vägra. snälla vad ska jag göra?
    Har en tjej på 1år och 8mån. Jag skrek åt henne i morse så hon började gråta, blev nog rädd. Jag har gjort samma sak som dig, med att välja kläder själv och visat att det är kallt på balkongen, och hon håller med mig och säger: Brrr, (k)allt mamma (k)allt, med ett soligt leende som sedan bytts ut mot skrik när kläderna ska på.
    ---------------------------------------------------
    Vi har samma problem på morgonen här, allt går bra tills det är dags att ta på kläder! Då börjas det, hon springer iväg, skriker, ålar sig - har tappat henne en gång, tur att jag satt ner med henne i knät och hon redan halvlåg, men hon lyckades iaf slå i huvudet ordentligt i golvet. Hon tar av sig kläderna jag fått på, vägrar ytterkläder, vägrar vagnen när jag väl fått på alla kläder. och så blir man totalt genom svettig. Hatar vintern just nu
    I morse skrek jag åt henne, hon blev jätte rädd och började gråta! Jag känner mig så otroligt dum! Och jag skrek bara för att hon vägrade sätta sig i sin vagn. Kände mig som världens sämsta mamma.
    Detta beteende började för 2 veckor sedan, samtidigt som hon började skrika och slänga sig på golvet när hon inte får som hon vill. Har utöver detta ett j*vla humör vanligtvis, hon har ingen stubin alls.
    Ex: Hon kan utan problem sätta i och ta ur sina dockor och nallar i docksullkyn, men om de fastnar det minsta lilla när de ska ur igen, då gallskriker hon och slänger allt på golvet. 
    Undrar hur man skall orka med trots då det bara varat i ca 2 veckor och jag redan tycker det är jobbigt.
Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp