• harvärldensunderbarastefamilj

    Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?

    Såg en sån underbar tråd om just roliga saker som hänt under förlossningar. Men den e nu stängd...(självupplevda eller vänner som berättat) För en sån som mig som e lite smått skrajsen inför den dagen var den till stoooor hjälp. Så alla som har positiva minnen, roliga händelser skriv gärna i denna tråd. =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-24 15:47
    Tänkte att det kanske finns fler som hunnit ha sina förlossningar nu så jag försöker skaka liv i tråden igen! =) Om allt går vägen e det dax för mig i slutet av jan. Stort tack till alla som redan delat med sig!

  • Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?
  • Bluebird6

    Baba Screetch skrev 2009-05-19 20:24:55 följande:


    hahahahaha underbara karl som gjorde som du sa
    Japp, tror han gjorde det i sömnen tom;)

    Några timmar senare så peppar han på med: andningen älskling, tänk på andningen.. (jag öppnade mig väldigt sakta, blev mer & mer spänd) så andningen var ju viktig.
    (skulle ju andas så jag slappnade av & öppnade mig. tyckte det var allt de tjatade om till slut)

    DÅ tröttnar jag & skriker jag rakt ut att: jag ska för helvete aldrig mer andas för det hjälper ju inget ändå..
    Bm slänger vitsigt fram att det behövs ju sen i vanliga fall oxå.
    Tror ni jag skratta? ;)
  • Baba Screetch
    Bluebird6 skrev 2009-05-19 20:45:28 följande:
    Baba Screetch skrev 2009-05-19 20:24:55 följande:
    Japp, tror han gjorde det i sömnen tom;) Några timmar senare så peppar han på med: andningen älskling, tänk på andningen.. (jag öppnade mig väldigt sakta, blev mer & mer spänd) så andningen var ju viktig. (skulle ju andas så jag slappnade av & öppnade mig. tyckte det var allt de tjatade om till slut)DÅ tröttnar jag & skriker jag rakt ut att: jag ska för helvete aldrig mer andas för det hjälper ju inget ändå.. Bm slänger vitsigt fram att det behövs ju sen i vanliga fall oxå. Tror ni jag skratta? ;)
    hahaha ja hon hade då så rätt
  • cliffis

    Haha denna tråd är såå rolig!!
    Något som hände på min förlossning som jag tycker är jättekul, o garvar åt ofta är när jag var på toa på förlossningsrummet, skulle byta binda (den stora som finns på förlossningen), iaf så var dom slut och jag bad min sambo som var med mig in på toa att fråga bm efter en. Hör hur han halvskriker till bm som är en bra bit bort, :"Skulle min flickvän kunna få en blöja?" Blöja?? hahaha Jag visste inte om jag skulle skratta el gråta:)

  • Kimban

    Detta är väldigt OT men när jag vaknade efter skarpningen efter mitt MA hade jag blöja, inte sådana däringa nättrosor med jätte binda i utan en blöja med klister snibbar.
    Det va en väldig jobbig situation att vara där men då kunde vi inte hålla oss, när jag ska gå på toa ser sambon det och jag viskar fnissandes (det låg flera i samma rum) Såg du att jag har en blöja på mig..

  • gnilmre

    Just då tyckte nog inte min man (A) att det här var så kul, men efteråt har vi haft kul åt det.

    Jag tyckte att det var skönast att sitta framåtlutad under förlossningen, samtidigt var jag jättetrött så A sa att jag kunde sitta i hans knä och luta fram mot honom. Sagt och gjort och det var mycket bättre.

    Till saken hör att jag inte har någon tidsuppfatting från själva förlossningen samt att jag vid det laget vägde ca 90 kilo medan min man är lång och smal och vägen 74 kilo.

    När jag 4 (!) timmar senare behövde gå på toa såg A rätt lättad ut och i efterhand berättade han att han hade tappat känseln totalt och hade svårt att sträcka ut benen efteråt. Men han tyckte inte att det var läge att klaga på min vikt och hans stackars ben just då =)

    I övrigt kan jag berätta att jag blev arg när jag fick värkar, men inte på A utan på en anka på duschdraperiet i rummet.

  • ash
    Kkarin skrev 2009-05-19 19:29:14 följande:
    Jag blir bara mer rädd för att ta lustgas när jag läser denna tråden. *ryser*
    Trist för dig... det är lustgasen som gör tanken på att gå igenom en till förlossning uthärdligt!!! (plus denna tråd...hahaha.... love it)
  • Klaraah

    Jag tycker inte att en förlossning är "rolig".
    Jag sa till läkaren som satt epiduralen som inte funkade att jag skulle mörda hans fru.

  • Reyngirl

    Under andra förlossningen när jag var öppen ca 8cm så tog BM hål på hinnorna och tryckte ner en kant och när hon gjorde det så överdoserade jag på lustgasen för det gjorde så satans ont. Efter det så kom jag inte riktigt tillbaka igen för värkarna blev jätteintensiva.
    När jag lyckades komma tillbaka tjatade jag om att CTG:n lät som en fiskebåt Jag sa det hur många gånger som helst för jag slumrade in och ut och kom på det igen varje gång jag kom tillbaka!

    Med första barnet hade jag dille på att springa och kissa! För det hade vi fått lära oss på föräldrarkursen BM bara skrattade åt mej och frågade hur ofta jag kissat och när jag svarade en gång i timme (och jag var inne på min 10de timme) så tyckte hon att då kan du strunta i det nu

  • Lolion
    gnilmre skrev 2009-05-20 10:16:34 följande:
    Just då tyckte nog inte min man (A) att det här var så kul, men efteråt har vi haft kul åt det. Jag tyckte att det var skönast att sitta framåtlutad under förlossningen, samtidigt var jag jättetrött så A sa att jag kunde sitta i hans knä och luta fram mot honom. Sagt och gjort och det var mycket bättre. Till saken hör att jag inte har någon tidsuppfatting från själva förlossningen samt att jag vid det laget vägde ca 90 kilo medan min man är lång och smal och vägen 74 kilo. När jag 4 (!) timmar senare behövde gå på toa såg A rätt lättad ut och i efterhand berättade han att han hade tappat känseln totalt och hade svårt att sträcka ut benen efteråt. Men han tyckte inte att det var läge att klaga på min vikt och hans stackars ben just då =) I övrigt kan jag berätta att jag blev arg när jag fick värkar, men inte på A utan på en anka på duschdraperiet i rummet.
    Åh, jag blir ju helt rörd! Så ska dom vara, männen! Tror min kommer vara lika snäll när det gäller.
  • Smuhlan

    Med ettan minns jag inte så mkt, var mest som ett töcken, var så trött.

    med tvåan gick det tokfort(40 minuter från värkstart, som tur är var vi redan inne på förlossningen av en händelse) och jag hann nästan inte med att reflektera över vad som hände, men jag minns att jag i en dimma av lustgas skrattade och sa "tänk att jag faktiskt gör OM det här och sen storskrattade jag i några sekunder innan ästa värk...

    med trean minns jag att, precis då huvudet stod som längst ner o var på väg ut, sa min man "om bebisen kommer nu föds den till en ACDC låt" och jag försökte ryta "det skiter jag i" men började skratta åt min egen kommentar redan innan jag var klar...

    :)

Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?