• Smuliz

    Epilepsitråden 9

    Morrisey skrev 2009-08-22 10:27:23 följande:
    Smuliz, jag tror nog också att du kan ha rätt gott hopp om att det inte är en mitosjukdom. För hade läkaren misstänkt det så hade ni nog inte fått Absenor. Dessutom har ju faktiskt de andra proverna varit bra.Emil hade höga laktater, men nu i efterhand så vet vi ju att det antagligen var följd av svår syrebrist i hjärnan.Hoppas att de snart hittar vad som är fel med er lilla tjej. Kram
    Alltså hennes EP utlöstes vid årskiftet, då sattes Absenor in direkt. DÅ fanns inga misstankar alls om något mer.

    Misstanken hos mej om mito kom i februari, då Kråkan7 skrev till mej. Läkarna avfärdade det då, men nu i juni var det läkaren som tog upp det, att det nog är mito iallafall... Så, jag vet inte riktigt varför de inte sätter ut absenor då? Eller ens följer upp hennes levervärden!?

    Nu när Amanda var inlagd sa en läkare att hennes laktatvärden var lite höga, har inte vart det förut. Men han sa att det ofta är det på barn med något "fel".

    Vi får se vad som händer.
  • Smuliz

    Hej hej. Ni med bra minne, minns ni vilken mamma det var som opererade sitt barn med EP och skrev att det blev mycket bättre efter OP?

    Vet inte om det var här i EP-tråden hon skrev, eller om det var nånannanstans, men själv har jag ju minne som en stubbe, så jag chansar och frågar er

    Alltså, nån vars barn har gjort operation pga EPn.

  • Smuliz
    060810 skrev 2009-08-24 11:57:34 följande:
    Busfrömamman tror jag hon heter. Jag har hennes blogg med.. Hennes dotter är opererad för ep och det blev bättre! :)
    Tack!
  • Smuliz
    anna2001 skrev 2009-08-24 13:50:33 följande:
    Fick förslaget till vb idag och har blivit erbjudna en fjärdedel... känns lite. Hur mycket har ni andra? Är så trött på att ha med fk att göra, ska man orka klaga här oxå?
    Nej FY! Och ja som ska dit på möte med dom i september Nu blir jag orolig. Man tycker ju liksom att man är värd de där extrapengarna när man har ett sjukt barn.

    Tror inte vi kommer få igenom ett skit! Men pratade med läkaren idag, och han lovade att dikta ihop ett bättre intyg än det förra, och jag har redan skrivit en lapp till honom vilka saker han ska ta med

    Vill också veta hur mycket VB ni andra har, OCH vad ni har för diagnoser på ert barn. Det skiljer sej säkert beroende på vart man bor och så, men generellt ska väl inte t.ex Autism skilja sej så mycket??
  • Smuliz
    siren skrev 2009-08-24 16:28:48 följande:
    Vi har helt vb för Alvin från det han fyllde 1 år, före det hade vi ett halvt vb. Vi fick det beviljat när han var 6 månader. Har ett beslut som sträcker sig fram till augusti 2011. När vi fick det så stod det bara i vårt läkarintyg att han hade "Hypoxisk ischemisk encefalopati som en följd av asfyxi vid förlossning" samt "nutritionsproblematik". Sen hade läkaren beskrivit matsituationerna för Alvin, samt redogjort tydligt hur viktigt det är med daglig träning för att förhindra komplikationer. Detta intyg kompletterade jag med en nogrann beskrivning över alla moment vi gör med A och hur lång tid det tog (matningar, träningar, sträckningar).  Hade telefonkontakt med f-kassan nu i augusti, då de ville följa upp hur det var nu. Då las Alvins diagnoser till som han har fått nu (Cerebral pares, CVI-hjärnsynskada, Epilepsi, Reflux, Gastrostomi - knapp). Samt att han fått ytterligare saker han ska "träna" på: Sitta i sin stol, ståträning (ståskal), synstimulering, känselstimulering, matträning via munnen osv.
    Ok, så jag kan iallafall inte förvänta mej att få mer än 1/4 för Amanda säkert Hon har ju liksom ingen diagnos förutom EP. Men läkaren misstänker ju autism och de jag känner med autistiska barn har fullt VB, fast jag önskar ju hellre att de kommer fram till att hon INTE har några mer diagnoser..
  • Smuliz
    Jontesfru skrev 2009-08-24 16:37:01 följande:
    Axel hade från 1årsdagen helt vb, men i o med att han fått rätt till assistansersättning får vi inget vb. vi kan dock söka om merkostnader, vilket vi kanske gör... Dett är vi helt med på, man kan ju inte ha vb o ass samtidigt. det är ju av samma anledning vi ha ansökt om ass istället så ni inte missförstår mig. Axel har CP o ep o gastrostomi
    Så om man önskar sej/kommer att få en assistent till henne i framtiden, då får man inget VB? Även om det inte är jag som är hemma med henne?

    Kan va bra att veta alla kringelikrokiga lagar å måsten

    En resurs på dagis, är det en assistent?

    Fattar noll av allt det där
  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-25 08:47:12 följande:
    Nu är vi på sjukhuset igen. blev ambulans på morgonen han var minuter ifrån att lägga ytterligare ett status på listan. Nu har vi instalerat oss på barnmottagningen igen och i skrivande stund sitter jag i mitt älskade rökrum och dricker energi dricka man ska hålla på rutinerna Det är självaste fan att det ska behöva vara såhär. vill att de ska ta fram ett piller som de säger att svälj det här så behöver du aldrig ha ett anfall igen och behöver inte ta en massa andra mediciner som ger dig de ruskiga biverkningarna. Jag är trött på det här. jag vill ha tillbaka min son nu! Vi lämnar den lille galne psykotikern med massa anfall här och tar med oss våran goa Lusk hem och bara glömmer det här förbannade året. Jag vill inte behöva vara här jag vill sitta i köket hemma och käka frukost och köra iväg honom till dagis hämta hem en glad lusk och gå ut i stallet och greja med hans häst och åka på western tävlingar jag vill ta mig fan inte sitta här jag vill inte!
    Nej usch... Stackars er. Ja kan fortfarande inte fatta, en helt frisk unge som PANG får en satans massa otäcka anfall och läkarna hittar inget! Nä nu får dom ta tag i det hela. Det MÅSTE ju vara nåt!!
  • Smuliz
    060810 skrev 2009-08-25 21:46:50 följande:
    Mopsan:Vad bra att du fick satt lite krav på dem som 3bus skriver. Jag hoppas det är bra svar på eeg:t imorn, men man börjar ju undra när han krampar så här..Lider så med hela er familj som måste stå ut med det. Här har vi ju haft krampfritt lite nu i a f.Dagis gick bra idag och han var jätteglad, tills han kom hem.... Vad gör jag för fel??????? Känner mig usel att min son är så ledsen och gnällig hemma och ARG! Tårarna rinner på mig nu för han är ju så glad på dagis, men när vi är på väg hem så kommer hans humör och jag får en helsikes-unge att handskas med tills det är dags att sova.....Nästan så jag ibland önskar att han kunde somna för att slippa hans humör!Ska bli lagom kul när soc tanten kommer den 1 september för att kolla hur jag och barnen "samspelar ihop"... Kommer ju inte bli roligt för henne att se hans jäkla humör mot mig då... och roligt för mig att få höra det sen heller... är så rädd att bryta ihop pga allt snart... Hoppas jag håller mig därifrån..Snälla Mino ge mig lite glädje och trevliga dagar ihop! Längtar efter ditt leende och glädjerop, inte ditt gnäll och skrik.....
    Men kan det inte vara så att han är så himla trött efter dagis? Min stora tjej var sådär när hon var liten, då var hon allas solstråle på dagis, sen så fort jag hämtade henne på dagis blev hon ett arg monster! Det var så lite då och då mellan 1-2 års ålder.

    För 8 timmar på dagis är ju extremt påfrestande för alla barn, kanske han behöver sova en liten stund efter?

    Annars är det kanske bara så att han är i en av dessa "underbara" trotsåldrar just nu

    Hoppas du kommer fram till vad det beror på och vad han behöver för att må bättre.

    Nu ska jag krypa ner i sängen igen, Amanda vaknade och hade bajsad och drog en halv välling, men nu sover hon och det tänker jag också gö
  • Smuliz

    Mopsan: Det är helt sjukt att sånt här sker i sverige år 2009!! Man ska inte behöva fighta till sej vård som man har rätt till! Det orkar man inte! Säjer som 3busfrön sa, kan inte hennes sambo ta fighten med sjukvården och KRÄVA medicin-ändring??

    Eller har hon någon annan närstående som orkar kämpa för henne?

    Alla kan ju inte vara en hård hund-mamma som vi men man kanske har någon i närheten som orkar ta den platsen?

    Hoppas hon blir bättre snart...

  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-30 08:43:17 följande:
    GM imorse men ett "bra" gm höll i ca 5min min och fick tom med till några flämtningar med jämna mellanrum så det var ett ok anfall. Lusk är lugnare och gladar och mkt mysigare idag
    Ok, skönt att han är gladare idag hoppas det håller i sej.
Svar på tråden Epilepsitråden 9