• Roisin Dubh

    Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?

    Jag är lite nyfiken på hur vanligt det är och vilka orsaker det kan ligga bakom när mensen plötsligt krånglar.

    Denna fråga gäller er som vanligtvis har ganska regelbunden mens och så helt plötsligt hoppar den över eller är två veckor sen eller varar överdrivet länge. Hur sen var mensen och fick ni veta vad det berodde på?

    Själv har det hänt mig en gång tidigare. Det var för två år sedan och under en höstdepp. Då var mensen först en vecka sen och när den väl kom så blödde jag i sju veckor. Tills jag fick Primolut-Nor för att stoppa blödningen. Då berodde det på stress.

    Nu händer det igen! Jag har vanligtivs en cykel på runt 25 dagar men nu är det dag 42 och ingen mens i sikte. Gravid är jag inte för testen är negativa. Jag tror inte att det beror på låga hormoner för när jag varit gravid tidigare har det alltid visat sig kvickt. Varför kommer då inte mensen nu? Just nu känner jag mig inte särskilt stressad och jag är heller inte insnöad på tanken att bli gravid. Har ju en dotter på 1 år så någon bebislängtan är det inte frågan om även om vi jobbar på ett syskon.

  • Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?
  • Cupcake89

    Denna gång var mensen 8-9 dagar sen. Den kommer alltid dan innan löning. Aldrig varit sen innan så jag blev ju något nervös men sen kom den phfew

  • Lambda

    Hänt en gång att mensen varit sen och det var decembermensen. Brukar ha 25-28 dagars cykel nu blev den 42. Gissar bara på att ägglossningen uteblev och kom mycket senare. Var inte gravid, negativa test.

  • jsk84

    gorde egen tråd om det där och min mens är sjukt hemsk och onormal och mellanblödningar efter p-spruta och klamydia vet inte vad som orsakat skiten och ingen läkare vill reda ut saken trots smärtor men det kallades tydligen evolutionssmärtor, skitsnack fy fan!!!!!!

  • Sophieedvardsson

    Hej.

    Hittade den här tråden och har samma problem. Hade mens den 2 maj och det är den 26e juni idag. Inte haft mena på nästan 2 månader och jag är inte gravid. Tog ett test igår och ett för 3 veckor sen. Båda negativa. Har haft ont i magen i typ 5 dagar och mår illa på bussar osv. Vad är felet?

  • Snartfrueriksson

    Japp jag har haft så typ 2-3 år. Gyn sa att de beror på att ägglossningen inte har kommit :/ när mensen väl kom så slutade inte den o de sluta med att jag fick äta medicin :/ har nu gått ner lite i vikt så nu är allt normalt. Super skönt :)

  • TheKitten

    Hittade denna tråd och har det problemet.

    Imorgon är min mens 90 dagar sen.

    Sjukt irriterande! Allt regelbunden annars 28 give or take någon dag. Men nu hade jag den senaste 16 mars.

    Men man får ju ingen hjälp förrän det gått 6månader. -.-

  • Skimmra

    Min mens försvann plötsligt för 3 år sen. Gick till slut till en gynekolog, då det aldrig blev något plus på stickan, men mensen fanns inte i sikte alls, gick nog 4 månader. Fick diagnosen PCO, att jag borde gå ner i vikt och att jag inte skulle kunna få barn utan medicinsk hjälp, men att jag var för ung för det så jag skulle återkomma om 10 år för hjälp om jag ville ha barn då. Fick ut Diane, som är en vanlig behandling mot PCO samt fungerar som kombinerat p-piller och skulle se om ägglossningen. 3 månader senare var jag fortfarande utan mensen och magsjuk, trodde jag. Visade sig att jag hade blivit gravid på första pillret. 

  • Evvve98

    hej, har lite samma problem som de flesta av er. jag fick min mens när jag var 10 år gammal och den har varit regelbunden sedan jag var 13 år, men nu så har den hoppat över snart 2 månader och det är ett mycket längre hopp än vad jag hade när jag var yngre (4 år sedan)  + att det har känts som att jag har en mild mensvärk i en månad non stop nu, det är inte kraftig mensvärk... ap jobbigt Rynkar på näsan

  • diana39

    Hej är en kvinna på 40 år skulle få mens den haft mens den 23/4 men har inte fåt mer mens är oroligt som fan har ni några råd och tips

  • vilsenipannkakan

    Fet har hänt mig en gång. Mensen kom aldrig och efter en månad gick jag till Gun. Han sa att det kan bli så ibland, att kroppen hakar upp sig. Jag fick gulkroppshormon för att kicka igång mensen igen.

  • vilsenipannkakan

    Jag gick till gyn ska det stå såklart.

    Jag hade också mensvärk hela tiden medan jag väntade på att mensen skulle komma, tog flera gravtest men icke.

  • Lambda

    Min menscykel har nu varit knäpp i snart två år. Hade regelbunden 28 dagar. Sen började jag få mens hela tiden. Hade mens för att efter 10 dagar senare få mens igen och så höll det på i ett år. Sedan ändrade den sig. Ibland hade jag 28 dagar men ibland slutade det inte blöda så fick ta primolut nor för att stoppa blödningarna. Och nu senast kom den inte alls, inte förns två veckor senare. Får väl se om det återigen blir en evighetsblödning eller slutar? Riktigt drygt är det. Vet ej anledning? Har föreslagit övergångsåldern till två olika gyn men dom har nääää. Men jag tror det är det, vad annars? Är 36.

  • Lollo002

    Hej, är en tjej på 13 år, har typ haft mens sedan i slutet av februari. Först var den tyo ganska regelbunden men nu har jag inte haft den sedan den 29 juni och det är den 20 augusti idag ! Kommer inte bry mig om att ta ngt jäkla gravtest för att jag e fortfarande oskuld. Om 8 dagar och 3 min så är den exakt 2 månader sen, är fan orolig.. Mamma säger att den är oregelbunden i början, men hur oregelbunden??

  • Queenmiini98

    Asså hej jag är en tjej på 17år och jag har inte fått nån mens på typ 4-7 veckor vet inte riktigt säkert men är orolig över vad det kan bero på har gjort ett grav test och den visade att jag inte va gravid så va skulle de kunna bero på skulle va tacksam för ett snabbt svar. :)

  • Boden01

    Är en tjej på 15 år och gick mens förra året. Den har varit regelbunden hela tiden fram till att jag gick ner 2kg. Sen började den vara regelbunden igen. Nu har inte haft mens på 1,5 månad och när jag hade mens senast vararde den i typ en halv dag...? Vad har hänt?

Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?