Inlägg från: closetomyheart |Visa alla inlägg
  • closetomyheart

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    olga1979 skrev 2009-05-03 00:05:54 följande:
    en glad skrev 2009-05-02 19:18:26 följande: Jo den minns jag. Vi höll på att bli tokiga! Jag bjöd in en av kritikerna till en diskussion pm-ledes med mig och höll på att slå knut på mig själv fullständigt. Vad jag än sa så var det fel och jag fick motfråga på motfråga som jag... faktiskt tillslut inte kunde svara på. Ingenting av det jag skrev dög och tillslut började jag allvarligt tvivla på mitt eget förstånd! Sådana människor är det inte så nyttigt att umgås med, i alla fall inte i min värld. Det kändes som att h*n var buddhist och jag var ortodoxt kristen och att h*n med alla medel försökte få mig att slå in på "den rätta vägen"... (obs! liknelse)Väldigt frustrerande eftersom jag är ganska rotad i min värderingar. Håller med om att flertalet inlägg i den tråden inte var så konstruktiva, men vi blev faktiskt helt snurriga av dessa debattörer - Hur vi än vände rumpan... Inga svar dög! Man fick känslan av att man skulle pressas till att medge något och man visste inte riktigt vad det var man skulle medge o.O Väldigt obehagligt! Just precis så som jag kan tänka mig att frikyrkliga människor kan känna sig i frågan om samkönade äktenskap... Hur man än vänder rumpan blir man ändå stämplad som homofob o_O Skrämmande!
    Jag följde också denna tråd och ser det inte alls som du gör, förutom hur illa AW inkl anhängarna svarade emellanåt.
    De svar som gavs om man nu kan kalla det svar på de frågor som ställdes stämde inte alls överrens med vad som faktiskt hade skett i verkligheten t.ex. med pojken som dunkade huvudet ispjälsängen. INGEN nämnde att det hade gått för långt där eller att så ska det inte gå till...och nu när jag faktiskt sett fler inlägg där kurarna inte säger åt föräldern att bryta då barnet faktiskt gör illa sig själv, också genom huvuddunkning, så förstår jag än mer att det anses att kuren ska genomföras oavsett hur illa barnen gör sig eller reagerar. Och Anna Wahlgrens uttalande om att en förläder ska fortsätta kuren TROTS att barnet skriker så att det kräks är lika jävla illa.
    Det övergår mitt förstånd hur du och andra kan fortsätta försvara dessa vidriga metoder. Ingen verkar tänka på hur detta kan ge men som visar sig då barnen blir äldre och/eller vuxna. Att problemet - sömnproblemet - löses till slut är ju för att barnen ger upp, men hela den proceduren och det känlsomässiga som barnet går igenom då det ska ignoreras oavsett om de så kräks och slår sig kanbli ett fruktansvärt traumma som visar sig senare i livet.

    Sen undrar jag verkligen hur du fick in någon liknelse med frikyrkor som blir stämplade som homofober? Irrelevant så det förslår....men föga förvånad borde jag ju vara..
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    olga1979 skrev 2009-05-03 08:57:59 följande:
    Men det är jag övertygad om att folk som blivit SHN-kurade (såsom det är tänkt att man ska kura) gör vad det lider. När de kommit ifrån känslan av övertrötthet och aptitlöshet. Det här ett verktyg, ryckt ur sitt sammanhang, barnet har haft en hyper-trevlig dag med sin älskade mor eller far och skrattat sig ända ner i säng/vagnen. Ögonkontakt, pussar och smek har förekommit i övermått, under vakentid
    Detta hävdande hela tiden att det tas ur sitt sammanhang är så tröttande.
    Så du ser inte det konstiga med att under vakentid ösa kärlek över barnet (vilket man ska göra så klart), men plötsligt då det ska somna så upphör detta helt oavsett hur barnet visar att det vill ha ögonkontakt, närhet m.m. och detta hålls fast vid hela natten även om barnet vaknar hur många gånger som helst för att få kontakt, ömhet/närhet???
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-03 07:56:32 följande:
    Dessutom är ju filmen upphovsrättsskyddad, så du som la ut den hoppas jag blir polisanmäld
    Ja rätt ska ju vara rätt eller hur realda, om någon tar sig friheten att lägga ut Anna Wahlgrens film så ska de genast polisanmälas... men när barn vanvårdas och uppviglas att vanvårdas av föräldrar i AW's anda så höjer du på ögonbrynen då hon blir polisanmäld. Obehagligt som bara den att du reagerar så när det gäller en film men när det gäller barn så verkar du bli helt frågande ang polisanmälan.

    Filmen är ju för övrigt en dokumenation om hur AW och andra AW'anhängare anser att man kan behandla sina barn - så vad är egentligen problemet?
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    olga1979 skrev 2009-05-03 08:31:10 följande:
    Ja! Faktiskt skulle jag inte ha någonting emot den behandlingen alls. Om den var nödvändig.
    Vet du vad, jag har mött föräldrar som sagt ang att de har misshandlat sina barn med knytnävsslag  att "det var nödvändigt", anser du det berättigat att behandla barn i princip hur som helst för att en förälder anser det nödvändigt? Menar du att ändamålen helgar medlen?
    Nej, självklar antar jag att du inte anser det ok att någon slå sina barn med knytnävsslag, så att du inte tror det. Men för mig låter det riktigt illa när man kan ursäkta brutala handlingar med att "det var nödvändigt".
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    HååGe skrev 2009-05-03 12:13:36 följande:
    Det var väl också en jävla (ursäkta) klappjakt på Anna Wahlgren. Försök se bortom namnet Anna WAhlgren någon gång. Det verkar trigga alla. Hennes metoder är ju självklart baserade på erfarenhet och sunt förnuft. Det låter så dramatiskt med "kura" men det betyder ju bara att man börjar vara konsekvent, inget annat. Man måste visa många barn hur man gör när man sover. Hur skall de annars veta? Det är vi som hjälper dem att få störd sömn. Min son är inte alls kurad. Vi gjorde lite halvdana försök med honom och han sover fortfarande illa och är rädd för sömnen och man måste ligga hos honom etc. Min ettåring går glatt och lägger sig och somnar med ett leende i sitt mörka trygga rum. Kurad som femmånaders bebis och det gladaste man kan se.
    Som sagt, jag skiter fullständigt i om det är Anna Wahlgren, eller någon annan som hittat på dessa grymma vanvårdande metoder. Det känns som att flera AW-anhängare hela tiden bara ser vår kritik utifrån att det är just AW, varför? Verkar snarare som att NI INTE kan  se bortom skaparen....som om ni är så hooked på henne som person och hennes sektliknande snack att ni inte varken kan eller vill se galenskaperna hon presenterar.

    Faktum är att INGEN, absolut INGEN här som protesterar mot AW's metoder bryr sig om VEM som hittade på det hela för det är BARNEN det handlar om,

    barn som i någon jävligt sjuk anda av kärleksfullhet  utsätts för  dessa grymma metoder oavsett hur de reagerar, vare sig de skriker till coh från i flera timmar eller skriker så att de kräks, eller dunkart sina huvuden blå eller förtvivlat visar extrem ångest inför att de varje kväll under kuren ska ignoreras helt och hållet.
    TACKA FAN för att barnen till slut ger upp! För den eller dem som borde lyssna till deras signaler fullständigt ignorerar dem och rabblar samma ramsa om och oom igen...barnet lär sig till slut at dte inte kommer att få respons på sitt förtvivlade 'rop'
    Tänk dig själv om du blev bemött så när du försöker fånga dina käras uppmärksamhet, hur mycket du än försökte få dem att lyssna på dig så ramsar dem och vänder dig ryggen....hela tiden, alltid...om och om igen...

    "Man måste visa många barn hur man gör när man sover. Hur skall de annars veta?"  Herregud, Vad tror du att barn är för något egentligen? Små saker som ska programmeras?
    Jag vet hur många barn som helst inklusive min egen, som aldrig någonsin behövt läras att sova. Men om man har föreställningen att barn måste läras att sova och att de borde sova hela natten utan uppvak när de är så små som från fyra månader, då behöver man läsa på om hur barn fungerar...Och om det handlar om barn vars föräldrar vänder sig till AW som har så grava sömnstörningar så att det är på gränsen till livshotande (som gärna påstås som försvar då någon ifrågasätter graden av sömnstörning) då är det förmodligen något fel på barnet och självaklart så ska man då vända sig till sjukhus/barnakuten för utredning...
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-03 12:35:20 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-03 10:44:47 följande: Ärligt talat så håller jag med kristina41; dina inlägg är obehagliga och även din framtoning. Det är f ö inte ett enda barn som vanvårdas i de filmerna. Iaf ett av barnen vet jag vem barnet är, vem barnets mamma är och jag kan intyga att det mår alldeles utmärkt - och det är just barnet i tryckpressen. H*n är en alldeles utmärkt välmående unge, som möjligen är lite konfunderad eftersom det inte var sovdags just då. Så ni kan sluta bekymra er för detta barn, för h*n har det bättre än de flesta.
    Du får tycka precis vad du villl om mig, mina inlägg och min framtoning det är helt ok för min del, det står dig till och med fritt att anmäla mina inlägg om du anser att de är så obehagliga, även om det är rätt ovesäntligt i sammanhanget....för detta HANDLAR OM BARN som utsätts för divers vanvård, det handlar inte om mig eller vilken framtoning jag har eller om man ska anmäla någon om de lagt in en film på utube eller om någon har citerar någons inlägg från ett öppet forum...

    Hur försvarar du att barn duknar sina huvuden blå under kuren? att det anses helt ok att de skriker så att de kräks eller att det anses helt ok att de ligger i bajsblöjor till de får blödande sår? att föräldrar pådyvlas att de ska se sina barn/bebeisar som vuxna karlslokar som bara kräver deras uppmärksamhet?eller att man mer eller mindre ska tvinga i mat i barn i syfte att få dem att inte vakna på natten?eller varför man på fullt allvar anser att barn till vilket pris som helst ska läras bajsa innan de lägger och klarar de inte det så anses det handla om att barnet vill "jävlas" med föräldern? o.s.v.

    Svara du på såna frågor  i stället för trivala inlägg om min framtoning och om mina inlägg är obehgliga...
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda

    Det skulle också vara intressant att höra hur du ställer dig till NPF, anser du som Anna Wahlgren att de inte existerar? eller? anser även du att barn som har de svårigheterna som tillhör NPF kan kuras?

    Och hur tänker du kring KMR? Ser du dem som sakliga och seriösa? Det är ju ändå en organisation som AW stödjer och då undrar jag om du kanske också ser denna organiasation som helt ok?
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-03 14:52:57 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-05-03 13:41:15 följande: Som sagt för mig hör det inte hit
    Det är väl klart att det hör hit...du befinner dig i en tråd där  Anna Wahlgrens metoder diskuteras, som hon menar kan användas på alla barn. Varför skulle då frågor och diskussioner uteslutas ang barn med NPF...och KMR likaså, då Anna Wahlgren stödjer KMR och använder sig av KMR's propaganda för att emellanåt rättfardiga  sina konstiga påståenden om att NPF inte finns o.s.v.
    Så det är i allra högsta grad relevant att diskutera detta...men jag anar att du inte riktigt vet vad du ska svara på dessa frågor som ställts om detta....det är ju inte bara jag som frågat dig om detta.... du avfärdar med att du inte anser att det hör hit, men du anser att det hör hit att diskutera om man får eller inte får lägga in en film med AW's tryckpress på utube? och citeringens vara eller icke vara och att det hör hit att lägga ut privata mail som du fått i din inbox och sen dividera om det?

    Så än en gång; anser du också att NPF inte finns och att de barn som har de svårigheter som går in under NPF kan/ska  kuras om de har sömnsvårigheter
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-03 14:52:18 följande:
    en glad skrev 2009-05-03 13:15:21 följande: Men DET är väl ändå varje förälders ansvar att inte gå för långt?
    Så fort man tar på sig 'titeln' att man har utbildning/diplom eller liknande i någontong så tar man också på sig ett ansvar för dem man arbetar mot. Hur skulle det se ut om t.ex. en terapeut överhuvudtaget inte tog något ansvar för vad man sa och "lärde" ut  till sin klient...med utbildning/diplom/betyg m.m. följe ett enormt ansvar.

    Och detta ansvar tar man än mer på sig då det gäller barn som är föremål för ens metoder..och egentligen är jag högst tveksam om AW inklusive kurare alls får rådgiva och i de fall de är med och utför kuren får göra det, då man enligt lag INTE får behandla barn under 8 år med alternativ ametoder.
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    realda skrev 2009-05-03 15:25:32 följande:
    Kan knappast beteckna något som "fair" i att stjäla en film och lägga ut på Youtube. Och Annas tillstånd fanns ju knappast
    Men anmäl det då  i stället för att dividera om det i denna tråd om det nu är ett så stort problem för dig.
    Vart du än går är du där
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.