• Roisin Dubh

    Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?

    Jag är lite nyfiken på hur vanligt det är och vilka orsaker det kan ligga bakom när mensen plötsligt krånglar.

    Denna fråga gäller er som vanligtvis har ganska regelbunden mens och så helt plötsligt hoppar den över eller är två veckor sen eller varar överdrivet länge. Hur sen var mensen och fick ni veta vad det berodde på?

    Själv har det hänt mig en gång tidigare. Det var för två år sedan och under en höstdepp. Då var mensen först en vecka sen och när den väl kom så blödde jag i sju veckor. Tills jag fick Primolut-Nor för att stoppa blödningen. Då berodde det på stress.

    Nu händer det igen! Jag har vanligtivs en cykel på runt 25 dagar men nu är det dag 42 och ingen mens i sikte. Gravid är jag inte för testen är negativa. Jag tror inte att det beror på låga hormoner för när jag varit gravid tidigare har det alltid visat sig kvickt. Varför kommer då inte mensen nu? Just nu känner jag mig inte särskilt stressad och jag är heller inte insnöad på tanken att bli gravid. Har ju en dotter på 1 år så någon bebislängtan är det inte frågan om även om vi jobbar på ett syskon.

  • Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?
  • Julia 472

    Min mens har varit borta i 2 år nu, och det var 10 år sen jag fick mens första gången. Men det konstigaste är att efter lite mer än 1 år utan mens bliev jag gravid och hade en problemfri graviditet och för 10 månader sen fick jag en liten pojke :) Men mensen har ännu inte kommit tillbaka och nu går jag på utredning för att få veta varför jag inte får mens. Jag fick ta prover på ämnesomsättningen och en massa olika hormonprover så jag antar att om man är orolig för varför ens mens är sen kan man alltid be en doktor om att få ta sådana prover. Min doktor tyckte däremot att mitt fall var väldigt annorlunda, och aldrig hört talas om något sånt tidigare.

  • Marie-anne

    min förra mens hade jag 13augusti och nu har det gått 39dagar, och jag är inte gravid, men kan det hoppa över om man tex vart orolig för pappa som haft leukemi? han är hlet frisk nu!

  • Mallan 01

    Jag har också problem med min mens har alltid haft det och hat gått på P-piller men nu har jag ingen mens alls och har gjort grav test som visade negativt. Vad skall jag göra? / Malin

  • Saras74

    Min mens har ett eget liv, nu beror det på ÖS så var tvungen och krympa alla mogna ägg med tabletter först. Sedan kan det vara att ÄL skedde senare eller snarare inte alls.

  • Dakine

    Jag har alltid också haft regelbunden mens, samma mönster, alltid 28 dagar. 
    Samma mensvärk. 

    Men efter mitt första barn, och efter att jag tagit ut p-staven har den inte varit sig lik alls! 

  • Yvette

    Hej min mens är 12 dagar sen idag och jag är ej gravid, har testat och det visar negativt. Har också kopparspiral.

    Jag hoppas jag får min till januari för då har jag och sambon bestämt att jag skall ta ut min spiral, vi vill skaffa en bebis.

    Skönt att höra att man inte är konstig iallafall.
    Kram

  • Yvette

    Mår jätte illa idag. Har ännu inte fått min mens, 14 dagar sen idag. Uppsvällda bröst etc. Blä.

  • Mallan 01

    Jag har inte haft mens på flera månader har kollat och är ej gravid förstår inte vad det är som är fel.

  • mens01
    Babyjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaggggggg villl ha min meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeensssssssssssssssssssss nuuuuuuuuuuuuuuuuuu såååååååååååååååååååååååååååååååååååååå aaaaaaaaaaaaattttttttttttttttt jaaaaaaaaaaaaagggggggggggggg          iiiiiiiiiinnnnnnnnnnntttttttttttteeeeeeeeeeeeee             haaaaaaaaaaaaarrrrrrr     ddeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn       ssssssssssssssseeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn'''''''''rrrrrrrrrrrrr       vvvvvvvvvvvvvvviiiiiiiiiiiiiiii           ääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääkkkkkkkkkkkkkkkkkkeeeeerrrrr
Svar på tråden Hur många har fått plötsligt utebliven mens utan att vara gravida?