• Smuliz

    Epilepsitråden 9

    Eldo skrev 2009-09-02 10:39:58 följande:
    Smuliz igen...Angående att läkaren inte vill skicka er vidare så ska du fråga läkaren vilka planer han har för att träna din tjej de kommande månaderna för du KRÄVER både fysisk och psykisk (beteende - det autistiska) träning. Hur har hon det med språket? Är hon sen i språket så kräver du även språkträning (logopedhjälp - tecken som stöd, bildstöd mm).
    Han ringde idag. Och sa att jag hade missuppfattat det där med HAB. Han menade bara att remissen hade gått till Mumsteamet på hab, inte till hab på riktigt

    Sen berättade han lite om planerna. Han vill att det där i Huddinge sker först så vi får svar på OM det är en mitokondriell sjukdom hon lider av eller ej. Sen ska hon visst in för PEG-operation i oktober redan och han ska försöka hjälpa mej till en annan kurator. Så jag hoppas allt flyter på bättre nu. Man orkar ju inte hur mycket som helst heller...

    Vad gäller språk så är det lika med noll! Hon har inget språk mer än att hon låter. Inget gulligt joller eller nåt sånt. Bara ljud. Eller snarare "oljud"
  • Smuliz
    suz75 skrev 2009-09-02 14:23:16 följande:
    Vilken FK har ni? Måste ju fråga dig vart bor ni? Vår FK är jättejobbig när det gäller mkt. Vi fick ass ersättning till vår tös. Nu har de helt plötsligt kommit på att man har inte rätt att vabba när man har LASSbeslut om enkel assistans. Har ni hört ngt sjukare system. men vi överklagar givetvis. Över till VB. Vi hade fullt VB jag jobbade heltid och tösen var på dagis 35 h i veckan. Det handlar om merarbete för barnet man har och inte för förlorad arbetsinkomst. ENl vägledningen på FK så är det till en viss del att man förlorar arb inkomsten, men det betyder inte att de sänker VB bara för man går upp i tjänstgöringsgrad. Det handlar om det behovet barnet har och vilka merarbeten man har och tillsynsbehov.
    Vi tillhör Örebro FK.

    Hur funkar det om man jobbar och har tillsyn? Blir man av med VB då? Fattar liksom inte... hon kräver ju precis lika mycket då som nu, bara det att någon annan tar hand om henne då man är på jobbet.
  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-09-02 10:41:02 följande:
    Smuliz, ville bara säga att det är rent skitsnack att det absolut inte går. Vi har ju både och. Sedan är jag övertygad om att vi haft bra med flyt för att få igenom det. Men som sagt det går. Vi har ju papper på vad VB är beviljat för svart på vitt. Och det är inte samma anledning som att vi vabbar. Sedan är det väl klart att det hänger ihop för någon gemensam nämnare finns det ju. Men vi har ju inte heller någon diagnos. Myran neurolog (trot eller ej men hon har två nu, en för ep och en för "allt annat") sa igår att de inte förstår sig på Myran. De är clueless alltså. Låter som om de försöker undvika i ert fall bara. Men de skriver ju skittydligt i VB-beslutet exakt vad som är beviljat för. Och även tydligt att inte försämringstillstånd ingår tex. Sedan VABBAR vi för försämringstillstånd. Vilket de ju uttryckligen skrivit inte ingår i VB. Skulle kunna bråka ihjäl mig om dessa saker om de inte hade godkänt...älskar att argumentera...
    Jag får väl vänta på beslutet först så jag kan läsa mej till vad som står m.m. Men jag önskar att ja hade någon kurator som gjorde allt detta åt mej. I början var det "kul" me alla pappersgöra, men nu spyr jag bara... Jag orkar inte!
  • Smuliz
    060810 skrev 2009-09-02 15:44:05 följande:
    Jag hatar barnens läkare!!!!!!!!!!!!!!När jag kom för att hämta intygen idag så står det en ren jävla massa skit på det!! Han klankar ner på mig som person/förälder och skriver typ inget om barnen! Hela intyget består i alla fel som jag gör som förälder.....Han skriver även om att mina barn är tillkomna med insemination och donator, det har väl för fan inte FK med att göra när jag söker vårdbidrag??? Sen drar han upp en massa saker som hände för 3 år sen som inte har något med mina barns diagnoser men som sänker ner mig till en låg nivå som mamma.. Han KRÄNKER mig totalt i dessa intygen!!Jag satte mig i bilen och grät, sen blev jag en pitbull-mamma på jakt efter läkaren men den fegisen hade gått för dagen och är ledig resten av veckan!!! Så nu väntar jag till läkarbesöket den 10:e för Izabelle och då ska han få veta att han lever!!Jag känner för att byta läkare och sjukhus NU!! Jag är så trött på att de ska klanka ner på mig som mamma och hitta fel och brister överallt hos mig!!Ringde till fk och pratade med handläggaren och hon tyckte det var förjävligt som läkaren skrivit intyget och jag fick vänta på de nya som jag SKA ha in nästa vecka. Den 10:e eller 11:e och han ska skriva relevanta saker, inte saker som är 3 år gamla och inte påverkar vb eller om familjesituationen, den har fk inte med att göra!Så nu sitter jag här med gråten i halsen och vill bara försvinna en stund, men det går inte för snart kommer min mamma hem med barnen. Jag har precis kommit hem själv och hade inte hunnit hämta dem i tid.Känner mig bara som en usel förälder just nu..... :( Allt trevligt som sas i måndags till mig känns som bortblåst efter att ha läst intygen.Livet är inte roligt just nu och jag vill bara försvinna och komma tillbaka när livet var som det var för 1 år sen!! (då var jag i Italien och tågluffade med barnen och min mamma och livet var underbart för då existerade inte epilepsi i min vokabulär) Men det dröjer nog innan jag är i Italien igen!! *wops Natasja, du hamnade visst i Holland istället**tack Smuliz för att du la dikten på din blogg*
    Men usch, näe så får det ju inte gå till! Vårdbidrag söker man ju just för att man har sjuka/mer krävande barn, inte för att man är en dålig förälder eller liknande ??

    Det borde vara nån form av tjänstefel väl?

    Även om du skulle vara en föredetta knarkare (menar absolut INTE att det är så nu, ja har ingen aning om vad du vart med om för 3 år sen..) så har det inte med saken att göra ju.

    Skulle byta läkare direkt.
  • Smuliz

    En stor kram till den Schnappi. Hoppas du återfår styrkan och orkar gå vidare med allt. Det är iallafall läkaren som gjort fel, inte du. Även om det känns så nu. Han har verkligen kränkt dej!

    Häftig sida! Ja kollade vår läkare och han har bra betyg Men ser sen att bara 3 st har lagt sitt omdöme haha.

  • Smuliz
    060810 skrev 2009-09-03 10:11:06 följande:
    Suz:Tackar för den infon! :)Nu blev jag plötsligt lite gladare här! :)Har massor i skallen nu men nu lättade denna bördan från mig lite grann i a f.
    Förstår det. Snurrar en hel del i min skalle också, men inte samma som hos dej. Jag har ju inte blivit anklagad för att vara en dålig mamma. Usch!

    Jag sa att jag ville ha Amandas journal i våras. Men de avrådde mej från det och då var jag så dålig och deprimerad så jag gick med på att vänta tills jag känner mej starkare. Plus att de sa att man inte bör läsa dom ensam, utan tillsammans med en läkare, då en hel del står på kinesiska (medicinskt språk!).

    Ska nog ta tag i det där jag med snart. Om jag orkar...
  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-09-04 10:26:14 följande:
    lusk hade gm i morse. fick ge en femma men det räckte lyckligtvis det släppte. nu är han pigg
    Usch han har nästan ett varje morgon va?
  • Smuliz

    Usch va jobbigt för Happy... Jag fattar fortfarande inte, hur det kan vara så här i dagens sverige!! Vi som har så jävla bra sjukvård!?

    Tänker på henne och hennes familj...

    Har en fråga, om nån vet svaret.

    Har ju som sagt Trygghansas barnförsäkring på mina ungar. Glömde teckna i plus-tillvalet så vi får ju inget för EPn.

    Men... nån som vet om ex mitokondriell sjukdom också hör till undantagen?

    Kan fortfarande inte släppa det där att jag missade fylla i tilläggsförsäkringen... *grämer mej över det varje dag*
    Inte för att pengar skulle göra nån skillnad för Amanda... men ändå.

    Om ni undrar va fan jag gör uppe så här mitt i natten, så är det för att Amanda har varit vaken sen kvart över tolv, och är fortfarande vaken =S

    Blir en tung dag i morgon...

  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-09-07 07:46:29 följande:
    Vet inte om det brukar specas speciellt när det gäller mito. Men just medfödda sjukdomar (dvs vad mitokondriella sjukdomar är väl?) är väl inte så bra möjligheter att få ut något på. Vad står det i villkoren?
    Vet inte, det står ju bara olika medicinska namn, för en massa olika sjukdomar. Står inte namnen på dom, utan andra betäckningar som jag inte förstår.

    Sjukt tycker jag, då mitosjukdom är en väldigt ovanlig sjukdom trots allt. Och medfödd, man kan ju inte märka det i magen att de kommer födas ut sjuka direkt...

    Hur går det för eran lilla Myra då? Nånting nytt, nånting bra, nånting framåt?
  • Smuliz

    Ovanligt lugnt här i tråden undrar vad det beror på? Hoppas att det beror på att det är lugnt på EP-fronten

    Ska snart åka in till USÖ, träff med läkaren. Undrar vad han har att säga?

    Själv har jag inga frågor idag brukar ha ett A4 fullt!

    Får hoppas jag kommer på några på vägen in...

    Ha en bra dag!

Svar på tråden Epilepsitråden 9