• hippiegirl

    F.d Jehovas Vittnen?

    Hej!

    Är sedan 10 år utesluten, av egen vilja, från den religiösa organisationen Jehovas vittnen. Min mamma, all släkt på hennes sida, min syster+familj är mycket starkt troende. Har endast kontakt med mamma och syskon idag, för resten är jag "som död". Det är ju så man ska behandla uteslutna...
    Är född och uppvuxen inom denna religion. (utesluten vid 20 år)

    Märker att trots att jag varit "borta" i 10 år, så är man en aning annorlunda. Förstår mer och mer att jag haft en uppväxt som inte liknar andras. Jag hör inte hemma i religionens klor, men känner mig inte heller helt hemma i "den vanliga världen"...

    Finns det fler som jag? Delar gärna erfarenheter...

    Andra som vill, får ju naturligtvis skriva också! Har du frågor, så ska jag såklart göra mitt bästa med att besvara dom.

    // Love is my religion.

  • Svar på tråden F.d Jehovas Vittnen?
  • enny signatur
    claudia79 skrev 2009-05-05 15:02:09 följande:
    Jag är oxå ett f.d Jehovas vittne. Har varit utesluten i ca 1,5 år nu. Wickz: När det gäller uteslutning generellt inom församlingarna så blir du utesluten för samma sak i alla församlingar sas..vissa synder som du gjort och som du inte ångrar/eller vill upphöra med. Det är Bibeln som är grunden till deras tro och det som sägs är förbjudet enligt Bibeln är oxå uteslutningsbara grunder. Den "Nya världens.."som du nämner är den som de följer och det finns bara den. Den är i stort sett samma som den svenska kyrkans bibel, skillnaden är väl att den anses vara mer trogen grundtexterna i skrifterna. Alla som vill ha en sådan bibel kan beställa den via Jehovas vittnen.
    Fast det känns som om vissa församlingar är hårdare på det. Dvs tar till uteslutning långt tidigare.
    Vet du när senaste tryckningen är ifrån? Vad kostar den därifrån?
    Jag har läst lite i en och jämfört, vissa skillnader finns ju men i stor adrag är det samma
  • rasajj
    enny signatur skrev 2009-05-06 00:02:40 följande:
    Fast det känns som om vissa församlingar är hårdare på det. Dvs tar till uteslutning långt tidigare.Vet du när senaste tryckningen är ifrån? Vad kostar den därifrån?Jag har läst lite i en och jämfört, vissa skillnader finns ju men i stor adrag är det samma
    jehovas vittnen 'far' inte salja nagot langre. (for att inte behova betala MOMS) sa du kan be ett aktivt vittne ge dig en bibel , de kommer be om ett 'bidrag' men du behover inte betala, eller sa kan du ge vad du anser den vara vard. Annars sa finns den online:

    http://www.watchtower.org/bible/index.htm  Engelska

    http://www.watchtower.org/z/bibeln/index.htm  Svenska
    Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.
  • enny signatur
    rasajj skrev 2009-05-06 00:20:22 följande:
    jehovas vittnen 'far' inte salja nagot langre. (for att inte behova betala MOMS) sa du kan be ett aktivt vittne ge dig en bibel , de kommer be om ett 'bidrag' men du behover inte betala, eller sa kan du ge vad du anser den vara vard. Annars sa finns den online: www.watchtower.org/bible/index.htm  Engelska www.watchtower.org/z/bibeln/index.htm  Svenska
    Tack, har sett den online, men jag gillar att ha ting i min hylla hemma, det blir en annan sak när man bara kan ta den och läsa och jämföra, mer påtagligt. Jag sätter mig gärna med bibeln eller koranen en kväll och läser, men biblen.se eller koranensbudskap är några jag bara använder när jag 1. måste läsa och de riktiga inte är tillgängliga. 2. när jag ska citerar, bra att kopiera från

    Jag känner nog inga aktiva vittnen vad jag vet, inga som uttalat sagt det iaf. Men man kanske kan gå till deras församling och prata med dom.
    Men borde det inte vara bättre att sälja och betala moms än att inte sälja?
  • rasajj
    enny signatur skrev 2009-05-06 00:26:35 följande:
    Tack, har sett den online, men jag gillar att ha ting i min hylla hemma, det blir en annan sak när man bara kan ta den och läsa och jämföra, mer påtagligt. Jag sätter mig gärna med bibeln eller koranen en kväll och läser, men biblen.se eller koranensbudskap är några jag bara använder när jag 1. måste läsa och de riktiga inte är tillgängliga. 2. när jag ska citerar, bra att kopiera från Jag känner nog inga aktiva vittnen vad jag vet, inga som uttalat sagt det iaf. Men man kanske kan gå till deras församling och prata med dom.Men borde det inte vara bättre att sälja och betala moms än att inte sälja?
    tydligen inte.. De skulle dock aldrig oppet erkanna att det ar darfor de numera inte tar betalt for sina bocker/tidningar etc. Men det ar ganska klart nar man tittar pa nar det hande att de andrade 'reglerna' och vad som hande i USA just da.. (en annan religios organisation falldes till valdigt dryga boter for att inte ha deklarerat inkomst fran salda varor)

    Men du kan ju alltid ringa narmaste "rikets Sal" och be att fa 'kopa' en bibel. Du behover ju inte kanna personen du far den av.
    Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.
  • enny signatur
    rasajj skrev 2009-05-06 00:30:13 följande:
    tydligen inte.. De skulle dock aldrig oppet erkanna att det ar darfor de numera inte tar betalt for sina bocker/tidningar etc. Men det ar ganska klart nar man tittar pa nar det hande att de andrade 'reglerna' och vad som hande i USA just da.. (en annan religios organisation falldes till valdigt dryga boter for att inte ha deklarerat inkomst fran salda varor) Men du kan ju alltid ringa narmaste "rikets Sal" och be att fa 'kopa' en bibel. Du behover ju inte kanna personen du far den av.
    Det får jag göra :)
    Vore kul att ha iaf... finns på antikvariat med men som sagt, osäker på vilken senaste versionen är
  • finntroll

    är oxå föredetta vittne. Gick ut för snart 9 år sen. Det enda som jag kanske inte är bryd i sen jag gick ur som man nu gör i ¨världen¨är väll jul,födelsedagar m.m. Annars så tycker jag det är rätt skönt o inte vara med längre.

  • Irme

    Har växt upp i jehovas vittnen, men inte själv ansett mig vara ett. Vägrade utöva mina föräldrars religion när jag var runt 14-15, så man kan väl kalla det att jag "gick ur" församlingen då. Men jag var aldrig döpt.

    Visst känner jag mig annorlunda, men inte på ett negativt sätt. Jag är glad för den uppfostran jag har fått, glad för att jag har vuxit upp med föräldrar som haft en hög moral standard, aldrig rökt, tagit droger eller varit fulla. De har alltid behandlat andra så som de själv vill bli behandlade (som det står i bibeln, hehe).

    Det är oerhört skönt att inte behöva känna stressen inför jul, födelsedagar eller andra högtider. Jag känner inga krav på att konsumera, städa, laga mat för att göra familjen eller släkten nöjd vid dessa tillfällen. Vi träffas och har det roligt ändå, vilket gör det mera spontant och uppskattat. Jag älskar sammanhållningen i vår familj, vi är 4 syskon som är bästa vänner, och kanske det kommer av att vi var lite "utanför" när vi växte upp?

    Jag är glad att jag har fått växa upp med någon sorts religion, det har lett till att jag har mycket stor förståelse för "annorlunda" (speciellt religiösa) människor, jag har ett stort intresse för all sorts religion och deras utövare. Själv står jag lite i mitten, som TS säger..

  • Herman Hedning
    enny signatur skrev 2009-05-06 00:35:13 följande:
    Det får jag göra :)Vore kul att ha iaf... finns på antikvariat med men som sagt, osäker på vilken senaste versionen är
    Om du finner tid och lust så kan du även besöka Bethel i Arboga,där kan du även få en rundvisning och samtal om du har frågor. naturligtvis kommer samtalen vara "riktade" och vinklade men de ger ett underlag till vidare studier.
    NVÖ är som du noterat huvuvskriften men det finns annan studie litteratur som komplement, kan vara lite klurigare att få tag i dock om du inte är medlem.
  • enny signatur

    Herman Hedning skrev 2009-05-07 23:22:26 följande:


    Om du finner tid och lust så kan du även besöka Bethel i Arboga,där kan du även få en rundvisning och samtal om du har frågor. naturligtvis kommer samtalen vara "riktade" och vinklade men de ger ett underlag till vidare studier. NVÖ är som du noterat huvuvskriften men det finns annan studie litteratur som komplement, kan vara lite klurigare att få tag i dock om du inte är medlem.
    Vilken litteratur är det du har i åtanke? Generellt finns det mesta på nätet, har nog många det så cirkulerar det ofta rätt fritt...
    Det vore väldigt intressant. Jag känner bara att jag kan alldeles för lite än för att veta vilka frågor jag vill ställa, men ska ha det å åtanke *skriver upp*
    Vad är det som gör Bethel till en bra besökspalts?
  • Herman Hedning

    Bethel är sveriges högkvarter, där ligger även tryckeriet som tillverkar alla skrifter. Sveriges mini Brooklyn kan man säga. Adress Vinbäcksleden, 15 i Arboga.

    Tänk på att om du ska dit i syfte av att ställa "kluriga" frågor så förbered dig på att du kanske inte får svar på plats, om frågan inte direkt kan besvaras eller följs av en klurigare följdfråga så kommer din fråga tas till Brooklyn och sedan åter till dig av 2 pålästa herrar . Du kommer få svaret uppläst och får inte ställa några som hellst följdfrågor...

Svar på tråden F.d Jehovas Vittnen?