• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • gemigsinnesro

    Hej,
    Jag hoppar in här. Har ätit enligt lchf i en vecka och gått ner ca 2.7 kg den veckan. Innan dess har jag gått ner från 117 kg till 96 kg och väger nu alltså 94.3 kg. Jag tycker att den här"dieten/livsstilen" verkar passa mig bra då jag tycker den är enkel att följa. Inga svåra regler att lära sig eller kaloriräkning eller så om man inte vill :). Idag blir det medveten synd från min sida och jag hamnar då på 22% kolhydrater på ca 2000 kcal. Som ni ser tycker jag om att hålla räkning på vad jag stoppar i mig :).
    Men min fråga är förstör jag jättemycket tror ni genom att göra så?
    Det är min mamma som fyller 65 år och hon bakar de allra godaste småkakor och jag har bestämt mig för att äta 2 av mina favoriter och inte alla 8 sorter som serveras och absolut ingen tårta eller så som jag definitivt hade vräkt i mig innan. Och sen förstås i övrigt sköta kosten och på det på nytt helhjärtat imorgon. Vad tror ni om det?

  • tobiq

    Frågar igen om någon vet, är det dumt att köra LCHF när man försöker bli gravid eller är gravid? Vi försöker baka bebis nu och ingen mens i synhåll än (den skulle kommit idag).
    Kan bara tänka mig hur det går att äta fett när man är nygravid och illamående:D Fast filmjölk är ju tillåtet, det var det enda jag åt sist ett par dagar:)

  • Tezzan1981
    Maddisen80 skrev 2009-09-29 10:16:40 följande:
    Beasessan jag har 20 kg ,men har gått ner från 104,4 -89 kg med lchf kost . jag mår inte heller bra av kolhydrater .
    grattis till din nedgång =) var stolt över det även om du har en bit kvar!
  • linjes
    tobiq skrev 2009-09-29 12:55:44 följande:
    Frågar igen om någon vet, är det dumt att köra LCHF när man försöker bli gravid eller är gravid? Vi försöker baka bebis nu och ingen mens i synhåll än (den skulle kommit idag). Kan bara tänka mig hur det går att äta fett när man är nygravid och illamående:D Fast filmjölk är ju tillåtet, det var det enda jag åt sist ett par dagar:)
    Dumt och dumt är det väl inte,går det inte att äta fett så får du ju låta bli så enkelt är det ju
    Men farligt är det inte
  • skånetös78

    Ni som gör egen bearnaisesås, smakar den helt annorlunda mot den man köper färdig? Har väldigt svårt att tycka om de färdiga såserna, tycker bara de smakar urk..


    *Linnea 7/11-08*
  • linjes
    skånetös78 skrev 2009-09-29 13:15:32 följande:
    Ni som gör egen bearnaisesås, smakar den helt annorlunda mot den man köper färdig? Har väldigt svårt att tycka om de färdiga såserna, tycker bara de smakar urk..
    Benägen att hålla med dig,dom är verkligen vidriga
  • helene306
    tobiq skrev 2009-09-29 12:55:44 följande:
    Frågar igen om någon vet, är det dumt att köra LCHF när man försöker bli gravid eller är gravid? Vi försöker baka bebis nu och ingen mens i synhåll än (den skulle kommit idag). Kan bara tänka mig hur det går att äta fett när man är nygravid och illamående:D Fast filmjölk är ju tillåtet, det var det enda jag åt sist ett par dagar:)
    Jag blev gravid när jag åt lchf och hade tänkt fortsätta. Tyvärr mådde jag illa och blev illamående bara jag tänkte på fett eller ägg så det blev tillbaka i kolhydratträsket och jag mådde bra men sämre i magen, tyvärr. De kilon jag gått ner gick jag upp i ett nafs! Nu har illamåendet lossnat och jag försöker gå tillbaka till lchf men inte lika strikt och visst blir det fuskande emellanåt. Filmjölk blev jag sugen på också men jag fick ett himla illamående av det så det höll i en vecka. Typiskt ...
    När jag var på inskrivning ställde sig min bm väldigt positiv till lchf och rekommenderade mig att äta det som gör att jag mår bra. Jag mådde bäst med lchf. Hon sa även att det inet skulle vara farligt om jag gick ner det jag har gått upp men hon tyckte att jag kan unna mig mer grönsaker och frukt om jag vill ha det, dvs inte köra superstrikt lchf.

    Maddisen: HAr du gått ner 20 kilo? Oj, oj, vad bra jobbat!
     
    Skånetös: Jag föredrar hemmagjord bearnaise framför köpt men det finns en fädrig jag tycker är  skapligt god. Bara för det kommer jag inte ihåg vilket märke det är. Vi köper den inte själva utan det har vi blivit bjudna på när vi äter borta.
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • Mamma060812

    Maddisen - Vad duktig du e !!!

    Då kämpar vi dom sista 20 ihop


    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • skånetös78

    Linjes: Ja fy farao, har inte hittat en enda jag gillar,Lohmanders som många verkar gilla tillhör nog en av de jag tycker absolut sämst om! Knorrs färdiga på påse är iofs god men jag tror att den inehåller en hel del kolisar har jag för mig!

    Helene306: Om du kommer på vilken det är så hojta till! 


    *Linnea 7/11-08*
  • CattiM

    linjes: hur lång är du? Jag väger 80 och fått "order" av gyn att gå ner till 70. Vill själv gärna gå ner till 68. Jag är 178 cm lång.

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.