• Fru Åkesson

    ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V

    Väntar på mitt kärleksmirakel varje minut
    Vi testar framifrån, bakifrån, in och ut
    Kudde under rumpan , äl-test och folsyra äter jag
    ?Inte älska nu älskling, bara var tredje dag??

    Blir så trött på alla tips, ?lycka till? och råd
    Samt jävla ?Äntligen Gravid?-tråd
    Blir så trött på ?jag plussade med en gång?
    Eller ?jag fick vänta i TVÅ månader ? väntan var lång?

    Blir så trött på ?ska ni inte skaffa barn snart??
    ?Jo, visst, bara beställa ? klappat och klart!?
    Blir så trött på ?tänk på något annat, slappna av?
    Det är ju lätt när man blivit FamiljeLiv.se-slav

    När är det min tur att kräkas och må illa
    Bristningar, ömma bröst ? det skulle jag gilla
    Vill också göra min sambo till stolt pappa
    Och höra ett litet, litet hjärta i min mage klappa?
    Av: Fru Åkesson

    Välkommen till del 5 för denna tråd!!! Vi som samlas här har åtminstone försökt bli gravida längre tid än det berömda snittet på 7 månader.
    Här får man vara avundsjuk, tycka att allt är orättvist; det är helt okej att tappa hoppet ibland.

    Meningen är inte att vi ska ?deppa? ihop, men ibland hjälper det att skriva av sig lite och veta att man är långt ifrån ensam. Naturligtvis hoppas vi att ALLA kommer härifrån inom rimlig tid; hoppandes med det där PLUS:et i handen och lyckorus i hela kroppen.

  • Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V
  • Tinisen08

    En uppdatering ifrån mig.
    Har haft praktik nu i 4 härliga veckor på sjukhuset som usk elev. Och det har varit så fruktansvärt roligt och totalt utmattande då det har varit så mycket information så jag har varit helt slut.
    Har alltså inte blivit nå bebis tankar alls vilket har varit skönt.
    Så nu är jag så sjukt deprimerad när värkligheten har kommit ikapp mig efter mitt vardags ombyte.
    Började räkna och är på dag 31!! Förut hade jag klockrena 28dagars perioder men nu dom senaste 2-3 månader är jag upp i 35dagar.Vad händer med mig??
    Har inte ont i brösten som jag alltid har annars, och grav.testet visar minus....
    Fick dessutom brev från Fert. idag då min sambo lämnade sitt andra sperma prov förra veckan då han hade dåliga värden förra gången. Så nu efter 3månaders väntan och längtan eftersom vi skulle få göra vårat första ivf innan sommaren.
    Har nu bytts ut till att min sambo hade ett helt normalt sperma prov och därmed så blir det pergo kurer hela våren/sommaren för att hjälpa min ägglossning att bli "tydligare".
    Visst det är väll skit bra att min sambo har normal spermaproduktion iallafall denna månaden. Men jag blev så besviken då vi i princip blivit lovade ivf innan sommaren och nu måste vi vänta tills hösten om vi inte lyckas på pergo!!
    All denna eviga väntan...
    Som toppen på isberget så har min farmor drabbats av en hjärnblödning och ligger på sjukhus och hon verkar bara bli värre och värre.
    Har aldrig tänkt på att hon faktiskt kanske en dag kommer att försvinna.Vill ju så gärna att hon ska hinna få vara med om mitt första barn!

    Hoppas någon orkar läsa, det är så skönt att skriva av sig och kanske bli av med det som man går och bär på...

  • Kotten7381

    Tinisen08: Visst orkar vi lyssna, det är ju det vi är till för här! =) Det är ju jättebra att din sambos sperma är ok och det skulle väl vara underbart om ni lyckades bli gravida spontant, dock med hjälp av pergo. Men jag kan förstå att ni blir besvikna över att inte få börja IVF eftersom ni i stort sett blivit lovade det. Ni kan inte fråga igen? Vi hade försökt i två år i augusti -08, läkaren på KK ville skicka remissen i början på -09 men efter lite tjat och argument som "vi har ju faktiskt försökt i två år utan resultat" gick de med på att skicka remissen för IVF tidigare och nu har vi snart gått igenom hela IVF karusellen och det är bara mars än! =)
    Jag hoppas att det löser sig för er! Stor kram!!

  • Lilla fröet

    grattis grattis till dig, kvinna 79, underbart att någon plussar! Många lyckönskningar


    Mamma till världens finaste tjej (vill du kolla hos mig så säg till
  • mammaNena

    kram på dig tinisen08! de e skit jobbigt när verkligheten kommer ikapp. jag hade så i somras. jobbade som en tok och tänkte inte på bebis alls. sen när hösten kom och det lugnade ner sig så blev jag så himla besviken då man alltid får höra " sluta tänk på det, så ska du se att det tar sig" Jag hade ju inte tänkt på hela sommaren, men ändå så tog det sig inte bara sådär. Hoppas din farmor blir bättre så att hon får vara med vid första barnet.

  • zinna80

    GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!!

    Det behövde verkligen den här tråden, och du och din sambo så klart.....Lycka till med allt!!
    Det gick alltså utan någon hjälp på traven...ni hade inte börjat med behandling ännu va? Eller du kanske åt pergo eller något annat? Sorry om jag frågar sånt som går att läsa tillbaka i tråden men jag orkar inte plöja igenom just nu.
    Åh, vad jag önskar att jag fick följa dig till "andra sidan". (Usch vilket hemskt uttryck, men du förstår vad jag menar)...


    kvinna79 skrev 2009-03-01 22:12:20 följande:
    tack för grattisarna...jag plussade alltså imorse. känns väldigt overkligt. är självklart glad men det har nog inte sjunkit in på riktigt än så det rör sig mest massa bisarra tankar rörande praktiska grejjer i huvet just nu. men ge oss en vecka så har vi nog hunnit landa lite mer...så typiskt mig också. att plussa den månad som man verkligen går och väntar på mensen för att få starta med IVF:en. sista chansen så att säga...
  • zinna80

    Kram!! Häv ur dig bara....här är vi proffs på att "lyssna". Alla har vi våra stunder när vi känner oss lite extra nere.....Hoppas din farmor blir bättre!!


    Tinisen08 skrev 2009-03-02 15:02:44 följande:
    En uppdatering ifrån mig.Har haft praktik nu i 4 härliga veckor på sjukhuset som usk elev. Och det har varit så fruktansvärt roligt och totalt utmattande då det har varit så mycket information så jag har varit helt slut. Har alltså inte blivit nå bebis tankar alls vilket har varit skönt.Så nu är jag så sjukt deprimerad när värkligheten har kommit ikapp mig efter mitt vardags ombyte.Började räkna och är på dag 31!! Förut hade jag klockrena 28dagars perioder men nu dom senaste 2-3 månader är jag upp i 35dagar.Vad händer med mig??Har inte ont i brösten som jag alltid har annars, och grav.testet visar minus....Fick dessutom brev från Fert. idag då min sambo lämnade sitt andra sperma prov förra veckan då han hade dåliga värden förra gången. Så nu efter 3månaders väntan och längtan eftersom vi skulle få göra vårat första ivf innan sommaren. Har nu bytts ut till att min sambo hade ett helt normalt sperma prov och därmed så blir det pergo kurer hela våren/sommaren för att hjälpa min ägglossning att bli "tydligare". Visst det är väll skit bra att min sambo har normal spermaproduktion iallafall denna månaden. Men jag blev så besviken då vi i princip blivit lovade ivf innan sommaren och nu måste vi vänta tills hösten om vi inte lyckas på pergo!!All denna eviga väntan...Som toppen på isberget så har min farmor drabbats av en hjärnblödning och ligger på sjukhus och hon verkar bara bli värre och värre.Har aldrig tänkt på att hon faktiskt kanske en dag kommer att försvinna.Vill ju så gärna att hon ska hinna få vara med om mitt första barn!Hoppas någon orkar läsa, det är så skönt att skriva av sig och kanske bli av med det som man går och bär på...
  • Tinisen08
    Svar på #153
    Kotten09: Ja jag får nog ringa och höra med dom.Vi har försökt aktivt sedan mars07.Och innan dess, har vi inte använt preventivmedel.Och för att vara ärlig, har man ju glömt av det ibland och kört hela vägen ändå. För ifall jag blev gravid så skulle det vara välkommet. Men att man aldrig ens har råkat blivit gravid...
    Blir lite irretterad då dom faktiskt sa att om vi ville göra ivf:en även om sperman var bra så skulle vi få göra det då vi hade försökt så pass länge innan utan att bli spontan gravid.

    Har läst på lite om pergo och vad jag har fått fram från Carl von linné kliniken följande "Generellt sett finns ingen anledning att ta Pergotime om du redan har påvisade ägglossningar. Det är alltså inte allmänt fertilitetshöjande medel".
    Men men, ska ringa och fråga dom varför vi måste ta dom.
    Dom har även skrivit ut 4omgångar och då ska man ta det varannan månad. Har dom alltså räknat med att vi ska vänta 8månader på att få göra ivf om vi inte lyckas med pergo.
    Allt känns bara så surt just nu.Kan någon bara ge mig någon ljusglimt i framtiden...för jag orkar nog inte mera snart.

    Och inte känns det bättre att man ska tillbaka till sitt jobb där jag har en nygravid arbetskamrat och en som är gravid i 6-7månaden.
  • Tuss84

    Grattis Kvinna79!!

    Själv tror jag att det är mens på gång, har haft lite bruna flytningar under dagen.

    Jag hoppas ju på att jag är en sån där som får en liten blödning/lite bruna flytningar vid menstidpunkten fastän jag är gravid, men jag vågar inte hoppas på för mycket.

    Men vi får se, har inte mensen kommit igång ordentligt innan fredag så är det test då som gäller.....
    Men jag gissar att jag får supermens om ett par timmar eller så.
    Glad att jag fungerar med mens och ÄL, men när fan ska det fungera på det viset jag vill?? Bara undrar!!

    *stor kram till er alla*

Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V