Inlägg från: grådis |Visa alla inlägg
  • grådis

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    fairyfloss skrev 2008-12-15 16:37:24 följande:


    Usch kram allihopa som mår dåligt . Måste be om lite råd såhär mitt i natten. Jag har ju slutat med medicinen, men på fredag har jag läkartid... ska jag skita i den? Jag pallar inte med min läkare, han säger samma sak varje gång bara och jag vill inte ta medicin.
    Hur är du i magen då?
    Det är ju inte bra att ständigt gå inflammerad heller, det kan ge oönskade komplikationer längre fram, så det är ju bra om nån har koll på en.
    Finns det nån annan läkare då?
    Kramis
  • grådis
    skrutteluttan74 skrev 2008-12-15 21:39:09 följande:
    grådis : Hur mår du ?? Och hur har du det nu ?? Berätta,länge sen jag fick höra ngt av dej hur du mår själv...
    Just idag är det bra...är ledig
    Skulle egentligen jobba ons-ons men har tagit ledigt ons-sön, gött Ska träffa några gamla jobbarkompisar ikväll, besöka en sjuk fd kollega till oss, sedan ut o äta o ta en julöl.
    Igår kokades knäck samt möblerades om o grejades i vardagsrummet inför julhelgens anstormning av gäster. Ska slå in julklappar o mysa mm
    Magen är lite spattig. Man vill ju alltid hitta en anledning...
    har slarvat med mat, både vad jag ätit och när/hur jag ätit...sen ska jag ha mens (helst inte, men det är en annan historia )då kan ju magen bli sämre...eller så kan det ju helt enkelt bero på att jag har en crohns som inte gillar att gå obehandlad
    Något som man borde fattat efter 24 år...men man hoppas ju alltid att man ska tillhöra den lilla grupp som kan klara sig utan mediciner...
    Men man ska väl inte klaga, gå på toa 6ggr/dag med lite slem o massa löst, en o annan trumpetfanfar och sprutlackering och lite gasigare i tarmarna och undviker jag att springa o hoppa alltför oplanerat så skiter jag ju inte på mig heller
    Jag känner mig rätt pigg och jag har ...peppar, peppar...inte de gamla vanliga magsmärtorna. Så jag tror inte att det är övergång tunn/tjocktarm som är inflammerad just nu...snarare slutet av tjockisen o ändtarmen.
    (den diagnosen ställer jag på :
    öm och ont o hård neråt höger samt avtagande aptit, trött, febrig och grötig avföring=inflammation övergång mellan tunn och tjock.
    Slem, lite blod nån gång, svårare att hålla mig, diarre´ = inflammation sista biten (ändtarm, slutet av tjockisen)) Vetenskapligt Min doktor skulle säkert vara djupt imponerad ...not
    Kramis till dig och håller tummarna för att kommunen bifaller om/utbyggnad för er nu så att du får ett drägligare liv. Sköt om dig
  • grådis

    KiDeAlTo skrev 2008-12-16 11:01:31 följande:


    Hej! Mitt första inlägg i den nya tråden. Har inte skrivit så mkt i den förra tråden, har fullt upp med 4 barn varav den ena har crohns. Min son fick sin första remicade behandling för snart 3 veckor sen. Och sen dess har han fått den ena infektionen efter den andra. Remicaden hjälper mot crohns men slår ut hela immun försvaret. Så nu tar han mediciner 5 ggr/dag sammanlagt 21,5 tablett.Och så har han 2 st vid behov. Är så trött på alla dessa mediciner. Tur att jag har en ängel till son som nästan aldrig klagar. Har varit ett par kämpiga veckor, hoppas det snart vänder...
    Tufft med alla piller. remicaden funkar väl som Imurelen antar jag? Sätter ned immunförsvaret så man blir lättare sjuk av förkylningar osv. Tråkigt. Men hoppas det ska hjälpa så han blir bättre så småningom.
    Kram på dig, tufft att vara mamma med många barn samt ett sjukt.Min mamma fick gråa hår när jag blev sjuk, och vi är också massa syskon. sköt om dig o hoppas ni får en fin jul trots allt.
  • grådis

    Nindë Amandil skrev 2008-12-16 11:15:02 följande:


    Vet inte hur jag ska göra. Ska egentligen in å få järn idag via dropp men jag är så kass i magen att jag nog inte klarar det. Får nog ringa å avboka, även om det inte är det bästa. Sist jag försökte ändå så gick det inte särskilt bra, då det skedde en liten olycka, pinsamt, så det vill jag inte vara med om ute igen i alla fall.
    Hur gick det för dig? Fick du nåt järn eller?
    Jobbigt med väntetiden på op Fasiken, har du blivit sämre borde du få hjälp snabbare tycker man. Tråkigt att ligga dålig hela julen, blää.
    Blir du sämre så får du åka in akut...men undvik Lund samt det där Dalkulla bor, för de verkar helkassa...
    Sköt om dig
  • grådis

    MaddeK81 skrev 2008-12-16 12:48:41 följande:


    Hej på er vänner! Ville bara kika in en snabbis. Tråkigt att se att ni är många som mår så dåligt än... Det enda jag kan säga är att min erfarenhet säger mig att om man mår så dåligt som många av er gör och man inte blir tagen på allvar, då är ändå akuten det bästa stället att vända sig till och att där påvisa akuta magsmärtor, vilket vad jag förstår inte skulle vara en lögn. Jag har på så vis blivit inlagd och fått göra de undersökningar som övriga läkare sagt att jag ska vänta si och så länge på att göra. Med dessa sjukdomar KAN man inte vänta. Man behöver få rätt behandling snarast, annars blir det bara värre och värre och värre... Tror iaf du, Dalkulla, skulle behöva göra en kapselendoskopi för att se vart inflammationen sitter och hur utbredd den är. Förbannar de läkare som tar blodprover och sedan lutar sig tillbaka! Vad hjälper fina provsvar när man VET att det inte berättar hela sanningen? Lycka till, till er alla. För er som inte känner mig kan jag berätta att jag har Crohns och är Ileostomiopererad. Många kramar!
    Kul att se dig
    Hade ni trevligt på Ilco-träffen?
    Sköt om dig och ha en riktigt God Jul
  • grådis

    fairyfloss skrev 2008-12-16 14:48:23 följande:


    Usch idag har jag haft ont i magen. Men jag vägrar behandling. Jag vägrar vara sjuk. Så det så! Våga Vägra Skov! Får se vad doktorn säger på fredag... jag är en besvärlig patient . *i förnekelse* Kram till er alla som mår dåligt! Och KRÄV hjälp!
    Kram från en besvärlig patient till en annan
  • grådis

    Hon o Han skrev 2008-12-16 18:51:06 följande:


    verkar verkligen inte vara nån bra period för någon av oss med tarmsjukdommar ! Jag har ökat min kortison till startdosen igen från att skullat sluta med den helt till helgen, fick magsjuka som slog ut allt. vet hur det är med läkare som inte tror en eller vill lyssna förstår inte vad dom tänker. krya på er så gott ni kan kramar !
    uärck o fy o blää för magsjuka
    stackare.
    Hoppas du snart repar dig o blir av med rävgiftet..kortisonet
  • grådis
    Evve81 skrev 2008-12-16 18:56:11 följande:
    Jag gjorde en tjocktarmsröntgen innan jag fick min diagnos och jag minns att sedan när jag gjort, tunntarmsröntgen, koloskopi och samma som koloskopi fast från andra hållet fick jag veta att tjocktarmsröntgen bara visade på att det var inflammation. Den var alltså helt onödig... Dalkulla: Jag lider verkligen med dig. Kan aldrig föreställa mig hur du har det då jag inte haft såna problem... Patrik: Ja du kanske får fundera på ett annat sjukhus... Håller med ovanstående. Kräv hjälp. Ringa tills de är så less på dig att de tar emot dig! Min koloskopi gick bra. Doktorn tyckte det såg bra ut men sa också att man funderade över hur nödvändiga koloskopiundersökningar är. Om det behövs så ofta. Men sedan sa han att eftersom jag fick sjukdomen som 13 åring så behövde jag koloskopi MINST vart tredje år så för hoppningsvis är det 3 år till nästa gång!
    Jag blev ju också sjuk när jag gick på högstadiet, så de vill gärna göra koloskopi ca vart tredje år för att hålla koll på ev förändringar osv.
    Otrevlig undersökning, men tryggt att de har koll...fast det vete fasiken om jag verkligen gjort det vart 3:e år?
    Som tur är förtränger man ju såna saker
    Kram o gott att det såg bra ut
  • grådis

    Patrik 24 skrev 2008-12-17 08:15:28 följande:


    God Morgon!!! Jag åkte in till Akuten igår. MEN efter att ha väntat i 8 timmar utan att få träffa någon Dr och få vänta 5-6 timmar till så Åkte jag hem igen.  Akuten är hemsk att sitta på. ska haffa vårdcentralen i dag. Ringde dom i går och då sa dom om jag inte fick nån hjälp på akuten så skulle jag ringa dom igen. Stort kyra på till alla!
    sicken skit
    Har du provat annat sjukhus? Var det inte lilla näktergal som tipsade om MAS? det borde väl funka för allt är väl region Skåne...
    Du måste ju få koll på det innan jul.
    Stå på dig.
    Kram
  • grådis

    dalkulla26 skrev 2008-12-17 05:37:34 följande:


    hej madde k:kul att se dig här. jag väntar på att göra en kapselendoskopi. Som vanligt så kan jag inte sova. HAr precis tagit snärtstillande.. undra hur länge jag kan äta det utan att bli bättre.. suck.. så fort jag inte tar det blir det outhärdligt .. men men .. de rycker ju bara på axlarna Patrik: åk in akut utan att ringa. Tala om att de måste hjälpa dig för du klarar dig inte hemma.. lätt att säga att man ska göra så.. vet det . Men tror ändå att det är det bästa för dig så att du får hjälp innan helgerna kram på er alla
    Säger som till Patrik, kan du inte prova nåt annat sjukhus?
    Fy f*n vad ni har det jobbigt tycker så synd om er och blir samtidigt så förbannad över att ni inte får adekvat hjälp.

    Vad säger de när ni ringer sjukvårdsupplysningen?

    eller så får ni lägga ut telefonnumrena till era läkare här så ska vi ringa allihop och fråga vad de håller på med!!!

    Stackare, kram kram
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!