Inlägg från: NoMercy |Visa alla inlägg
  • NoMercy

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Jag är ju ny här också, men känner nästan att jag skulle vilja ha två trådar, en för gravida och relaterade besvär och en för oss som "bara" vill prata sköldkörtelproblem utan att det är graviditetsrelaterat?
    Nån mer som känner så?
    Den som är insatt i allt har ju två trådar att hänga i.


    Äcklak
  • NoMercy

    Skulle varit hos dr nu och fått svar på prover osv. Men han var sjuk. Skiiiit.


    Äcklak
  • NoMercy
    Tridde skrev 2009-08-04 14:21:09 följande:
    NoMercy> men va synd, hoppas du får ny tid snart så du slipper vänta
    Redan på torsdag faktiskt, då det är väl ok. Men jag var så laddad idag.
    Äcklak
  • NoMercy
    Pucko Buffy skrev 2009-08-04 19:41:24 följande:
    Jessica med Seth skrev 2009-08-04 07:52:38 följande: Min sa att det funkar ändå inte eftersom kroppen går på lågvarv. Många som har hypotyreos har även järnbrist, B12 och folsyra brist. Även vitamin A och D påverkas när man är obehandlad med försämrat upptag som följd. Vi är många som kan vittna om svårt att se i exempelvis mörker och vid mörkerkörning.
    Mörkerkörningen blev mkt bättre när jag fick Levaxin. Kör massor i jobbet och ofta på natten så då märkte jag en tydlig skilnad. Men nu känns det jobbigare igen (fast jag fått glasögon).
    Äcklak
  • NoMercy
    Pucko Buffy skrev 2009-08-04 20:26:31 följande:
    Om du inte äter en vitamin tablett om dagen så rekomenderar jag dig att göra det. Jag blev mycket bättre av det i kombinationmed levaxinet. Och en om dagen är inget farligt att ta.
    Jag äter det. Och har gjort länge. Min förra läkare ville att jag skulle ha i mig lite extra jod och då blev det vitamintablett.
    Äcklak
  • NoMercy
    Pucko Buffy skrev 2009-08-05 11:51:44 följande:
    Typ ja eller gör som jag ta en "en om dagen kvinna" Har du låga depåer så skadar det ju inte med en "en om dagen" som underhåll och sedan äta järntabletter vid behov. Själv ska jag gå och köpa B12 som är lite väl lågt på mig. Folsyran var mer än ok sist och det tackar jag vitaminpillret och grönsakerna för
    Men det räcker generellt så peroral behandling, man behöver inte ha injektioner?
    Ska till dr i morgon och det är ju just b12 jag funderar på om jag har brist på.
    Äcklak
  • NoMercy
    Skruttis1979 skrev 2009-08-05 20:30:27 följande:
    Tackar för det! Jag får utskrivet alla tre tabletterna, så jag har dem redan hemma. Jag bara undrade vilka vitaminer det var du pratade om då du skrev ett inlägg om att ta vitaminer i samband med Levaxinet...är det fler vitaminer som kanske hjälper, än bara b12, järn och folacin?
    Jag ska till min dr imorgon, ska höra lite vad han rekommenderar. Verkade vettig ivarjefall.
    Äcklak
  • NoMercy

    Var hos doktorn igår!
    Han var riktigt bra! Gjorde som jag sa
    Nä men han var en doktor som funderade. Han var inne på depression, sporiasis och grejor. Inledde med att mina prover var bra. Sen kollade han tungan som var typiskt glossit (heter det så?). Noterade mina torra armbågar, diskuterade fram och åter om mitt humör.
    Sen kollade vi tillsammans provsvaren igen och då ser han att mitt hb ligger på 140 men att Järn var 12 (9-34) och Transferin var 1,9 (1,9-3,3) och att dom två ihop samt min tunga självklart visade på järnbrist. Som då kan förklara mkt. Har alltid legat högt i hb, som gravid fick jag sluta med järntabletter för Hb rusade ihöjden. Så vem vet jag kanske ligger jättelågt i dom här värdena för att vara mig?
    Ivarjefall. TSH låg  nu på 1,7, i februari 0,9. T4 17 och Anti-TPO mindre än 10. Så det var ju helt normala värden (gahhh). Men då säger underverket men det har jag fått lära mig av mina vänner endokrinologerna att dom där värden ska man inte lita på....iiiiii. Så det tas nya om knappt en månad, inkl T3 samt kortisol. Som då är ett svårt prov men han ändå gärna testade. Han var tveksam för hade man kortisolbrist så fick man ofta bruna armbågar. Osså kollar han...och det har ju du antydan till....men han förvarande om att det inte är lätt att tyda, men ändå! Han samarbetade och sånt betyder mycket och det sa jag till honom också!
    Men järbrist. Jag har tidigare blött ganska mkt när jag haft mens. Sen i september förra året har jag hormonspiral och blöder mindre och mindre för att sista halvåret slutat helt. Då får jag järnbrist....
    Han uteslöt även ledsjukdom (så gott det går) iom att lederna är mitt största problem. Dock känns det som att man inte ska räkna bort kortisolet, tungan kan betyda det också samt ledvärk där jag har som mest.
    Nån som käkat Duroferon? Livrädd för stopp i magen nu....funderar på om det finns andra bra lösningar att få i sig den mängden järn. Nåt tips?


    Äcklak
  • NoMercy

    Jag hade under 4 månader gått ner 20 kg, mådde kanon och sen fortsatte jag ner ytterligare 8 kg men så tog det stopp. Hade en mkt stressig period i livet och fick då ont i lederna och en trötthet utan dess like, kände mig apatisk. Katastrof ihop med mitt nya jobb. Så jag sökte och läkaren sa att kliniskt sett är du en typisk hypotyreos patient, men dina prover är ju bra. Men vi testar Levaxin. Tyckte inte jag kände nån skillnad, slutade men då märkte jag ju att jag trots allt mådde bättre.
    Sen flöt det väl på ganska bra. Gick upp nästan allt jag gått ner. Ville höja levaxinet men då blev proverna sämre, troligen för att min egen produktion ändå funkar till viss del.


    Äcklak
  • NoMercy
    lotttalotta skrev 2009-08-07 12:03:05 följande:
    Pucko Buffy skrev 2009-08-07 11:14:09 följande: Jag är YTTERST glad över hur pass lätt jag har haft det jämfört med många andra, och det är sjukt att det ska ta så lång tid för vissa att få en korrekt diagnos!Min vän höll på och valsade i flera år och fick diagnoser som utbrändhet, depretion innan dom till slut insåg att hon som mig har hypo.Och när hon hade medicinerat ca 2 mån så insåg hon att hon antagligen hade haft hypo sen hon var i tonåren...för hon hade ju alltid varit trött, frusen, ilsken osv. och nu plötsligt så vart hon en helt annan människa!
    Och hon hade värden inom referensintervallet?
    Äcklak
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14