• Fru Åkesson

    ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V

    Väntar på mitt kärleksmirakel varje minut
    Vi testar framifrån, bakifrån, in och ut
    Kudde under rumpan , äl-test och folsyra äter jag
    ?Inte älska nu älskling, bara var tredje dag??

    Blir så trött på alla tips, ?lycka till? och råd
    Samt jävla ?Äntligen Gravid?-tråd
    Blir så trött på ?jag plussade med en gång?
    Eller ?jag fick vänta i TVÅ månader ? väntan var lång?

    Blir så trött på ?ska ni inte skaffa barn snart??
    ?Jo, visst, bara beställa ? klappat och klart!?
    Blir så trött på ?tänk på något annat, slappna av?
    Det är ju lätt när man blivit FamiljeLiv.se-slav

    När är det min tur att kräkas och må illa
    Bristningar, ömma bröst ? det skulle jag gilla
    Vill också göra min sambo till stolt pappa
    Och höra ett litet, litet hjärta i min mage klappa?
    Av: Fru Åkesson

    Välkommen till del 5 för denna tråd!!! Vi som samlas här har åtminstone försökt bli gravida längre tid än det berömda snittet på 7 månader.
    Här får man vara avundsjuk, tycka att allt är orättvist; det är helt okej att tappa hoppet ibland.

    Meningen är inte att vi ska ?deppa? ihop, men ibland hjälper det att skriva av sig lite och veta att man är långt ifrån ensam. Naturligtvis hoppas vi att ALLA kommer härifrån inom rimlig tid; hoppandes med det där PLUS:et i handen och lyckorus i hela kroppen.

  • Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V
  • mammaNena

    ingen mens idag heller (än). Börjar komma ett mer molande i magen, men det kanske är för att tankarna har snurrat om det kanske ändå skulle kunna vara ... Så det kanske bara e hjärnan som går på högvarv och försöker lura mig igen.
    Sa till olle innan idag att jag kanske inte har kommit över tanken om ett syskon så mycket som jag hoppats !?! Känns skit kasst nu i denna tiden av cykeln, nu när det åter igen inte händer varken det ena eller andra. Har testat med "one step" Tror jag även grav testen hette. äl testen hette något sådant iaf. Fick aldrig enligt dem någon äl alls. Visade super neg i går em när jag gjorde grav test.
    Kanske e så att jag inte har haft äl denna månaden, olle körde ju av vägen strax innan äl tid, och det kanske satte stopp i kroppen!?! Känner mig faktiskt inte alls gravid på något sätt. sa till olle i går kväll att jag skulle testa med cb idag på morgonen, men jag orkade faktiskt inte bli så där lessen och besviken. Får väll se vad som händer i veckan, annars får jag ringa gyn och fråga hur jag ska göra..

  • Kotten7381
    Tinisen08 skrev 2009-03-02 22:26:20 följande:
    Kotten09: Ja jag får nog ringa och höra med dom.Vi har försökt aktivt sedan mars07.Och innan dess, har vi inte använt preventivmedel.Och för att vara ärlig, har man ju glömt av det ibland och kört hela vägen ändå. För ifall jag blev gravid så skulle det vara välkommet. Men att man aldrig ens har råkat blivit gravid...Blir lite irretterad då dom faktiskt sa att om vi ville göra ivf:en även om sperman var bra så skulle vi få göra det då vi hade försökt så pass länge innan utan att bli spontan gravid.Har läst på lite om pergo och vad jag har fått fram från Carl von linné kliniken följande "Generellt sett finns ingen anledning att ta Pergotime om du redan har påvisade ägglossningar. Det är alltså inte allmänt fertilitetshöjande medel".Men men, ska ringa och fråga dom varför vi måste ta dom.Dom har även skrivit ut 4omgångar och då ska man ta det varannan månad. Har dom alltså räknat med att vi ska vänta 8månader på att få göra ivf om vi inte lyckas med pergo. Allt känns bara så surt just nu.Kan någon bara ge mig någon ljusglimt i framtiden...för jag orkar nog inte mera snart.Och inte känns det bättre att man ska tillbaka till sitt jobb där jag har en nygravid arbetskamrat och en som är gravid i 6-7månaden.
    Oj, vänta 8 månader till verkar väldigt länge! Ring och kolla hur du ska göra, det verkar konstigt att du ska ta dem också eftersom du har ÄL...
    Förstår att det är jobbigt på arbetet med gravida arbetskamrater, jag tycker sånnt är skiiiit, rent ut sagt! Kan knappt se på en gravidmage på stan och ändå dras jag till dem. Verkar som att jag tycker om att plåga mig själv... =/
  • kvinna79

    jag gjorde ett gravtest till igår, för säkerhetsskull och det visade fortfarande på att jag var gravid. Så idag har jag ringt till Göteborg på IVF:en och meddelat att vi inte blir aktuella för behandling i nuläget. De var jättetrevliga och sa samtidigt att går det åt skogen är vi välkomna tillbaka för vi är inskrivna där.. Och det var väldigt skönt att höra för man undrar ju såklart. Om vi tillhör de där knappt 20 %en som får missfall så vill vi ju inte behöva vänta en evighet på att dra igång med IVF:en. Sen har jag ringt gyn också och bokat in ett tidigt ultraljud som ska göras om två veckor. Detta eftersom att jag hade endometriosblödningen och det tycker de tydligen är väldigt konstigt även om jag inte nojjar mig för den ett dugg. Jag nojjar mig istället för missfall och utomkvedeshavandeskap så det känns väldigt bra att få en tidig koll..

  • Kotten7381

    Kvinna79: När vi fick vårt MF så sa läkarna på KK att vi inte behövde göra något IVF eftersom vi då visste att vi kunde bli gravida. Isf var vi tvungna att försöka ett år till utan resultat. Men det gick vi inte med på och pratade med vår kontaktBM, som har hand om remisser till IVF kliniken. Hon förstog absolut att vi inte ville vänta ett helt år till så vi fick vår remiss skickad och mindre än 3 månader senare fick vi komma på info.möte! =) Nu ska ju du inte få nått MF men det kan vara bra att veta! Grattis och lycka till!!!!

  • Tinisen08

    Kotten09: Ja, 8månader är välldigt lång tid. Känns inte som att dom tar oss på allvar när vi säger hur länge vi har försökt, eftersom det faktiskt är många som överdriver!
    Dessutom hade vi ett dåligt på spermaprov, vem säger att det inte varierar mellan bra(godkänt) och dåligt hela tiden då. Min sambo har ju som sagt fått en hård spark mellan bena och fått opperera ner ena kulan när han var liten.
    Men jag skulle ju självklart vara jätte glad om vi lyckades utan ivf, då det inte är helt smärt eller risk fritt att gå igenom.
    Har en i min bekantskaps krets i stallet som jag nyligen fick veta är i ivf karusellen. Så nu har jag någon som man kan ventilera med.
    Men jag ska ringa ferten på fredag eftersom dom bara har morgon tider så är det svårt att kunna ringa om man inte är ledig på morgonen.

    För övrigt är jag på dag 33 utan mens. Men jag fick som en kraftig mensvärk tidigare idag och det har molat till och från.Så den är nog påväg! =(
    Men den gör mig galen över att behöva vänta.Ju fortare den kommer ju fortare kan jag börja med pergo tabletterna som enligt brevet från ferten skulle dubblera mina chanser att bli gravid!*jippi*
    Det är ju rätt bra med tanke på att det inte är nå fertilitets höjande medel. Däremot ökar ju risken för att bli överstimulerad och chansen för tvillingar ökar. *suck*

  • mammaNena

    Gjorde ett cb test i morse. ville inte dra ut på det åt något håll, ville ju veta. minus så det skrek om det. Så antagligen hade jag väll ingen äl denna månaden, fast jag åt pergo. Har alltid haft det på dag 16 innan och nu e jag på, eller det hade varit dag 18 om jag hade äl för 2 veckor sedan.. moler fortfarande i magen, men det gör det titt som tätt nu på det senaste..
    Känner mig helt uppriven. Mest för att jag tagit dom där jävla pergon utan nytta. mår inte alls bra av dom, varken psykiskt eller fysiskt
    Hade en tanke på att inte kolla fl idag, måste nog ha lite distans, men hur lätt e det egentligen?? Ni måste ju tycka jag e dum i huvet som från början e frenetisk till att ha barn, sen till att (vad jag trodde) bli helt tvärt emot, om det inte bara händer sådär. Till att vela tillbaka och bli lessen för att jag inte blev gravid denna gång heller. kunde ju iaf fått jävla "äckel päckel" (mens) så kunde jag ju vetat och sparat den där nästan hundringen vad ett cb kostar SKIT SKIT SKIT

  • drömmaromsmått

    Helenas83: en jätte bamse kram till dig!
    och nej du är absolut inte "dum i huvudet" för att du velar fram och tillbaka, jag tror vi alla går igenom den fasen där man börjar tvivla på vad man verkligen vill och ifrågasätter sig själv.
    Det är helt normalt.
    och jag vet själv hur irriterad man blir när man använt det där jäkla testet och fått minus och grämt sig över att det var i onödan och som att kasta pengar i sjön, inte så kul.
    återigen kram på dig!

  • mammaNena
    Svar på #167
    Tack. Känns skänt att höra. Grämer mig nog lite att det e jobb i morgon igen (till råga på allt lixom) hatar jobbet..
  • Kotten7381
    Tinisen08 skrev 2009-03-04 22:11:46 följande:
    Kotten09: Ja, 8månader är välldigt lång tid. Känns inte som att dom tar oss på allvar när vi säger hur länge vi har försökt, eftersom det faktiskt är många som överdriver!Dessutom hade vi ett dåligt på spermaprov, vem säger att det inte varierar mellan bra(godkänt) och dåligt hela tiden då. Min sambo har ju som sagt fått en hård spark mellan bena och fått opperera ner ena kulan när han var liten.Men jag skulle ju självklart vara jätte glad om vi lyckades utan ivf, då det inte är helt smärt eller risk fritt att gå igenom.Har en i min bekantskaps krets i stallet som jag nyligen fick veta är i ivf karusellen. Så nu har jag någon som man kan ventilera med.Men jag ska ringa ferten på fredag eftersom dom bara har morgon tider så är det svårt att kunna ringa om man inte är ledig på morgonen.För övrigt är jag på dag 33 utan mens. Men jag fick som en kraftig mensvärk tidigare idag och det har molat till och från.Så den är nog påväg! =(Men den gör mig galen över att behöva vänta.Ju fortare den kommer ju fortare kan jag börja med pergo tabletterna som enligt brevet från ferten skulle dubblera mina chanser att bli gravid!*jippi*Det är ju rätt bra med tanke på att det inte är nå fertilitets höjande medel. Däremot ökar ju risken för att bli överstimulerad och chansen för tvillingar ökar. *suck*
    '

    Skönt att ha någon att ventilera med, det behöver man!!!
    Du har rätt i att IVF:n inte är helt smärtfri, den tär på en både fysiskt och psykiskt. Men jag är glad att det finns hjälp att få! =) Spermaproven kan variera kraftigt, min man lämnade ett hyfsat prov första gången, andra gången var det ännu bättre och nu när äggen skulle befruktas så var det knappt godkänt. De fick göra en microinjektion i äggen, vilket betyder att de sprutar in spermier direkt i ägget istället för att de simmar in själva. Så resultaten kan variera kraftigt och det verkar vara mycket som påverkar. Hoppas att din mens kommer så att du kan börja med pergo snart! Kram
  • icka76

    Helena: Ge inte upp! Vi lyckades först på 5e pergokuren, men det slutade ju tyvärr i ma. Men vi lyckades bli gravida i allafall. Idag tar jag pergopilla nr 2, så nu är vi på banan igen. Hoppas iofs att det går snabbare den här gången och att vi får bebis i slutändan

Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V