• Smuliz

    Epilepsitråden 9

    Puff 2008 skrev 2009-08-20 13:36:47 följande:
    Smuliz, jag funderar lite. Hur går det med hab-kontakterna för Amanda? Har ni kommit någon vart?
    Nej vi är inte ens inskrivna där än. Kuratorn skulle meddela dom om att det är "bråttom". Typ alla frågorna jag hade var direkt relaterade till HAB sa hon, så kuratorn kunde inte svara på knappt nåt...

    Så nu vill jag allt att de sätter lite fart här!

    Skulle behöva hjälpmedel till Amanda, så mycket skulle underlätta för oss. Och det är ju HAB som har hand om det.

    Hur går det för er då? Går ni på HAB?
  • Smuliz
    060810 skrev 2009-08-20 18:04:01 följande:
    Åh mina älskade vänner vad ni har det kämpigt just nu!!Jag är så glad att jag själv är sjukskriven (även om vi får leva på soc) och att jag kan ha Mino på dagis så pass mycket som jag ändå kan. Nu kommer ju hösten med alla infektioner och blir det som för syrran så är han mer hemma än på dagis då, men det ska väl lösa sig det med.Lider så med er som måste vabba och allt!! De dagarna kommer man ju fasen inte långt på!! Räcker inte ens när mina ungar har sina astma problem och är hemma från dagis, hur ska det då räcka till annat??!Usch vad rädd och nervös jag blir nu, vågar mig ju inte ut och söka några jobb, även om jag just nu inte kan ändå, det finns liksom inte att jag kommer klara mig på 120 dagar om året när ungarna är sjuka ständigt höst/vinter/vår. Är bara sommaren de är friska och det är inte så många månader direkt... :sSmuliz:Har inte ni kontakt med en sjukgymnast på barnmottagningen?? Hon kan skriva ut hjälpmedel till Amanda!! Den vägen gick jag när jag fick Bingon till Mino!! Hans sjukgymnast skrev ut den åt oss och hon jobbar på barnmottagningen och är inte kopplad till hab.Lycka till där!! Vad önskar du för hjälpmedel till henne?Mopsan:Trist med anfall på morgonen!! Och med din mamma, men jag hoppas hon är frisk och att de inte hittar något!!
    Jo det har vi, men tydligen har det inte varit nåt för oss eftersom hon varit så liten hittills. Och de grejer vi har blivit rekommenderade att ha till Amanda, har vi fått KÖPA själv, då sjukhuset slutat låna/hyra ut

    Så alla hennes träningssaker såsom pilatesboll, yoga-matta m.m. har vi fått köpt själva.

    Hoppas de på HAB är mycket mer hjälpsamma.
  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-08-20 16:23:11 följande:
    Smuliz, ja vi är kopplade till HAB sedan ett halvår. Meningen var att EPn skulle hanteras framförallt via HAB och hab-läk. Men tyvärr är det för komplicerad så vi är tillbaka på drottning silvias igen med den och deras ep-team vad jag förstår. Via hab har vi sjukgymnast, arb terapeut (alla hjälpmedel) och snart också allt som har med knappen att göra. Så vi har ju fortfarande kvar många kontakter på sjukhuset. Att tro att VB skulle ersätta inkomsten för att man behöver vara hemma är ju dumheter. För oss täcker det eventuellt en del av det bortfall man har iom att man vabbar. Men en hel inkomst. Skrattretande... Jag hade gått bärsärkagång på FK för att istället få vara sjukskriven isf. Är ju åtminstone 80% av inkomsten upp till maxtaket.
    Jo precis, VB ska inte vara ens inkomst, utan en HJÄLP för att man har det som man har det, med sitt barn.

    Och be inte om ursäkt, alla vet att vi bara menar väl i tråden, hur vi än skriver.

    Klart du vill ha lön för mödan att ha pluggat bort halva ditt liv och för att betala ditt studielån.

    Själv har man ett vanligt piss-industri jobb. 3 skift. Och tjänar dåligt. Så vidare hög FP har inte jag...
  • Smuliz

    anne h skrev 2009-08-20 18:02:35 följande:


    Det var samma sak här; läkaren avrådde bestämt från att lillebror skulle börja på dagis, men jag (ensamstående med fyra troll) kunde inte dra ut på det längre än tills han var drygt 2 år, då började han..  Mot alla odds var han FRISK i ett helt halvår, han som alltid varit sjuk minst varannan vecka ända sedan han föddes!!! Detta berodde förmodligen på att de var ute jämt, hela tiden.. Bara när barnen skulle sova som de var inne, annars åt de ute i skogen, lekte runt om på gården/i skogen osv..
    Låter bra Nu bor ju vi på landet, så vi får va glada att vi ens har dagis, typ. Ute på tomten är dom lite varje dag, vid fint väder. Men ut på skogspromenader sker 1 dag i veckan.

    Och storasyster var sjuk heeeela sina första 2 år på dagis

    Fast det är ju tanken att hon ska börja efter april 2010, och då är hon snart 2 år. Hoppas läget är bättre då än nu
  • Smuliz

    Min lilla tjej vaknade halv sex idag. Det är OVANLIGT, vaknar sällan före 07. Och eftersom hon är som en klocka i allting annat så anade jag oro...

    Klart som faen har hon över 39 graders feber och en kramp visade sej Har ju inte sett nåra sen i början av Maj förtusan!!

    Så nu somnade hon om, med en alvedon supp i rumpan, och en hel välling i magen. Hoppas vi att hon vaknar upp lite senare, feberfri och glad igen...

    Och ingen förvarning heller, och inget snor eller nåt, så varför feber??

    Vi som hade en toppendag igår.

  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-21 18:46:48 följande:
    smuliz:såg att lillan medicineras med absenor. sitter just och läser på om absenor. tyckte det lät lite otäckt där. gick in på fass för förskrivare och läste. de nämner speciellt om mito och absenor behandling och då just på barn under 3år. vet inte om ni informerats o så men länkar så du kan kika själv om du inte redan gjort det men men. www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt....läs under varningar och försiktighet.
    Ja jag vet. Mitosjuka får absolut INTE ta mediciner med valproat (?) i, dit hör Absenor. Tog upp det redan i februari när jag misstänkte mito, men läkarna avslog den misstanken med att alla såna prover visade normalt.

    Tog upp det nu i juni IGEN, när jag pratade med läkaren. Har en FL-vän här, Kråkan7, som skrev till mej redan i februari och varnade om EP-medicin och Mito. Hennes son dog i leversvikt Tänkte jämt på dom...

    Så jag är SKITRÄDD för samma sak. Nu när Amanda blev så där allvarligt dåligt så vi låg inne, förra veckan, var det första jag sa att "Kolla levern!" och det var inget med den.

    Vet inte varför vi inte får byta eller varför han inte tycker det är reskabelt Det är ett stort frågetecken för mej.

    Har tvingat mej själv att slå ifrån detta, och lita på läkaren. För jag har ju tagit upp det flera gånger...

    Det är lite mitt hopp också, att han ändå kanske INTE tror på en mitosjukdom ändå, för då borde han ju skyndat sej att tagit bort Absenoret, eller??
  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-22 00:23:53 följande:
    nej vad får dig att tro det var det inte smluliz som fick en helt uppåt väggarna för hög dos anvisning på en medicin som sen uppdagades här i tråden? jo vill minnas detta.
    Nej det var inte jag, men jag minns det också. Apoteket gjorde väl fel me?

    Det va tur hon hade den här tråden så hon kunde kolla upp lite fakta. Det var ju skyhög dos om ja minns rätt?!

    Men... undrar vem det var?
  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-22 00:31:32 följande:
    jo smuliz det låter faktiskt som ett hopp det ÄR ett hopp. hon går på absenor sen ett bra tag nu allt ser bra ut på prover osv jag tror man kan börja hoppas. åhh nu hoppas jag det verkar ju onekligen positivt dessutom ha i åtanke hur djäkla rädda de är för felbehandlingar osv de tar ju hellre det säkra farmför det osäkra och då skulle de ju plocka bort absenoren vid reel misstanke om mito men de kanske bara inte vill säga det rent ut förens de har det svart på vitt. jag håller tummarna för att det är så.
    Ja så tänker jag också nu suger åt mej ALLT som kan vara hopp-ingivande
  • Smuliz
    060810 skrev 2009-08-21 19:40:10 följande:
    Hej på er så här på kvällskvisten.Nu kommer nog ett långt inlägg för dagen har inte varit så rolig för min del.. Måste liksom skriva av mig lite..Var på ett möte idag med dagis, soc och kuratorn på barnmottagningen.Det första som kommer fram är att Mino är väldigt våldsam mot personalen och slår dem och har sig. Jag säger då att ungen har inget språk och därför blir han frustrerad när han inte kan prata med personalen och få dem att förstå vad han vill. Det slår de bort och säger: ja men det är inte normalt att ett barn slåss och det accepteras inte varesig han pratar eller inte. MEN jag kan inte släppa det för jag förstår min son och lider så med honom att han inte kan berätta vad han vill och känner. Förstår att han blir arg och ledsen och hans sätt att visa det är genom att "slåss".Sen kom det fram att elevhälsan ska kopplas in och även en logoped. Det var väl det som var bra med hela mötet typ! Jag önskar ju en resurs till Mino och det är nog det som ska utredas just nu om han är i behov av det eller inte om jag förstod dem rätt.Men att de säger att min son inte får lov att bli frustrerad och ledsen och visa det på sitt sätt gör mig så jäkla ledsen rent ut sagt! Han gör sitt bästa för att berätta vad han vill och när det inte funkar så "slåss" han. Det han gör är att han slår personalen på fingrarna när han inte vill ha mer mat... Hur svårt kan det vara att inte acceptera det?! Jag tycker inte han gör fel i a f för hur ska han annars visa att han inte vill ha mer mat? Verkar inte hjälpa att stänga munnen för då tror jag han gjort det för det gör han hemma...Sen tog vi upp stödfamilj och då får jag höra att det ska jag inte förvänta mig för mina barn är redan för mycket på dagis. De är där 40 timmar i veckan och visst det är väldigt mycket och jag mår inte bra och tycker det är jobbigt att de är borta från mig så länge. Jag saknar dem och vill kunna orka vara med dem. Men de fattar inte hur det är att leva med pressen av ep varje dag och hur det är att inte kunna sova efter anfall eller inför ett anfall. Hur det är att ständigt sova illa för att man lyssnar efter minsta ljud och sen orka ta hand om den extra träning vi gör och mediciner och annat... De tror att det är som att leva med ett normalt barn!!! Säger: det är jobbigt att vara småbarnsförälder!Okej det köper jag för det är det, MEN det är sjuhelsicke mer jobb med ett sjukt barn än ett friskt!!! Men fan i helvetet de fattar inte ett jota!!! Jag blir bara så ledsen och var nära till tårarna där när jag fick det slängt i ansiktet att mina barn redan är borta mycket från mig... Det enda jag begärde var EN natt i månaden!! Hur fan kan det vara för mycket??!Kanske skulle ta ett heltidsjobb eller börja plugga på heltid för då måste barnen vara på dagis, men då är det kanske plötsligt okej för då jobbar eller pluggar jag, men nu när jag är sjukskriven för att lära mig hanskas med depression som kommer och går och lära mig leva efter mina förutsättningar och barnens förutsättningar så är jag en dålig mamma som bara vill lämna ifrån mig mina barn!!Åh jäkla skit!! De skulle byta liv med mig i en vecka så ska vi se vem som inte orkar!!Tack för att ni läste, om någon orkade så här långt.. Skönt att skriva av mig lite för vilken jävla timme det var det där mötet...! Blir inte klok på dem alls och de gör mig så jäkla ledsen!!
    Usch, det låter som att du hamnat på kant me dagispersonalen jobbig sits...

    Och svårt att komma ifrån med. Har dom väl börjat tjafsa med dej om olika saker, så är risken stor att de kommer fortsätta.

    Deppression är så svårt!! Det syns ju inte utanpå, alltså hittar man på. Vet många som tänker så. Hade varit lättare om du brytit ett ben.

    Om du säjer att du drar ner ett par timmar på dagis-timmarna då, skulle din önskan om en natt "ledigt" i månaden vara ok för dom då? Orkar du det?

    Du är ju också ensamstående, dom brukar ju kunna få hjälp till avlastning ändå, UTAN sjukt barn.

    Hoppas det löser sej för dej. Skitjobbig sits du hamnat i...
  • Smuliz

    Mopsan:

    Fy vad jobbigt för er att det aldrig blir bättre med EPn... Ja menar, vilken medicin i ordningen är det ni provar nu? Nr 6?

    Har dom talat något om att man kan operera mot EP?

    Inte i alla fall, men i många. Och det är ofta det har hjälpt.

    Men du är ju så påläst att det nästan är snuskigt så det vet du säkert redan OM det går att operera din son mot detta...

    De pratade i våras om att operera Amanda, men hennes EP sitter inte på något specifikt ställe, så det gick inte att operera. Men sen så fick vi ju ordning på hennes anfall som tur är (peppar peppar...) och hon har ju inte såna där stora anfall iallafall.

    Näe nu får allt läkarna ta sej i kragen och söka vidare efter hjälp åt Lusken.
    Så där kan han ju inte ha det!!

    Massor me kramar

Svar på tråden Epilepsitråden 9