Inlägg från: grådis |Visa alla inlägg
  • grådis

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    dalkulla26 skrev 2008-12-15 06:53:53 följande:


    hejjag måste få göra ett ego inlägg.. jag är så dålig och vet inte ad det kommer av.. ingen vet känns det som .. Gråter av smärta.. Var till akuten i går och hade då haft skitont i högersida och bak i ryggen 1 dygn och då menar jag väldigt ont.. känns inte som ett skov då detta är bättre efter allt kortison. Träffar först en läakre som inte kan höra några tarmljud och pratar om subileus.. träffar någon halvstödig kir. jour som mummlar att det låter väl ganska bra. OCh får mig en skopa för att jag inte ställer upp på undersökning där de vill pilla mig i rumpan. jag vill inte så är det bara.. så nu sitter jag här inte ett dugg bättre, hjälpt för stundenav dexofen och alvedon.. men sen då.. kan i princip bara sitta på ett visst sätt... Jag tror att jag börjar att nå min punkt för vad jag orkar...förlåt mitt egoinlägg.. kram på er alla
    Det gör ont i en när man läser...lider med dig.
    Så kraftiga och långvariga smärtor trots kortison och annan behandling (tarmvila o allt du gjort) så tycker man det borde vara relevant att kolla upp så att du inte har nån abcess eller om det är förträngingar som orsakar smärtorna.

    Abcesser kan behöva medicineras eller opas, förträngningar kan vidgas med ballongvidgning genom coloskop osv. Det finns hjälp om det är så att det är nåt sånt.
    När jag haft som du en längre tid så har de gjort nån form av magentröntgen...den där man åker igenom en ring , INTE den när man åker in i en tub.
    Då kan de se varansamlingar osv.

    Ring din läkare och kräv en gång för alla att få en kontakt som håller i dig och som ser till att gå till botten med detta så att du kommer upp på en dräglig livsnivå.
    Det har ju krånglat för dig i flera år, du blir ju aldrig riktigt bra, det ska inte behöva vara så. Det är deras förbannade plikt att ta hand om dig. Ring och stå på dig, ta hjälp av nån som vet hur du mår att ringa om du inte orkar själv.
    Be om remiss till annat sjukhus för de verkar ju inte kunna hantera crohns på ditt sjukhus.
    Hoppas verkligen att du blir bättre snart, det är för j*kla pestigt att ha så ont o må så dåligt
    Kramis till dig, tänker på dig.
  • grådis

    Patrik 24 skrev 2008-12-15 07:47:01 följande:


    God morgon alla som e vakna här i tråden...Jag vill bara säga att ni starka alla ihoppa som e här inne som kämpar med er problem presic som mig själv har jag också ont o mår väldigt dåligt.Så nu på morgon ska jag ringa o se om jag kan få prata med någon vettig människa på gastromottagningen och så att jag kance får komma in o få den hjälpen jag behöver för att orka kämpa vidare med buken o alla det innebär.mvh Putte
    Stå på dig och lycka till
  • grådis

    Drömmerdrömmar skrev 2008-12-15 10:05:22 följande:


    Uppdatering:Tjocktarmsröntgen idag..- fy vad jobbigt det var och länge hölls det ju på!! usch! men nu är det över iaf.. *puh* försöker andas ut..fick ju inga svar idag, han skulle ju skicka svaren till min läkare på vårdcentralen så jag får väl svar om ca nån vecka!dem på röntgen vill väl väl varken säga bu eller bä utan låta min läkare prata med mig.Eller ni som har gjort den här tjocktarmsröntgen, sa han/hon något till er direkt? :S
    Redig tjej Gött att ha det överstökat.
    Jag har aldrig fått reda på nåt av röntgen, det brukar doktorn berätta senare.
    Sköt om dig
  • grådis

    Mammasknodd skrev 2008-12-15 14:20:34 följande:


    Fairyfloss: Det tar lite tid innan binjurarna kommer igång!Till alla mina goa vänner här i tråden: Krya på er!Nu åker jag in igen på lassarusket! Fick det jag fruktar mest; Vinterkräksjukan! Eller i alla fall magsjuka... Kräkandet och skitandet är över men jag har 41 graders feber så jag måste in... Har så ont i kroppen att jag bara stönar hela tiden! Oj nu kommer taxin!Sköt om er så hörs vi sen!
    Fy Stackare. Jag bävar för denna period, jag drömde t o m om kräksjukan...snacka om ångest. Och så har du gått och fått det, hoppas hoppas du repar dig och får komma hem snart igen.
    Krya på dig o massa massa massa massa massa kramar till dig
  • grådis
    skrutteluttan74 skrev 2008-12-14 16:56:12 följande:
    När ska vi dra tjejen ?? HihiVisst hade det varit gott?
    Skickar en kram till dig med som har det så jobbigt.
    *kraaaam*
  • grådis

    Patrik 24 skrev 2008-12-15 16:17:02 följande:


    Är så Arg. Dr skulle ha ringt till mig i dag,men det har dom inte gjort Blir så Less på allt. Hur ska man orka!!!!
    Visst är det tröttsamt. Har du nån anhörig som kan hjälpa dig att ringa och stöta på?
    Ring tillbaks varje dag tills de hör av sig.
  • grådis

    dalkulla26 skrev 2008-12-15 16:17:16 följande:


    Grådis: tack.. du är en klippa. JGa är rädd själv att det ska vara något annat med som spär på symptomen.. men så länge mina prover är bra är allt bra känns det som...men de borde väl vara bra med de kortison och imureldoser jag äter.. känns som de inte kna något.. vi ska flytta tillbaka så att ajg får gå i Falun inte alltid bra där men de har i allafall läkare mer än varanna vecka. Hur har du det?mammas knodd: lider med dig, krya på dig.. Patrik: hur går det för dig?Jag har ångest har lehat större delen av dagen.. tack och lov upplever jag smärtlindring nån timme med alvedon och dexofen. Ska försöka äta lite.. tror ni att det är farligt när smärtan kommer tillbaka hela tiden.. dum fråga, jag vet men hur har ni andra haft detkram
    Du måste ju få i dig näring för att orka, men aptiten brukar ju inte vara på topp när man har ont och mår illa hela tiden.
    Försök iaf att dricka Resorb så att du får i dig vätska o mineraler o salter.
    Försök även med buljong i små portioner men ofta.
    Någon klar soppa eller mixad soppa av nåt slag.
    Te med honung i.
    Det är ju gott med lite varmt i sig, man blir ju lätt frusen när man är trött och har ont.
    Hoppas verkligen du kan få hjälp snart.

    Här är det som det är, lite bubblig och orolig i magen...lagom till jul det är ju roligt Använder Pentasa suppar men jag tycker det gör ont att få in dem och att det blir ju inte mindre slempruttar utan snarare mer?
    Lutar väl åt att snart ringa o försöka få en tel-tid, men man älskar ju inte sjukhus o läkarkontakter direkt så man försöker ju hålla sig borta
    Får försöka bättra mig med maten...blev ju inte bättre av att äta pizza o dricka cola och sedan jobba natt kan jag ju säga...så till viss del är det väl självförvållat *skäms lite*

    Sköt om dig nu och försök få hjälp med alltifrån nån som fixar små delikata mellanmål till dig till att få hjälp med att stöta på sjukhuset.
    Kramis
  • grådis

    Något som vi alla borde fundera på är att gå med i nån av föreningarna för mag&tarmsjuka.

    Tillsammans är vi starka
    Är vi många kan vi påverka så att det kanske kan bli en tarmspecialist på varje sjukhus så att man kan få hjälp när man är så dålig som Patrik o Dalkulla mfl som blir hemskickade med alvedon eller inte får nån hjälp what so ever osv

    Kolla :
    www.magotarm.se/forbund.html

    www.ilco.nu/

  • grådis

    per skrev 2008-12-12 23:57:29 följande:


    Hej allihopa har inte varit här på ett tag, började med asacol igen efter att ha hållt upp med den medicinen i 20 år, då funkade den inte ,nu funkar den jättebra.Knepigt att en medicin kan börja verka igen.Men undra faktiskt mest, har nån koll på vad som hänt med webbsidan Knasmage? den slutade bara funka.
    Hallå hallå
    Long time no see

    Har ingen aning om Knasmage, har inte besökt den siidan, men nu när du skrev om den fick man ju googla på det
    Men som du säger...den funkar ju inte. Hittade lite andra intressanta bloggare som länkat till den sidan istället så det gav ju alltid nåt
    HA de gott o hoppas du mår bra...men eftersom du börjat medicin igen efter 20 år...har du aldrig haft återfall innan nu?...så skovar du väl nu då eller?
    Krya på dig isf
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!