Inlägg från: NoMercy |Visa alla inlägg
  • NoMercy

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    S-anti TPO och sen ska det finnas ett prov till för att kolla antikroppar.

  • NoMercy
    NoMercy skrev 2009-08-13 22:01:43 följande:
    S-anti TPO och sen ska det finnas ett prov till för att kolla antikroppar.
    Trak eller nåt sånt...hmm
  • NoMercy

    Sjukskrivning!
    Hur många är sjukskrivna? Har ni haft problem med detta?
    Mina leder värker, jag är ledig hela denna vecka men kände sist jag jobbade att det tom var jobbigt att köra bil långt. Blev ju dessutom anfådd vid lätt ansträngning, hur blir det då vid tyngre? (har ju dåligt järnvärde just nu).
    Nån som är duktig på det här med kortisol? Kortisolbrist och stress tänkte jag mest på. Ingen lyckad kombo, eller?

  • NoMercy

    Ökade levaxin dosen. T4 har stigit och TSH sjunkit. Det är väl så det ska vara va? Om man är hypo och ska må bättre?
    Jag tar nu frågan ur sitt sammanhang men behöver bara veta att jag tänker rätt.

  • NoMercy
    Ellabus skrev 2009-08-27 21:42:20 följande:
    Du tänker rätt :). Hoppas att du mår bättre också!
    Nja...därom tvistar jag och dr..mina värden är perfekta. Men mina leder värker mer och mer.
    Imorgon ska jag träffa en naprapat som jag gillar. Hon ser verkligen till helheten och jag tycker hon är grymt duktig på lite av varje. Hon kör även lite väldigt alternativa metoder, det får man på köpet. Får se vad hon säger om mig. Jag som inte är sjuk bara trött, enl doktorn. Men lågt järnvärde (fast precis på gränsen) för övrigt är alla prover perfekta, levaxin äter jag och sköldkörteln är stor. Gillade honom från början men så blev det inge bra ändå...*skit* han hade ivarjefall vett att sjukskriva mig för onda leder då jag inte kan utföra mitt jobb, men erbjöd inget alternativ ex sjukgymnastik och han har öht inte nuddat vid mina handleder...uggg....men skam den som ger sig.
  • NoMercy
    Ellabus skrev 2009-08-27 21:42:20 följande:
    Du tänker rätt :). Hoppas att du mår bättre också!
    Och tack för omtanken. Det glömde jag visst bort...ja ni ser glömsk är jag också, mer än vanligt.
  • NoMercy
    Ellabus skrev 2009-08-27 21:58:16 följande:
    Jo, med hypo känns det ju ibland som om man platsar på vilket demensboende som helst :). Har de kollat ditt B12-värde? Kan man inte få ont i lederna om man har ett underskott av det också? Bara en idé... Jag har också problem med lederna, men det var värre när TSH låg väldigt högt. Insisterade på att de skulle kolla B12 på mig, men jag hade tydligen ett överskott, hur jag nu lyckats med det...Lycka till imorgon, hoppas att det hjälper.
    B12 var perfekt...jag pratade med dr över telefon, han ringde oväntat upp så jag glömde (ja du ser) bort att be om exacta värden. Ska till lab med sonen imorgon, kanske kan fjäska till mig en utskrift där.
    Hade glossit tunga men den är lite bättre så jag antar duroferonet gör lite nytta. Kanske lederna ska bli värre innan dom blir bättre?
    Varför hade jag järnbrist då? Kvinnor blöder...jo, men inte jag sista halvåret. Varför är sköldkörteln förstorad? Jo, och vet ni...Levaxin är doping....
  • NoMercy
    Ellabus skrev 2009-08-27 22:18:54 följande:
    Ja, kolla upp vad B12-värdet låg på. En kompis till mig hade också ett "ok" värde, inom referensvärdena, vad de missade var att hennes värde var normalt för en 80-åring, knappast för henne som inte ens var 30. Hon mår mycket bättre nu, med tillskott av B-vitamin.Ja, Levaxin används tydligen av en del kroppsbyggare som vill bränna fett snabbare, t ex inför en tävling. Helt rubbat att leka med värdena på det viset. De måste ju få andra hemska hyper-symptom på köpet. Vet inte om det är risk att man permanent rubbar balansen på det viset, men smart eller hälsosamt tycker jag inte att det låter...
    Ska kolla B12 värden då.
    Jo, alltså iom att jag alltid haft bra värden så fick jag ändå Levaxin för 4 år sen, kliniska bilden och struma. Den läkaren såg helheten.
    Det var han jag träffat nu som menade på att jag mådde ju såklart bättre då för 4 år sen för att jag blev lite dopad..jag var ju frisk då med...
    När jag tänker efter får jag nog be om alla prover under dom här åren och se om jag kan läsa ut nåt ur värdena. Återkommer
    Och tack för input!
  • NoMercy

    T3 Trijodtyroin
    Kan det tas i två varianter, både fritt och som enbart S-Trijodtyronin.
    Letar referensvärden på nätet och båda varianterna kommer upp. Hos mig var det taget S-Trijodtyronin och det låg på 1,4. TSH 0,82 (1,7) och Fritt T4 19 (17). Värden inom parantes för 3 veckor sedan och med 25 mickrogram mindre Levaxin.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14