• Roisin Dubh

    Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?

    Jag är lite nyfiken på hur vanligt det är och vilka orsaker det kan ligga bakom när mensen plötsligt krånglar.

    Denna fråga gäller er som vanligtvis har ganska regelbunden mens och så helt plötsligt hoppar den över eller är två veckor sen eller varar överdrivet länge. Hur sen var mensen och fick ni veta vad det berodde på?

    Själv har det hänt mig en gång tidigare. Det var för två år sedan och under en höstdepp. Då var mensen först en vecka sen och när den väl kom så blödde jag i sju veckor. Tills jag fick Primolut-Nor för att stoppa blödningen. Då berodde det på stress.

    Nu händer det igen! Jag har vanligtivs en cykel på runt 25 dagar men nu är det dag 42 och ingen mens i sikte. Gravid är jag inte för testen är negativa. Jag tror inte att det beror på låga hormoner för när jag varit gravid tidigare har det alltid visat sig kvickt. Varför kommer då inte mensen nu? Just nu känner jag mig inte särskilt stressad och jag är heller inte insnöad på tanken att bli gravid. Har ju en dotter på 1 år så någon bebislängtan är det inte frågan om även om vi jobbar på ett syskon.

  • Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?
  • Carebear

    >>>Mimmizen
    Jo, har hör det. Att det ska behöva vara så!

    Så då har vi väntat ungefär lika länge efter BIM då. Tänker du testa igen eller har du bestämt dig för att det är en månad då mensen helt enkelt inte kommer?

  • Eleonora

    Hejsan alla.
    Min blev försenad med 12 dagar nyss och det är första gången. Jag har inga vetenskapliga bevis men jag misstänker stress då jag den gångna månaden hade en väldigt svår labbkurs på 8p på universitetet. VI satt alla helger till 22.00 och jobbade =( Så förmodligen var det nog stressen. Vi får väl se om det händer igen.....

  • monkan1

    Ni som ibland får längre menscykel, har ni koll på ÄL? Det borde väl vara så att ÄL kommer senare dessa gånger, eller hur?

  • Roisin Dubh

    Carebear,
    Jag känner mig som vanligt. Det gjorde jag förra gången det hände också. Inga konstiga symptom eller så fast förra gången var jag som sagt stressad och hade stressmage. Nu känner jag mig lugn och harmonisk.

    Jag gissar på att det är en viktgrej för mig. Jag har legat på runt 78-80 kg efter Milla föddes men nu så gick jag upp ett par kilon till de senaste månaderna och väger 82 kg. Min gräns kanske ligger där. Jag har bara vägt så här mycket en gång i livet förr och det var just den hösten när mensen flippade ut förra gången. Då vägde jag 85 kg. Sommaren efteråt hade jag gått ner till 73 kg och då blev jag helt plötsligt gravid! Efter mer än tre års försök!

    Under alla tre åren vi försökte innan dess hade min vikt legat över 75-strecket men min mens var normal och regelbunden. Förutom just den där hösten då jag som sagt var deprimerad och ökat i vikt fort. Hmmm?

    Dags att ta itu med fläsket känns det som!

  • Roisin Dubh

    Jag kan tillägga att jag testat med ÄL-stickor tre cyklar i vintras men aldrig fått något utslag på dem. Kanske har jag ingen ÄL Kanske är det därför det tog tre år att få till lilla Milla? *spekulerar vidare*

    Kanske är det så här för mig:
    Under 75 kg = fungerande mens och ÄL - chans att bli gravid
    Mellan 75 - 80 kg = fungerande mens men uteblivna ÄL - svårt att bli gravid
    Över 80 kg = Utebliven mens och ÄL - omöjligt att bli gravid

  • Carebear

    >>>Roisin Dubh
    Oj, du tror att vikten spelar så stor roll? Kanske är det för mig med då...Har ev. gått ett kilo eller så under våren. Var du tvungen att gå ner i vikt igen för att mensen skulle komma tillbaka?

  • Roisin Dubh

    Carebear,
    nej den gången så var ju problemet tvärtom att mensen kom men ville inte sluta! Sju veckors kraftiga blödningar tar på orken kan jag lova! Men när jag fått komma på undersökning så fick jag Primolut-Nor för att få stopp på mensen och efter det kom den normalt igen. Någon månad senare började jag gå ner i vikt.

  • Mimmizen

    Carebear>> Näe, jag tänker inte testa igen.. Det känns "överspelat". Nu vill jag bara att mensen ska komma igång igen, så att man får känna sig som vanligt.
    Har börjat tempa nu, fast jag inte haft mens. Men jag tänkte att eftersom den brukar komma igen, så borde man ju ha äl tills nästa gång.. (om jag nu har äl!) Så jag tänkte tempa å se om det händer någe...

  • Carebear

    >>>Roisin Dubh
    Sju veckors blödning! Huh!!!
    Så den borde komma av sig själv då även om det beror på vikten.

    >>>Mimmizen
    Förstår dig. Känns verkligen överspelat! Jag funderar dock på att testa en gång till i nästa vecka om inget hänt (bara för att vara HELT säker), och jag har ett grav.test kvar...

  • Roisin Dubh

    Tjohooo! Äntligen mens! På dag 44, alltså nästan tre veckor senare än vad som är normalt för mig.

    Hoppas nu bara den vill försvinna när den ska också! Någon 7-veckorsmens är jag inte sugen på!

Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?