Inlägg från: closetomyheart |Visa alla inlägg
  • closetomyheart

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Annifrid skrev 2009-04-30 22:38:18 följande:
    Men visst, spring på natten, vakna hålögda och se era trötta barn kämpa för att orka med dagen. Själv tar jag en jobbingtur varje kväll kl 19 när barnen på klockslaget sover, nöjda och skrattande det sista de gör innan de tigger om en extra rogivnande buffning och ramsa (de brukar ramsa med mig när jag går ut). (och nej till alla övertolkande puckon: jag joggar inte iväg och lämnar barnen själva hemma, de har en förälder till).
    Annifrid skrev 2009-04-30 22:41:34 följande:
    Men det finns inget ont med något som jag gjort med mina barn! NÄr ska ni fatta det? ATt tillämpa SHN till punkt och pricka behöver alltså inte innebära något ont. Mina barn är fantastikst kompententa barn, tidiga i utvecklingen och redo att ta in världen till fullo! Gör som ni vill, visst, men sluta kritisera och fula er med oss som tillämpat SHN och är nöjda. Sluta döma människor och metoder när ni inte har en aning! Det är smärtsamt tydligt. Alla dessa bisarra inlägg om bajs och amning. Ni vet inte vad ni pratar om. Läs på ordentligt. och då menar jag ordenltig innan ni kiommmer med en massa synpunkter. kunskap är inte fel. Att snacka skit när man saknar kunskap är ddäremot osmakligt.
    "övertolkande puckon"!! "sluta fula er" "Sluta döma människor och metoder när ni inte har en aning! Det är smärtsamt tydligt. Alla dessa bisarra inlägg om bajs och amning. Ni vet inte vad ni pratar om. Läs på ordentligt. och då menar jag ordenltig innan ni kiommmer med en massa synpunkter. kunskap är inte fel. Att snacka skit när man saknar kunskap är ddäremot osmakligt."

    Så otroligt konstruktiva och mogna  uttalanden du gör och intelligent är du också som till skillnad fråna alla oss andra inte kan någonting om SHN och AW's metoder och bara snackar skit. Klappa dig själv på huvudet och ge beröm att du är så otroligt duktig jämfört med alla andra som skriver här.
    Det är tur att vi har någon som vi kan lära av så att vi fortsättningsvis vet hur vi ska göra när vi uttalar våra åsikter.

    LÄGG AV NU!!! översittarfasoner är vad du håller på med!
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Annifrid skrev 2009-04-30 23:01:33 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-04-30 22:55:31 följande: Tycker du egentligen att det är så konstigt att man purknar ur när man läser denna tråd och alla de feltolkningar den är proppad med. översittare, okej, om du så vill. det är ni här på tråden som angriper mina metoder - inte tvärtom, ha det i åtanke tack. Jag har försökt flera gånger att förklara för er hur en shn-kur går till men ingen är intreserad av att lyssna. ni vill ju uppenbarligen bara hetsa mot det mesta vad anna wahlgren heter så vad ska jag göra. till sist tappar mán tålamodet när man i prinicp anklagas för övergrepp efter övergrepp mot sina barn. det räcker nu. ägna er åt något annat. som att lära era barn att sova bättre på natten till exempel,
    Jag undrar verkligen vad det är som gör att du har tagit åt dig personligen av det som skrivits i tråden då det aldrig riktats till dig personligen utan handlar om metoderna som Anna Wahlgren propagerar för... och så vitt jag vet så är du varken skapare av SHN eller har utsatts för personligt påhopp...och skulle du av någon anledning anse det sista ändå så får du göra en regelrätt anmälan till FL.

    Helt ärligt så skiter jag fullständigt i om jag trampar på någon förälders ömma tår medan jag protesterar mot dessa metoder /SOM JAG SJÄLV HAR LÄST PÅ OM VIA ANNA WAHLGRENS FORUM/SAJT O ANDRA STÄLLEN/ för er vuxna intresserar mig inte ett dugg, DET ÄR BARNENS UTSATTHET JAG REAGERAR ÖVER!!

    Jag reagerar som en normalt funtad människa bör när förtvivlade, trötta, desperat hjälpsökande föräldrar hejas på av  s.k. SHN-kurare inkl AW själv att låta sina barn ligga i bajsblöjor, när ett barn tillåts banka sitt huvud blå flera veckor utan att en enda själ reagerar och ner dem avbryta kuren, när skaparen själv, Anna Wahlgren, på fullt allvar skriver att hon lägger händerna runt halsen på en 6-årig flicka och hotar att strypa henne, när man anser att barns skrik är frågor hur hysteriska de än är, när man ska ignorera små barn och låtsas som om de är vuxna karlslokar som bara kräver uppmärksamhet, när AW på allvar rått mmänniskor att tvätta munnen med tvål om barnen svär, att man ska ingorera barnen i tid o otid t.ex. genom att putsa en fläck på förnstret TROTS att barnet förtvivlat kallar på uppmärksamhet, JAG KAN GÖRA LISTAN HUR LÅNG SOM HELST!!

    ....och jag vill fullkomligt kräkas på alla som hela tiden försvarar dessa vansinnigt inhumana behandlingar som man anses ska utsätta sina barn för och att ni har mage att som försvar hävda att vi ALLA HELA TIDEN MISSFÖRSTÅR OCH INTE HAR LÄST PÅ  OCH TAR SAKER UR SITT SAMMANHANG.

    Hur ska ni någonsin kunna tas på allvar och bli lyssnade på när ni hela tiden dumförklarar alla dem som inte ser detta på samma sätt som er????? kan det möjligtvis vara så att det är NI som inte riktigt vill se att dessa metoder kränker barn för att ni helt enkelt är så inne i det och har använt metoderna själva och att det kan vara enormt tufft att inse att man, dock i god tro, har behandlat sina barn på ett sätt som kanske inte alls var så bra....skuldkänlsor har en enorm förmåga få den mest rättrådige att förneka saker... TÄNK OM DET ÄR SÅ!

    Och jag vill näst intill kräkas när skaparen själv HÅNAR föräldrar som inte klarat av att få sina barn sova genom SHN-metoden eller när hon HÅNAR människor som ifrågsätter hennes metoder och till och med plockar bort trådar då hon ifrågasätts...

    Har jag sagt att jag är innerligt trött? Trött på att att läsa om barn som utsätts för allt annat än ok metoder och behandlingar??? JAG ÄR TRÖTT SOM FAN och det GÖR ONT ÄNDA IN I SJÄLEN NÄR JAG LÄSER OM DESSA BARN I DESSA  TRÅDAR SOM MED FÖRKLÄDET ATT DET ÄR KÄRLEKSFULLT, UTSÄTTS FÖR KRÄNKANDE OCH EMELLANÅT DIREKT VANVÅRDANDE HANDLINGAR!!
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    en glad skrev 2009-05-01 01:00:30 följande:
    och vad är shn - om inte en skrikmetod? Och en metod att ignorera barnets signaler eller i "bästa" fall omformulera dem till "frågor"? Mamma 1 skriver i AW-forum: I natt gjorde jag så att jag lät honom stå så, men gick in efter ett tag när han inte alls lugnade sig, lade tillrätta, lugnade, ramsade mig ut..... Vi höll på i 1 timme och 45 minuter!!! Skall det vara så??? När han äntligen somnade låg han och snyftade i sömnen i en halvtimma efteråt! Mamma 2 På morgonen skrek han i över två timmar innan jag gjorde morgon och tog upp honom, utan att han hade somnat om. Jag var redo att ge upp altihopa och tyckte jättesynd om honom. Mamma 3: Inatt blev en mardrömsnatt. Hon vaknade vid kvart i elva när jag precis hade lagt mig. Sedan skrek hon i omgångar (tyst max en minut emellan) och det blev MÅNGA ramsor och tilloch med två gånger när jag gick in för jag FICK NOOOOOOOG Hon höll på i sammanlagt två timmar. Klockan ett sov hon först. Mamma 3 – återigen: Som det är nu, är det oftast c:a 15-30 minuters skrik och ibland ramsande innan hon somnar. Det har snart gått tre veckor på kuren så jag tycker nog att det borde sitta bättre än så. Anna Wahlgren svarar mamma 3: Du jamsar, fastnar och dröjer dig kvar. Gör inte det Säg ifrån på skarpen och gå INTE in. Lyssna inte mer på eländet. Hon slutar gapa när det inte "lönar" sig Dags alltså för kurens brutalare sidor Öva upp ramsan så den sätter punkt för själva jordklotets rullningar. Gör andra ljud i huset som inte har ett skvatt med henne att göra och som får grannarna att fly. Hon ska inte ha någonting för en sådan cirkus som du låter henne hålla på med nu. Du ska verkligen inte höra henne över huvud taget (som hon ska tro) och inte göra ett dugg mer än ramsa högst två ilskna gånger (x4) per kväll och per ev. gång på natten. Ge henne "den tomma tiden" att TRÖTTNA PS Mörkret skrämmer henne inte alls Du går ju vakt Var inte så jä-a blödig, ÅT henne Det är det hon spelar på, och det gör ju ingen människa glad, eller hur Mamma 4 skriver: Hjäälp!! Nu är vi desperata!! Vad ska vi göra?? Att lägga tidigare och ge mer mat på kvällen fungerar inte. Nu när det är vintertid vaknar sonen 4.30. I morse skrek han mer eller mindre hysteriskt från 4.30 till 6, då vi gjorde morgon. Jag grät och känner mig nu väldigt uppgiven. Vi kan inte ha det så här. Anna Wahlgren svarar: Du har tagit upp honom för att amma honom, eller hur, och då när han "skrikit mer eller mindre hysteriskt", eller hur Det räcker. Det är fel svar. Tvätta rent vad gäller 1. begreppet hysteri (en hysterisk unge antingen kräks eller svimmar eller båda delarna), 2. din attityd. Han står inte ut med din osäkerhet. Betrakta hans skrikande som frågor, inte missnöjesyttringar. För det är vad det är: frågor. Bestäm dig för vilka svar du ska ge. Motsägande och förvirrande, eller säkra och betryggande Läs på! Du tycker synd om både honom och om er ömma själva. Alltså tycker han synd om sig själv. Ta ur honom det
    Det är prescis sån här läsning på AW's forum som får mitt mamma-hjärtat att gråta blod{#lang_emotions_cry}{#lang_emotions_cry} Hur kan någon överhuvudtaget behandla sina barn på detta viset? och vad är det hos skaparen Anna Wahlgren som gör att hon hejar på och om och om igen befaller föräldrar att ignorera sina barn och dessutom kallar detta för kärleksfullt? Hur är man funtad när man menar att detta är helt ok?
    Och så finns det människor som försvarar detta!!! Förbannat obehagligt är vad det är.

    De exemplen du har tagit upp här är tyvärr inte alls så ovanligt och detta är precis vad jag menar att metoden är att kränka barn å det grövsta...
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-01 08:09:30 följande:
    Om en kattunge inte sover så ser kattmamman till att den gör det. Om den ändå inte sover antar hon att det är nåt fel på den och biter ihjäl den.
    men herregud var har du fått denna stollighet ifrån?? varför skriver du saker som alls inte är sant?
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-01 10:43:20 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-01 10:40:09 följande: Du kan ju bläddra lite så får du svar att det är sant att kattmammor biter ihjäl onormala ungar.
    men de biter INTE ihjäl ungar som inte sover, det påståendet är ju helt felaktigt...Herregud jag har haft katter i över 20 års tid och det du påstår är inte sant.....det borde väl inte vara svårare än att säga att du missuppfattat det eller läst fel elelr läst felaktig information? Det kan ju hända  den bästa{#lang_emotions_wink}
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-01 13:32:59 följande:
    sånthär är ganska onödigt att skicka i inboxen för det kan jag läsa här: Eftersom du lämnat tråden som handlar om A W:s tryckpress så skriver jag till dig här istället. Du skrev i ditt inlägg att vi hatade A W. Det är fel. Det är vissa av hennes METODER som vi vänder oss emot, inte henne personligen. Ser vi något som vi uppfattar som kränkande, eller potentiellt farligt, och som utförs mot ett barn så MÅSTE vi ju reagera, eller hur? Är det inte varje människan plikt och skyldighet att förhindra att barn far illa? Du hävdar att barnet INTE far illa av A W:s metoder. Ok, men i nuläget har en läkare - med stöd av flera kollegor - uttryckt en oro om att just "tryckpressen" kan orsaka "shaken baby syndrome". Du må tro på det eller inte. Men för mig väger flera utbildade läkares ord tyngre än ditt och A W:s När det gäller pojken som fick ligga i sin bajsblöja tills han fick sår i rumpan så kan jag bara säga att det fick mig att må illa! Jag säger inte att jag förkastar hela SHN-metoden, men just den handlingen förkastar jag på det bestämdaste! Och jag tvekar inte att kalla det regelrätt vanvård! Dock vill jag återigen påpeka att det är METODERNA som jag - och flera med mig - vänder oss emot. Du måste nog försöka att lära dig att skilja på sak och person. Mvh, tvåtjejersmamma
    Är detta verkligen vad jag tror att det är; ett personligt brev som skickats till dig? Vad är det för jävla tilltag att sätta ut det här i en tråd?
    Om du har något du vill säga till den personen som skrivit till dig privat i din personliga inbox så säger det väl sig själv att du inte kan använda dig av forumets trådar för dina privata mail.
    Vad sjutton håller du på med egentligen?
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    olga1979 skrev 2009-05-01 17:10:15 följande:
    Inte riktigt så nej. Men vi förväntar oss att folk är oerhört städade på AW-forum, även på diskussionsforum, där jag själv modererar. Ungefär så städad som man skulle vara i en aula på Uppsala Universitet, för att ta ett exempel. En vanlig missuppfattning är att vi väljer bort att censurera folk ur våra egna led. Inte sant enligt min erfarenhet. Tänk anständighet och ödmjukhet och var förbannat sakliga när ni ställer frågor på diskussionsforum så är ni absolut hjärtligt välkomna att diskutera! Har ni frågor till Anna Wahlgren personligen hänvisar vi till pm-funktionen. Anna Wahlgrens forum är inte ett "allmänt" föräldraforum så som exempelvis FL är. Majoriteten användare är heller inte intresserade av att atmossfären på forumet skall förändras. Ungefär lika lite som att vi skulle önska att grannen, som kommer över på en fika, ställer sig och möblerar om hemma i vårt vardagsrum. Om ni förstår liknelsen?
    Om man förväntar sig att människor ska vara "städade" på AW-forum så borde ju rimligtvis de SHN-kurare och de inbitna AW-anhängarna(hittar inget bättre ord) INKLUSIVE AW själv föregå med gott exempel och det är bland det sista de gjort vid flertal tillfällen då kritiker har ifrågasatt AW's metoder.

    Faktum är att hade vi här inne på FL svarat någon på det hånande och nedlåtande sättet som jag mycket förvånat sett inne på AW-forumet många gånger, så hade dessa personer här fått rejäla varningar och inläggen hade plockats bort. Så det där med att jämföra forum-klimatet med en aula på Uppsala Universitet är direkt löjligt, då har du aldrig varit i den aulan!!

    Jag har sett det mest sakliga frågor, dock kritiska, ställda till den som känt sig manad att svara på AW-forum, men då jag läste många av svaren så trode jag först inte att jag läste rätt. Det var kränkningar av kritikerna utan dess like med AW i spetsen, man kunde tro att det var en ungdomsgård med hormonstinna tonåringar som överhuvudtaget aldrig hört talas om innebörden av att vara konstruktiv....

    Och om kritikerna stod på sig trots kränkningarna och fortsatte att ifrågasätta även deras beteende så så togs trådar helt enkelt bort...och så har det varit och är fortfarande. Det är riktigt oseriöst och jag förstå inte hur du kan sitta och försvara detta.....

    Det är helt enkelt så att Anna Wahlgren i inklusive flera av SHN-kurarna och även inbitna AW-anhängare överhuvudtaget inte klarar av att hennes metoder kritiseras och det är förbannat illa då det i grund och botten handlar om barn.
    MEN det bekräftar bara om och om igen hur fruktansvärt oprofessionellt och oseriöst hela ASW-industrin är....
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart

    En sak som jag har funderat på är hur det kan komma sig att AW inkl kurarna alls får ge råd och behandla (då det sker exempelvis hos AW) barn då man enligt lag inte får behandla barn under 8 år med alternativa behandlingar/metoder. Så om barnen som utsätts för SHN har grava sömnstörningar så begås det brott då metoderna utövas.

    Sen har jag också funderat på att det ganska ofta hävdas att barnen som måste  kuras har just svåra sömnstörningar, då undrar jag hur det kan komma sig att man då mitt i all förtvivlan och trötthet sätter sig och letar på internet för att sedan snubbla över Anna Wahlgrens sajt och metoder och därefter skaffar sig hennes böcker och läser allt som ska läsas på, för enligt Aw själv och AW-anhängare så är det MYCKET man ska ha läst på (det låter ibland som om det skulle handla om en 120-poängs högskoleutbildning...allt detta måste ju ta en enorm tid.
    OM det nu är så akut att barnen nästan svävar i lisfara(vilket man också kan få uppfattningen om då det poängteras hur sjukt störda dessa barns sömn är) VARFÖR har man då inte vänt sig till sjukvården och utrett varför barnen inte kan sova?

    Jag undra inte detta för att hoppa på föräldrar som gjort så här, utan för att jag får inte ihop det hela att man om ens barn näst intill svävar i livsfara p.g.a. sömnbrist inte åker till barnakuten?

    Sen har jag ännu en fundering...om det nu är så att det enligt AW handlar om detta med vargen och hela den metaforen och att ALLA barn har denna fruktan inyggd, hur kan det då komma sig att alla andra barn som inte kuras och utsätts för AW's metoder kan somna och sova gott hela natten? Är alla dessa barn en enorm mängd undantag då eller? Eller har de brist på den inbyggda fruktan?

    Som sagt, det är mycket som inte alls går ihop ju mer jag rotar i det hela...


    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Pasadena skrev 2009-05-01 21:49:40 följande:
    Love 4 Leo skrev 2009-05-01 21:45:48 följande: Du har inte heller förstått. Det handlar om att barn inte SOVER så mycket och så pass som de behöver. Det är INTE normalt för en spädis att vakna 10-15 gånger/natt eller mer. Det är INTE normalt för en spädis att knappt sova pådagtis mer än 20-minuterspass nån gång då och då. Föräldrar som kurar sina barn SER på sina barn att det behöver mer och bättre/dsammanhängande sömn. Det gör inte detta för att de inte har annat för sig, eller för att de vill kolla på desperate housewifes kl 20 varje torsdag. SUCK
    Men om detta inte är normalt och det är akuta sömnbrister vi pratar om,  då ska inte förtvivlade uttröttade föräldrar påhejas att läsa på om SHN och sedan utföra detta på sina barn. Dessa barn ska omgående till barnakuten!
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-01 22:17:18 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-01 19:37:35 följande: Ett meddelande jag inte bett om att få. Det säger ingenting om vad jag kan/får göra med det. Jag använde för att statuera ett exempel- och det gick ju utmärkt. All dubbelmoral angående vad som är ok/inte ok kom verkligen i dagen. Det är ok att häckla de som skriver på AWs forum och lägga ut trådar som innehåller deras nick, men inte ok att lägga ut nåt ett nick här på FL skrivit. Det är uppenbarligen även ok att anklaga folk för barnmisshandel (men det tyckte tydligen inte moderator och det var ju hedervärt). Jag har fått ut precis vad jag ville av detta experiment.
    Så om jag skulle ha ett privat mail/meddelande eller likande från dig, då är det alltså helt ok att jag skriver ut det i ett forum på internet?
    Vart du än går är du där
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.