Inlägg från: NoMercy |Visa alla inlägg
  • NoMercy

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Ellabus 79!
    Alla prover var PERFEKTA....Referensintervallet för värdet här är 1,0-3,0
    Men så finns det fritt T3. Men jag gick in på mitt landstings web och kollade så jag vet nu att det stämmer där.
    Jag har ett TSH på 0,82 där lägsta är 0,4 och Fritt T4 på 19 där högsta är 23. Så det är klart det är perfekt...på pappret...

  • NoMercy

    Pucko Buffy skrev 2009-08-28 22:05:44 följande:


    Hallå tjejer hoppas ni inte mår allt för skrutt. Själv har jag haft en grym värk i kroppen den sista tiden att jag blir nästan tokig. Referensvärdena var 140-650 och jag låg på 243 och då har jag ätit en vitamintablett varje dag (en om dagen för kvinnor) i flera månader. Folsyran låg lite över men jag pratade med de på apoteket så nu har jag börjat äta extra b-vitamin. Det blir extra mycket överskott av folsyra, men vad gör man när det inte finns rent B12 att köpa receptfritt. Nu återstår det bara att se om det gör någon skillnad. Någon annan som har en aning om vad B12 bör ligga på för att vara ett bra referensvärde?
    Kobolamin 150-700 i referens.
    På mig var metylmalonat taget...www3.svls.se/sektioner/sfkk/nyckel/a-515.htm
    och det var ju PERFEKT...vad annars att vänta.
  • NoMercy
    Marran81 skrev 2009-08-28 22:20:53 följande:
    Oj tackar... Satt precis å googlade lite om dom 2 ;)Men Liothyronin stod att det sällan används för långtidsbeh.                                     (Å jag har autoimmun sjukdom) men det kanske kvittar?!!Å Armour Tyyroid var ett naturläkemedel.. Ska fråga när hon ringer iaf :)Jag e tyvärr inte så insatt i detta..har inte haft tid med tre småbusar hemma.så jag vet inte ens vad värderna ligger *skäms på mej*Men nästa gång skriver jag upp det...och ska bli mer påläst :OMen då kanska jag kan fråga en sak till?? Jag frågade doktorn om jag får bli gravid å hon sa att det inte är ngt probl när jag ligger på underfunktion nu.. men som jag uppfattat det så har många fått ett NEJ!!Man blir ju helt förvirrad.Å sen det där med vikten..kan man skena upp i vikt??Jag har alltid varit jättesmal men tappade lite väl mkt när struman upptäcktes..så några kg upp e ju inte fel :)
    Amour Tyroid är inget naturläkemedel, det säljs alltså inte receptfritt utan tvärtom. Det är tyvärr ett licenspreparat och är tydligen svårt att få utskrivet, väldigt svårt....
  • NoMercy
    Marran81 skrev 2009-08-28 22:29:36 följande:
    Attans oxå :/ men liothyronin+ levaxin tillsammans har då liknande effekt som Amour Tyorid?
    Tänkte att det kanske e lättare att få utskrivet  ;)
    Nja. tror inte det. Eller läkarna tror väl
    Men det är ju syntetiska preparat (ivarjefall Levaxinet) och Amour är ju ett naturligt hormon från gris som troligen gör att det funkar mkt bättre på cellnivå.
  • NoMercy
    Marran81 skrev 2009-08-28 22:40:55 följande:
    Aha.. då e jag med... tror jag!! hehe!Men om man inte mår bra på levaxinet vad tusan ska man äta då??Menar om man inte får Amour.. och liothyronin+levaxin inte har samma effekt..Ska man gå runt å skaka som ett asplöv hela livet då å ha hjärtklappning???"rubbningen borde väl bli normal" efter ett tag med mediciner..men nu har det gått flera månader å så fort levaxindosen måste ökas mår jag inte bra å har fått öka inderalen med.Å dom har smygit in en högre dos så jag står fortf på lägre dos levaxin än jag ska..men kroppen fixar det inte.
    Har du den här sidan i dina favoriter? turtles.egetforum.se/board/
    Det finns flera trådar om Amour där, läs och begrunda! Och regga dig så skriver du och frågar där också!
    Jag har inget bättre svar att ge tyvärr (fast iof var det nog ganska bra ändå)
  • NoMercy

    Nu har jag beställt naturläkemedelsvarianten av Levaxin....

  • NoMercy

    Jessica med Seth skrev 2009-08-31 19:00:44 följande:


    Är det någon här inne som äter efter LCHF? Har hört att det ska vara bra när man lider av både hypo och hyper. Har själv testat den i 3 veckor (utan att tappa något i vikt, tyvärr) men känner att blodsockret är lite stabilare. Är besviken över att jag inte har tappat någon vikt alls men å andra sidan har jag inte gått upp heller och det gör jag jätte lätt nu efter jag började medicineras.Nån mer som kör LCHF?
    Ja!
    I höstas mådde jag superbra, gick inte ner så mkt men tappade mkt i cm, ansiktet var inte så plufsigt osv. I våras kändes det inte bra alls, men blev å andra sidan mer hypo tyckte jag. Ont i leder och div annat. Slutade i sommras, kändes inte ok. Men har nu börjat om. Det kan påverka med kortisolet vad jag förstått. Har duläst på www.kolhydrater.ifokus.se där står det en del om sambandet hypo och LCHF.
  • NoMercy

    Jessica med Seth skrev 2009-08-31 19:05:54 följande:


    Jag har mätt magen också, inte en enda millimeter Men mannen har gått ner nästan 5 kg iaf. Bra sida, den har jag inte kollat på, tack för tipset, ska kika in där!
    Så för mig under våren också. Tror det krävs att man funkar i sin ämnesomsättning: men det är så mkt mer fördelar med kosten så jag äter så ändå. Går ju inte ner i vikt oavsett
  • NoMercy

    B12!

    Minns inte om det var här eller i nån annan tråd jag läste om någon som hade B12 värden inom referens men det låg ändå för lågt för åldern så personen hade fått behandling.
    Jag har 205 (150-700) och Folsyra på 14 (6-35). Det B12 kan väl ändå inte vara PERFEKT? Det tyckte inte heller ssk på VC.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14