• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-08 08:58:05 följande:
    Brukar ni göra dressing till hamburgare själv? Recept på något annorlunda efterlyses.Hur gör ni med brödet till? Jag vill ha lite matigare bröd, men har aldrig provat att baka det själv. Någon som har recept på ett gott och luftigt bröd?
    max hamburgarebröd är suppergoda det finns på tempo/hemköp/ica vad vi har det.
    dressing det brukar vi andvända turkisk jughurt taxosås salt och peppar den är svag men vi har barn man kan göra den stark oxså
  • Liten måne

    Onsdag: ugnsrostade grönsaker med köttfärsbiffar och vitlöksås
    Torsdag: hemmagjorda köttbullar, potatis och brunsås
    Fredag: köttfärssoppa
    Lördag: bortbjudna
    Söndag: pasta med brocolisås
    Måndag:
    Tisdag:

    Och inte lyckades jag komma ihåg hela veckans matsedel den här gången heller :-P

  • Ronjas mamma

    misstretsess det är helt rätt det med inpackning kött kan också lätt bli frystorkat ofta har det redan varit det när jag har köpt billiga frysna kycklingfileer.. Känns inte skoj att tro man har fyndat och så är köttet torkat när man packar upp det.

    Har inte fått gjort någon matlista denna veckan men vi åt smørrebrød igår och tänkte satsa på köttfärssoppan idag..

  • kariba
    misstristess skrev 2009-04-08 08:58:05 följande:
    Brukar ni göra dressing till hamburgare själv? Recept på något annorlunda efterlyses. Hur gör ni med brödet till? Jag vill ha lite matigare bröd, men har aldrig provat att baka det själv. Någon som har recept på ett gott och luftigt bröd?
    Tekakor brukar jag använda
  • misstristess

    Jag tycker att tekakor är för söta. Har aldrig gillat sött bröd, är uppvuxen på finskt rågbröd.

    Skogaholms sötlimpa är nog det vidrigaste, det bara växer i munnen.

  • Ronjas mamma
    misstristess skrev 2009-04-08 10:21:06 följande:
    Jag tycker att tekakor är för söta. Har aldrig gillat sött bröd, är uppvuxen på finskt rågbröd. Skogaholms sötlimpa är nog det vidrigaste, det bara växer i munnen.
    Haha känner igen det i min man som är uppväxt på danskt rågbrød..Själv äter jag båda delarna.
    Til burgare har vi ibland köpt grovbullar eftersomde andra är så söta och utan mätnad, har provat att baka själv men kan inte få dem så platta som behövs..
  • Wilmis07
    misstristess skrev 2009-04-08 08:58:05 följande:
    Brukar ni göra dressing till hamburgare själv? Recept på något annorlunda efterlyses. Hur gör ni med brödet till? Jag vill ha lite matigare bröd, men har aldrig provat att baka det själv. Någon som har recept på ett gott och luftigt bröd?
    Hamburgerdressing:

    2dl cremefraich
    1/2 finhackad gullök
    1/2dl bostongurka
    1msk ketchup
    1msk senap.

    Är ju iof inte så annorlunda,men gott
    Det finns bara ett vackert barn här i världen och varje mor har det.♥Mamma till Wilma 071012♥
  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-08 10:21:06 följande:
    Jag tycker att tekakor är för söta. Har aldrig gillat sött bröd, är uppvuxen på finskt rågbröd. Skogaholms sötlimpa är nog det vidrigaste, det bara växer i munnen.
    jag har ett recept på bra tekakor
    5dl havregryn
    8dl vatten
    2 paket jäst
    100 g magarin
    3/4dl socker
    2 tsk salt
    2 dl vetekli
    13-15 dl vetemjöl

    lägg havregrynen i en skål och häll över vattnet låt svälla ca 30min
    smält magarinet och häll i havregrynsblandningen låt det bli fingervarmt
    smula sönder och rör ut jästen blandningen
    tillsätt socker/salt/vetkli/ och nästan allt vetemjölbearbeta degen och låt den jäsa ca 20 min
    tag upp degen på mjölat bakbord dela den i två delar rulla ut varje del till avlång längd och dela den i 15 delar rulla bullar och platat till eller kavla till dom
    lägg dom på smord plåt eller på bakplåtspapper och nagga dom med gaffel
    låt jäsa under bakduk i ca 30 min
    grädda i ca 10 min mitt i ungnen
    ungsvärme 225grader
  • misstristess
    Wilmis07 skrev 2009-04-08 13:04:54 följande:
    Hamburgerdressing: 2dl cremefraich 1/2 finhackad gullök 1/2dl bostongurka 1msk ketchup 1msk senap. Är ju iof inte så annorlunda,men gott
    Har visserligen ingen Bostongurka så det får bli vanlig ättiksgurka, men tror vi kör på det receptet. Tack!

    Och så får det bli gräslök också! Har en tuva på balkongen som växer så det knakar just nu.

    Pyret

    Barnen gillar tekakor så jag ska faktiskt prova att baka efter receptet.
    Men jag gör nog bara en halv sats.
  • misstristess

    Men man undrar lite varför just Sverige har så mycket sött matbröd när grannländerna kör osötad råg?

    Hur är det i Norge?

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget