• Roisin Dubh

    Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?

    Jag är lite nyfiken på hur vanligt det är och vilka orsaker det kan ligga bakom när mensen plötsligt krånglar.

    Denna fråga gäller er som vanligtvis har ganska regelbunden mens och så helt plötsligt hoppar den över eller är två veckor sen eller varar överdrivet länge. Hur sen var mensen och fick ni veta vad det berodde på?

    Själv har det hänt mig en gång tidigare. Det var för två år sedan och under en höstdepp. Då var mensen först en vecka sen och när den väl kom så blödde jag i sju veckor. Tills jag fick Primolut-Nor för att stoppa blödningen. Då berodde det på stress.

    Nu händer det igen! Jag har vanligtivs en cykel på runt 25 dagar men nu är det dag 42 och ingen mens i sikte. Gravid är jag inte för testen är negativa. Jag tror inte att det beror på låga hormoner för när jag varit gravid tidigare har det alltid visat sig kvickt. Varför kommer då inte mensen nu? Just nu känner jag mig inte särskilt stressad och jag är heller inte insnöad på tanken att bli gravid. Har ju en dotter på 1 år så någon bebislängtan är det inte frågan om även om vi jobbar på ett syskon.

  • Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?
  • Carebear

    >>>Mimmizen

    Nej, vad trist! Så man ska behöva ha det så här ända tills nästa mens...

  • Carebear

    >>>turia
    Ååh, vad skönt för dig att det ordnade sig så bra!! JÄTTEGRATTIS och all lycka!!!

  • Mimmizen

    Carebear>>

    Men de är väl inte säkert att du får så juh... Fast risken finns väl såklart... men tappa inte modet... Mensen kanske kommer för dig...

    Turia>>> ÅÅHHHH Va roligt!!! Grattis....
    Man kanske skulle försöka fortsätta tjata på att få komma till en undersökning.... hehe...

  • Carebear

    >>>Mimmizen
    Känns som det kommer vara så för mig, men man kan ju alltid hoppas på att mensen INTE kommer utan att det visar sig att jag ÄR gravid trots min neg. test.

  • Mimmizen

    >>> Carebear
    Ja, man kan ju alltid hoppas!

    Det sista som äverger människan är hoppet har jag hört...

    Men jag börjar undra... Det käns ju inte så positivt när allt bara krånglar...

  • JsN

    När jag för några år sedan tränade mycket och fick för låg fetthalt i kroppen så började min mens strula. Inte så mycket kanske, men cykelns längd började variera mellan 22 och 38 dagar. Eftersom jag inte hade något förhållande så funderade jag inte så mycket över det, mer än att det var jobbigt att inte veta när den skulle komma. Sen var det en kompis som frågade mig om det inte kunde ha något samband med min fetthalt i kroppen. Jag åt upp mig några kilon och genast blev allt "bra" igen.

    Så jag vet att min kropp reagerar med strul i mensen när jag blir för smal. Jag tror att kroppen ofta kan reagera likadant när det blir för många kilon. En graviditet sliter på kropen och det är ett försvar att inte vara fertil när kroppen "inte tål" en graviditet.

    Sen vi började försöka bli gravida har min kropp bara förvånat mig en gång och då var mensen en vecka tidig.

  • Carebear

    >>>Mimmizen
    Helt sant! Även om det ibland känns som om hoppet redan övergett en...(som nu t.ex. tror eg. inte alls att det finns någon chans att jag är gravid, men ibland försöker jag liksom hålla skenet uppe...)

  • Mimmizen

    >> Carebear

    Åhh.. Jag känner så väl igen mig när du säger att man håller skenet uppe! Jag känner verkligen att jag håller skenet uppe när man pratar med folk...
    -"Hur är det med dej då?"
    - "jo,o tack , det är bara bra!" *tss, som om de va sant!* Suck....
    Så fort det blir nå strul med mensen, så tänker jag: Ja,a.. Jag kommer att vara en av dom där procenten som ALDRIG kommer att bli med barn, å så gråter man en skvätt mot axaln på sin älskade vän...
    TUR att han finns!!

  • Carebear

    >>>Mimmizen
    Mmm, visst är det tur att han finns!!! Hade inte överlevt annars! Men å andra sidan hade man inte brytt sig om dess problem då heller om du förstår vad jag menar...

    Hur går det för dig nu? När hade du BIM och hur långt har du gått över? Har du testad neg. sen BIM?

  • Mimmizen

    >>Carebear
    Jag hade BIM förra lördagen (8/5), testade på måndagen, å såklart var det neg....

    Å när man försöker få hjälp hos BM blir man bara förbannad! (antar att du hört talas om det )

Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?