Inlägg från: closetomyheart |Visa alla inlägg
  • closetomyheart

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Vad märkligt (eller kanske inte) men det verkar som om sidorna 10, 11 och 12 i den tråd på AW forum som heter "Hennes metoder är barnmisshandel" är borttagna. Skulle precis uppdatera då jag hade sidan 12 uppe och får bara error... och ja, de är borttagna.

    Var det någon kritiker som sa för många  sanningar eller?


    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    cirpen skrev 2009-05-04 10:50:43 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-04 10:47:41 följande: De är bara flyttade! Om du varit genuint intresserad så hade du gått in på forumet, startsidan för diskussionstrådar, och sett detta och inte kommit med onödiga anklagelser.
    Jag ber om ursäkt för min okunskap, det har inget med att göra att jag inte är intresserad.{#lang_emotions_embarassed}

    För övrigt så ställde jag en fråga, men det är intressant att du genast såg det som enanklagelse. Att ana och ställa den frågan jag gjorde är för mig inget konstigt då det inte sällan plockas bort trådar/inlägg som är för kritiska.
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart

    Som sagt, eftersom jag tillhör den intelligenssvaga populasen på familjeliv, så kan jag faktiskt inte hitta fortsättningen på den tråd på AW's forum som sägs vara flyttad. Någon som kan visa?
    Ber som sagt än en gång om usräkt för att jag är så intelligenssvag och utifrån det både säger och gör dumma saker och frmaföralla tt jag är så korkad att jag inte hittar nämnda tråd{#lang_emotions_embarassed}
    Så hjälp mig!


    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Lady Morpheus skrev 2009-05-04 12:50:53 följande:
    Vet vi det? Vi vet att hon stödjer KMRs arbete och är medlem där. KMR i sin tur är en frontorganisation till scientologerna men bara för att man är medlem i KMR är man inte medlem i Scientologerna. Jag tycker inte vi ska dra förhastade slutsatser. Det är för jäkligt att AW stödjer KMR men ärligt talat tror jag inte hon bryr sig om någon koppling till scientologerna utan bryr sig enbart om KMRs korståg mot psykiatrin. Så huruvida hon är inblandad i scientologerna som sektmedlem vet vi väl inte?
    Men att stödja KMR är ju att indirekt ävan stödja Scientologerna, då KMR är en frontorganisation till dem....
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-04 14:32:00 följande:
    Roisin Dubh skrev 2009-05-04 14:24:50 följande: Någon måste verkligen ha trampat på en öm tå hos dig för annars hade du väl knappast ältat detta sida efter sida. (fast iofs upprepa inlägg är ju snarare regel än undantag i denna tråd) Men nu förstår vi ju din hatkampanj mot Anna Wahlgren. Surt sa räven om den som inte fick göra reklam.
    "fast iofs upprepa inlägg är ju snarare regel än undantag i denna tråd"

    Om du inte redan har förståt VARFÖR saker upprepas här så kan jag förklara att det handlar nog för de flesta  om att ju mer detta pratas om, ju fler föräldrar får upp ögonen för AW's vanvårdande metoder och inser att de INTE ska ta dem till sig och inte utsätta sina barn för dem.

    Jag tvekar inte en sekund att prata om detta i tid och otid både här, i min blogg och till folk omkring mig, för om det leder till att om så bara ett barn kan räddas från AW's vansinnesmetoder, så är det guld värt...förstår du?
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-04 18:22:47 följande:
    Roisin Dubh skrev 2009-05-04 18:06:18 följande: Nej det betyder det inte, men eftersom den är borttagen bör du kanske släppa det nu innan det börja verka som en tvångstanke att prata om sånt som inte existerar längre. Och som sagt - de som skriver på hennes forum är inte offenliga personer
    FY vilken oerhört otrevlig ton du har! Skärpning nu!!! Du som beklagar dig över nivån på inläggen emellanåt, försök då också att hålla den högt själv i stället för detta otrevliga!!
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-04 18:39:07 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-04 16:07:09 följande: För att man kan verka lite manisk kanske?
    "man" kan verka manisk? Vem? vad? hur tänker du? detta får du väldigt gärna förklara.
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    Impertiff skrev 2009-05-07 10:59:14 följande:
    Det är ju då man ska - via exempelvis buffning, vagning eller ramsa - lugna barnet på plats! Man ska absolut inte överge det!
    Men varför skulle det vara skillnad menar du på att lugna/trösta  barnet på plats och att ta upp barnet och lugna/trösta det? Vad menar du händer när man tar upp i stället för att buffa, vagna o ramsa som gör det bättre än att ta upp barnet?
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    busmamman skrev 2009-05-08 08:06:44 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-07 22:01:42 följande: man får inte glömma att SHN tas till när inte annat fugerar. De föräldrar soom bestämmer sig för att kura har ofta burit sina barn i många månader. Tröstat i famnen ammt och gjort alla klassiska "saker" för att hjälpa sitt barn till ro. Men det har inte fungerat för deras barn. Tanken med att lugna i sängen är att barnet ska känna sig trygg där. Att den så småningom ska erövra förmågan att somna, att den förmågan inte behöver vara knuten till någon av föräldraran. När barnet lugnar sig i sängen mha av buff t.ex. då backar man ett steg osv. tills barnet somnar lugnt och tryggt i sin egen säng. Hoppas det förklarade hur jag tänker.
    Jag förstår hur du tänker, men jag håller absolut inte med dig om att det är positivt att behandla barn så här, tvärtom.

    Först och främst så kan jag kan inte riktigt hålla med dig om att SHN tas till när allt annat inte fungerar. Jag har läst flera trådar där barnens sömn egentligen inte alls är konstig.
    Och OM det verkligen handlar om ren sömnbrist, då ska kurarna definitivt INTE ge sig på att råda föräldrarna till att kura, men det gör dem oavsett om barnet har störda sömnvanor. Verklig sömnbrist ska först och främst utredas av sjukvården och inte av sk kurare som inte har utbildning i barnhälsovård, barns sömn och sömnstörningar.
    Och som du säkert vet så kan man med beteendeförändrande metoder få barn att ge upp det man vill att de ska sluta med...men att i AW's metoder ÄVEN poängtera att ögonkontakt helt ska undvikas och att inte lyssna till sitt hjärta/inre röst om att vilja ta upp barnet då det förtvivlat skriker, är att psykiskt göra sitt barn illa.

    Så det du kallar att hjälpa sitt barn till ro ser jag som att barnet till slut ger upp och kapitulerar inför den, för mig, otroligt känslokalla behandlingen. Att barnet somnar må vara hänt, men det där med att det skett rofyllt håller jag inte med om. Och varken du eller kurarna VET egentligen hur detta ignorerande av barnet kan komma att påverka dem psykiskt senare i livet.
    Man kan med positivt påhejande av andra och att mantra in attityder få människor att utföra i princip vad som helst, hur hemskt det än må vara... och det är ju ingen nyhet att om det även finns stark ledare i täten, så är ännu lättare att få människor till de mest vidirga handlingar och få dem att tro att det dem gör till och med är både nödvändigt  och kärleksfullt.

    Så att trycka ned ett barn som skriker och att samtidgt rabbla ett mantra och hålla fast barnet (kalla det solfjäder, tryckpress eller vad du vill) så att detta barn till slut ger upp, kontra att ta upp barnet och hålla det nära och visa att jag överger dig inte och framförallt ge ögonkontakt så att barnet verkligen känner att det inte är övergivet, borde inte vara ett svårt val.
    Vart du än går är du där
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.