• 060810

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • Tjiho

    Inte nog med att Eddie mår sämre igen. Eddies pappa o jag har skiljt oss. Kan ni förstå att han väljer att träffa vår underbara hjälte bara ett dygn varannan helg. Det måste vara nåt kraftigt fel på vissa karlar. Ursäkta gnället men det var sjukt skönt att skriva av sig:) Hmm, skriver lite till.....idiot, knasboll, pissapa....Vilken tur att Eddie o jag har varandra!! Skööönt!!!!:)

  • Jontesfru
    Tjiho skrev 2009-10-12 18:18:46 följande:
    Inte nog med att Eddie mår sämre igen. Eddies pappa o jag har skiljt oss. Kan ni förstå att han väljer att träffa vår underbara hjälte bara ett dygn varannan helg. Det måste vara nåt kraftigt fel på vissa karlar. Ursäkta gnället men det var sjukt skönt att skriva av sig:) Hmm, skriver lite till.....idiot, knasboll, pissapa....Vilken tur att Eddie o jag har varandra!! Skööönt!!!!:)
    skriv lite till det hjälper kanske.... ibland fattar man inte vad de håller på med. Själv har jag en underbar man, men Antons pappa skulle kunna gå under samma epitet som din ex. Ta hand om dig o din Eddie.
    Mamma till Anton 12år och Axel 2 år
  • Tjiho
    Jontesfru skrev 2009-10-12 18:34:08 följande:
    skriv lite till det hjälper kanske.... ibland fattar man inte vad de håller på med. Själv har jag en underbar man, men Antons pappa skulle kunna gå under samma epitet som din ex. Ta hand om dig o din Eddie.
    Tack! Skitrumpa sopprot helidiot.....japp kändes ännu bättre:) Vi fixar allt prinsen o jag men man kan ju vilja......ändå. Taskigt mot Eddie att jag valde en sån pappa, hoppas han stilar till sig för hans skull såsmåningom. Jag saknar honom inte ett dugg men Eddie lär ju göra det litesenare i livet.
  • 060810

    Tjiho:
    Usch fy fan vad jag lider med dig och Eddie (inte med hans pappa tyvärr).
    Ni med pissiga karlar skulle gjort det på mitt sätt så hade ni sluppit alla "bekymmer". Nä skämt och sido, ibland skulle jag behöva en partner att avreagera mig på.

    Ikväll fick jag ett slag i ansiktet på dagis! Jag och en mamma till (mamma till ett knasbarn på Minos avdelning) höll på att gå i taket när de sa att de är 20 barn på avdelningen och 15 av dem är 1 år!! Helt jäkla sjukt att det får gå till så!! Vi har blivit lovade max 15 barn (har de lovat henne) och max 17 barn (har de lovat mig) och nu är det alltså 20 barn där och fler kan vara på ingång!!
    Alltså det är helt jäkla sjukt!! Vi båda har barn som är i behov av lugn och liten grupp! Nu har hennes dotter assistent på dagis som går ifrån med henne när det blir för mycket, men INGEN går ifrån med Mino! Det är det sen jag som får betala för på helgerna... :(
    Ibland önskar jag att jag hade kraft att ha honom hemma!! Så ska det för fasen inte få gå till!! Nu ska jag ha ett möte med rektorn den 2 november och då ska hon få veta att hon lever!! För så jäkla många ungar ska det inte vara på en småbarnsavdelning och så har de 3.75 i personalstyrka bara! och 2 knasbarn!!

    Åh jag är så arg att jag kokar!! Fasen med att jag måste vänta till den 2:e innan jag får pysa ut lite ånga!! Men arg kommer jag vara och den andra mamman ska prata med hab och rektorn och allt möjligt nu för vi ska försöka kämpa ihop för våra knasisar!

    Ja nu fick jag skriva av mig lite! Men fasen vad man ska behöva kämpa för att det ska hända något, om det ens händer.. :( Som att man inte hade nog med allt annat!!

  • Jontesfru
    Tjiho skrev 2009-10-12 18:46:12 följande:
    Tack! Skitrumpa sopprot helidiot.....japp kändes ännu bättre:) Vi fixar allt prinsen o jag men man kan ju vilja......ändå. Taskigt mot Eddie att jag valde en sån pappa, hoppas han stilar till sig för hans skull såsmåningom. Jag saknar honom inte ett dugg men Eddie lär ju göra det litesenare i livet.
    på något sätt så verkar papporna ha det så mycket enklare de kan säga tack o gonatt närsom utan att behöva göra nått sen. Men vi då???? vi ska bli några supermammor som ska tåla vaffan som helst. Antons pappa lämnade mig när jag var i 6:e månaden för en annan så man lärde ju sig från början att klara sig, men Anton? Ja han har det ju bra o Ser i mångt o mycket Jonas som sin pappa (jo han träffar sin pappa ca 4helger/år) då Jonas o jag blev ihop när han var 4år. men endå!!! o ja Anton han har ju saknat honom ibland, men under hans 12½ år har han bara velat till sin pappa frivilligt  1gång o det var nu för några veckor sedan då han o jag bråkat.... o när de träffas vad tror ni hans pappa gör? (kom ihåg ca 4helger per år) Tror ni att hans pappa gör något ihop med Anton, nej då får hans sambo förtillfället (ny varje gång) ta o göra saker för han måste jobba (lärare)?????? Så tröttsamt.

    oj förlåt nu blev jag visst irriterad igen o jag som lovat mig själv att inte låta honom ta energi från mig för det är han INTE värd! men ibland måste man få pysa ur sig lite irritation....

    Schnappi
    Man blir stum!!!! Det är alltid bättre med färre barn i en grupp även om man måste minska antalet personal också... ju fler desto sämre.  PÅ dem! o när du endå håller på så på HMCangående vagnen också!!! Go girl!!!
    Mamma till Anton 12år och Axel 2 år
  • 060810

    Tack Anna!!
    Jag är just nu inne i en period då jag själv inte mår alls bra. Just nu funkar inget i min tillvaro och detta var det som fick bägaren att rinna över känns det som.
    Det känns som förra hösten när jag stampar i tomhet och inget händer.
    Ångesten är på max ibland och då vet jag inte vart jag ska bli av.
    Vagnproblemet gnager och gnager, och nu kom detta! När ska allt bara få vara bra för en gångs skull?
    Begär jag så mycket att folk skiter i en eller vad händer?
    Det jag begär är en vagn till Mino som funkar (Bingon), en liten barngrupp på dagis och någon som kan hjälpa honom med språket alt. en resurs till honom som kan träna lite med honom med tecken och sånt och även hålla koll på anfall och sånt (frånisar mest då). Är det för mycket begärt?
    Och imorgon kommer soc hit för att prata om stödfamilj. Jag tror att det är den från soc som kommer i a f, me jag är inte säker. Kan va hon som säger sig kunna hjälpa mig hantera Izabelles utbrott, men hon gör varken till eller från..
    Någon stödfamilj lär vi inte få eftersom barnen går på dagis 8 timmar om dagen (pga min sjukskrivning) och de anser det som avlastning nog för mig.
    Alla småbarnsfamiljer har det tufft enlig hon på soc... Man blir bara så tröööött på allt skit!

  • Smuliz
    060810 skrev 2009-10-12 21:06:21 följande:
    Tack Anna!!Jag är just nu inne i en period då jag själv inte mår alls bra. Just nu funkar inget i min tillvaro och detta var det som fick bägaren att rinna över känns det som.Det känns som förra hösten när jag stampar i tomhet och inget händer.Ångesten är på max ibland och då vet jag inte vart jag ska bli av.Vagnproblemet gnager och gnager, och nu kom detta! När ska allt bara få vara bra för en gångs skull?Begär jag så mycket att folk skiter i en eller vad händer?Det jag begär är en vagn till Mino som funkar (Bingon), en liten barngrupp på dagis och någon som kan hjälpa honom med språket alt. en resurs till honom som kan träna lite med honom med tecken och sånt och även hålla koll på anfall och sånt (frånisar mest då). Är det för mycket begärt?Och imorgon kommer soc hit för att prata om stödfamilj. Jag tror att det är den från soc som kommer i a f, me jag är inte säker. Kan va hon som säger sig kunna hjälpa mig hantera Izabelles utbrott, men hon gör varken till eller från..Någon stödfamilj lär vi inte få eftersom barnen går på dagis 8 timmar om dagen (pga min sjukskrivning) och de anser det som avlastning nog för mig.Alla småbarnsfamiljer har det tufft enlig hon på soc... Man blir bara så tröööött på allt skit!
    OJ! Trodde att dom på soc var "daddiga" eller mjäkiga, ja du vet. Daltande.

    Inte att de sa såna där hårda ord!!

    Hit kommer soc på hembesök nu på fredag. Hoppas dom skyndar på det. Jag sökte ju liksom redan i MAJ, men då var det ju sommarstängt m.m. och vi hade lättare att få hjälp av den tänkta stödfamiljen eftersom de hade semester 5 veckor. Så vi nöjde oss med det då.

    Hoppas du får den hjälp du behöver.

    Det där med dagis lät hur sjukt som helst. 15 st 1 åringar på 3 fröknar!!??

    Kan du inte försöka få ett möte tidigare med rektorn?
  • 060810

    Hoppas din kommun är snällare än min. De är stenhårda här och anser att vi klarar oss som vi har det nu. Det är inte för barnens skull som en stödfamilj behövs. Fast det anser jag. Det är för deras bästa att få komma ifrån lite ibland. De anser även att min mamma ska gå in och leka stödfamilj! Men det orkar hon inte..
    Min energi är slut just nu... jag skulle behöva tanka lite ny energi men vet inte riktigt hur...
    Semester med barnen skulle sitta fint!! Bara vara liksom..

  • Tjiho
    060810 skrev 2009-10-12 19:40:07 följande:
    Tjiho:Usch fy fan vad jag lider med dig och Eddie (inte med hans pappa tyvärr).Ni med pissiga karlar skulle gjort det på mitt sätt så hade ni sluppit alla "bekymmer". Nä skämt och sido, ibland skulle jag behöva en partner att avreagera mig på.Ikväll fick jag ett slag i ansiktet på dagis! Jag och en mamma till (mamma till ett knasbarn på Minos avdelning) höll på att gå i taket när de sa att de är 20 barn på avdelningen och 15 av dem är 1 år!! Helt jäkla sjukt att det får gå till så!! Vi har blivit lovade max 15 barn (har de lovat henne) och max 17 barn (har de lovat mig) och nu är det alltså 20 barn där och fler kan vara på ingång!!Alltså det är helt jäkla sjukt!! Vi båda har barn som är i behov av lugn och liten grupp! Nu har hennes dotter assistent på dagis som går ifrån med henne när det blir för mycket, men INGEN går ifrån med Mino! Det är det sen jag som får betala för på helgerna... :(Ibland önskar jag att jag hade kraft att ha honom hemma!! Så ska det för fasen inte få gå till!! Nu ska jag ha ett möte med rektorn den 2 november och då ska hon få veta att hon lever!! För så jäkla många ungar ska det inte vara på en småbarnsavdelning och så har de 3.75 i personalstyrka bara! och 2 knasbarn!!Åh jag är så arg att jag kokar!! Fasen med att jag måste vänta till den 2:e innan jag får pysa ut lite ånga!! Men arg kommer jag vara och den andra mamman ska prata med hab och rektorn och allt möjligt nu för vi ska försöka kämpa ihop för våra knasisar!Ja nu fick jag skriva av mig lite! Men fasen vad man ska behöva kämpa för att det ska hända något, om det ens händer.. :( Som att man inte hade nog med allt annat!!
    Men herregud, vad håller dom på med, så här får det väl inte gå till!!!! Vad hände med barnkomvensionens riktlinjer?!!!!
Svar på tråden Epilepsitråden 9