Inlägg från: grådis |Visa alla inlägg
  • grådis

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Nindë Amandil skrev 2009-01-13 11:53:19 följande:


    jost78: Jag hoppas verkligen den fungerar denna gången! Låter inte alls kul det där :( ------------------------------------ Visst är det så att när det gäller vårdgarantin så har väl mitt sjukhus "skyldighet" att ev hitta ett annat ställe inom dessa 90 dagar ifall inte sjukhuset själva har tid? För det står ju såhär "Om vårdcentralen/sjukhuset inte själva kan ta emot dig inom garantitiden ska de ordna en tid hos en annan vårdgivare." Ser inte speciellt ljust ut för att kirurgen ska ringa mig, jag blir så ledsen... Medan andras remisser blivit hanterade så har min blivit bortglömd å flera gått före. Känns inte alls rättvist.
    Jobbig story. Fattar inte doktorer eller ditt sjukhus, är du säker att de har korrekt licens o utbildning Verkar ju helt horribelt att låta någon så sjuk driva omkring vind för våg, suck.
    Klart de ska erbjuda annat ställe om de själva inte har tid...det är det som vårdgarantin går ut på. Man samtycker till att ingå i vårdgarantin...att få tid inom 3 månader...på vilket sjukhus inom regionen det än månde vara.
    Har du skrivit upp alla symptom och hur dina dagar ser ut osv på en lapp? Så att du är förberedd när du talar med dem,ibland blir man så lessen o upprörd så man glömmer bort hälften, och de tror att det inte är så farligt. Stå på dig!
  • grådis

    Nindë Amandil skrev 2009-01-13 14:25:25 följande:


    grådis: jadå, det har jag gjort, å jag är verkligen så ärlig det bara går. toaspringen har ökat till 30 ggr/dag å det kommer fortfarande blod varje gång i mängder. detta har de vetat i flera månader! har blött sedan februari, men mindre "stopp" men annars i princip konstant. å smärtorna blir bara värre. de säger inget mer än "ajdå" när jag talar om hur jag mår. kirurgen har inte ringt å jag vet inte riktigt vad jag ska göra. blir väl kirurgakuten imorgon men kirurgen ska fanimig få ett å annat att lyssna på från mig när han väl hör av sig. allvarligt talat, hur svårt är det att ta hand om min remiss, speciellt när fler slunkit förbi före mig nu? blir så less!
    suck,vilket landsting tillhör du?
    (så man vet vart man inte ska flytta )
    Ställ dem mot väggen, skulle de vilja skita blod 30 gånger per dag? Tycker de att det är normalt?
    Om du ringer sjukvårdsupplysningen, vad säger de? Ibland rekommenderar de ju en att åka in akut och då tar de alla uppgifter och lägger in så att det är förberett på lassa när man kommer dit till akuten.
    Anmäla till patientombudsmannen?
    Ringa din lokalavdelning av rmt eller ilco och se om de har några tips eller råd?
    www.magotarm.se/
    www.ilco.nu/
    Stå på dig och tjata tjata tjata och skrik o gnäll o gråt o hävda din rätt, skitjobbigt och alldeles bedrövligt att man ska vara tvungen till det när man är dålig men vad ska man göra?
    Hoppas du får stöd o hjälp av anhöriga som följer med och stöttar.
  • grådis

    NindeAmandil
    Läser i pres-tråden att du har ju en sorglig historia,med alla dessa mediciner som inte funkar osv,stackare,
    tycker det är MYCKET märkligt att de inte har bättre koll på dig om du nu på toppen av allt har skleroserande cholangit också.
    Någon måste ju vara ansvarig för dig!
    Har du gått på barn på östra i gbg? eller är du överflyttad till vuxen?
    Jag började min "karriär" på östras barnmedicin, åkte in på sportlovet i klass 8.
    Hade en supergullig doktor då...Dr Mellgren tror jag han hette

    Stå på dig och hoppas innerligen att du kan få hjälp nu. Kram

  • grådis

    Hej igen NindeAmandil
    Läste i diskussionsforumet på ilco om operationer och sjukhus osv:
    saxat från ilcosidan:
    ******************************************************
    Svar från: Hans Andersson 2008-10-19 kl 20:35:37
    Hej
    Jag själv har genomgått 3 operationer på avd 351 på östra sjukhuset i göteborg. En av dom bästa kolorektalenheterna i europa. Dom har tom haft patienter ifrån norge och england.
    Kirurgen som opererade mig heter björn Öjerskog och är även överläkare som jag trivs mycket bra med. han är duktig och ärlig samt att han pratar så att även en svensson förstår. Men som sagt så finns det ingen garanti på att operationen lyckas. Hoppas att du har fått ut någiot utav mig.
    MVH Hans
    *****************************************************************

    Är det dit du ska?

  • grådis

    Hej Rebecca
    Det har ju läkt jättefint
    Hur mår du annars då?
    Har du haft ett skönt jullov?
    Kram

  • grådis

    Maddisen80 skrev 2009-01-13 16:29:35 följande:


    grådis för att jag får infektion i livmodern så lätt har buksmärtor,feber + illamående
    åh, varför då? Eller ja,beror det på nån åkomma eller är det nåt som man bara får sådär..? (Dumma frågor? Men frågar man inget får man inget veta )
    Har du barn o sånt?...och sånt...vad menar jag med det? hmmm
    Tänkte bara att det är ju hemskt om du är tvungen att ta bort hela paketet innan du är klar på barnafronten.
  • grådis

    Maddisen80 skrev 2009-01-13 16:35:42 följande:


    Grådis de säger att de är pga ibs men då får man inte feber, men men får väl låtsas att tro att de är det och sen kan de va att man är överviktig. nope jag har inga barn [citat]
    Har du kollat hormoner och sköldkörtelfunktion osv?
    Näe, ibs ger ju inte feber men livmoderinfektion ger ju det.
    Varför skulle man få infektion i livmodern bara för man är överviktig?

    Finns mycket konstigt man kan råka ut för, hälften vore nog
  • grådis

    fairyfloss skrev 2009-01-14 12:22:53 följande:


    Rebecca: Det var verkligen fint läkt, ärret! Det syns ju knappt! Grådis: Men jag går ju på stenålderskost så senåldersmän kanske passar in i min livsstil . Skämto sido det är ju irriterande ibland, men hans bra sidor väger såklart över annas skulle man ju inte stanna. Hoppas du mår bättre i magen snart! Jag hade en liknande dag igår men idag är det juicer, smoothies och äggröra som gäller igen så magen är rätt okej. Inte så okej som jag skulle vilja men okej. Gjorde en banan-äpple-papayasmoothie, med mandelmjölk och tahini (för extra kalcium) och den var suveränt god! Går säkert i "vanilg" mixer också om man vill. Blir 2 liter: 4 dl mandelmjölk (eller annan mjölkliknande substans) 2,5 bananer 1 äpple 1 liten papaya 2 msk tahini (oskalade sesamfrön) 1 msk honung Med en mindre kraftfull mixer skulle jag nog bara göra halva i taget dock. Och dela äpplet i rätt små bitar först.
    Hihi, den var bra med kosten och mannen

    Ang depp, oro, ångest så följer det i mina spår också. Ingen som trodde då man alltid varit den glada påhittiga muntra skiten, men det finns en mörk baksida...
    Svårt att tackla...min superdoktor som jag inte träffade förrän jag fyllde 30 var den första på alla år (sen jag var 14) som frågade hur jag egentligen mådde, själsligt, och som sedemera har remitterat mig till 4 psykologer, 5 kuratorer och en beteendevetare... det gäller ju att det ska klicka i personkemin vid såna kontakter går väl sådär... men har lovat mig själv att ringa tillbaks till kuratorn jag hade senast, genom medicinmottagningen på lassa, hon var supergo och vi var på god väg när jag plötsligt slank undan...IGEN...och bara snurrade på i mina gamla spår...varför? Förmodligen för att det är jobbigt att möta sig själv och att det ibland är enklare att bara flyta med istället för att förändra eller att möta, förstå och acceptera.
    Har du nån du pratar med?
    Förövrigt så är det nåt i kinesisk medicin (TCM) som berättar om detta samband mellan tjocktarm och oro/depp.
    Sen är det ju så att om man läser näringslära så ser man att en hel del av bristsymptom på olika vitaminer o mineraler är just lite åt depp hållet... tycker jag blev mycket lättare till sinnet när jag dels började äta mina B12 och folsyrepiller, samt åt mycket mer frukt och grönt, kände av en markant skillnad. Blev mycket piggare o gladare

    Vilket smarrigt recept Ska prova. Nu har jag slevat i mig en liten skål hemgjord broccolisoppa som sambon gjorde häromdan, får se hur det funkar....det ligger några lockande, frestande pannbiffar i kylskåpet som han gjorde igår som också lockar
    Men NÄ, jag SKA inte ta dem

    Kram på dig o sköt om dig
  • grådis

    Nindë Amandil skrev 2009-01-14 12:39:02 följande:


    Kirurgakuten på Östra i Göteborg, är det den vanliga akutingången? Tänkte inte på det senast jag var där.
    Vet inte, men de kan säkert leda dig rätt när du kommer dit. Lycka till och stå på dig. Har du någon med dig?
    Kram
  • grådis

    malvas mam skrev 2009-01-14 08:37:43 följande:


    Linneas skov är bättre, men inte bra... hon har tagit Asacol klysma i 7 dagar och ska fortsätta i 3 dagar till. Vad händer om hon inte blir helt bra på de tre dagarna som är kvar? Kan det sista av skovet läka självt då, eller måste det till ytterligare medicin tills hon blir helt blödningsfri?? I går var Linnea så ledsen, hon bröt ihop totalt. Så har hon aldrig reagerat förr... jag tror att hon insåg att det här inte var sista gången som hennes mage skulle krångla... Vad säger man till en 11-åring som plötsligt insett att den sjukdom hon har faktiskt kommer att fortsätta hela livet... Jag blir så ledsen när jag ser henne... Mitt hjärta blöder, min lilla älskade unge, VARFÖR skulle hon få denna sjukdom... //Anna, Linneas mamma
    Jobbigt för er
    Har ni funderat på att gå med i rmt eller nåt?
    De brukar ordna familjeträffar där barnen träffar andra i samma situation och föräldrarna får en chans att ventilera med andra föräldrar i samma sits.
    Sen är det viktigt att komma ihåg att även om det är en kronisk sjukdom så behöver man inte vara kroniskt dålig.
    Man har sämre perioder, då livet är rätt skit och man tror man ska gå under, men däremellan lever man rätt normalt med kompisar, skola, killar, jobb, resor, familj osv beroende på vart i livet man befinner sig
    Viktigt att man inte tappar bort humor och hopp i de mörka perioderna, jag har en bajshumoristisk halvbror som betydde enormt mycket för mig under tonåren när jag gick igenom alla otänkbara undersökningar o grejjer, det var befriande att skratta åt det ihop med nån nära o kär
    Ang medicinering så är det väl önskvärt att blödningarna upphör, så hör av er till läkaren igen isf. Ibland kan det ju t om tyvärr vara så att man som biverkning av medicinen börjar blöda etc. vet ej om det gäller det som Linnea använder, men vet att det förekommer.
    Min jobbarkompis har uc och hade besvär och fick nåt typ colifoam, men det var typ sista dagarna det vände för honom, han höll på att ge upp hoppet om att det skulle verka, men så vände det och nu är det lugnt igen.
    Lycka till och sköt om er, kram
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!