• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • tingelingsan

    Imorgon skall jag ta något annat till frukost, har tyvärr inga ägg hemma men jag får väl hitta på ngt annat.
    Tackar för välkomnandet, jag kommer att följa denna tråd troget.
    Nu måste jag nog i alla fall hoppa i säng, med min lilla febriga 3,5-åring. Han har haft höga febertoppar (upp till 40,9) , får se hur dettta utvecklar sig?!
    Hur som helst: Imorgon är en annan dag!!!
    NYSTART!!

  • mayasmama
    Hägris skrev 2009-12-02 21:19:15 följande:
    Det är det som är skillnaden på lchf och atkins, i atkins är det mycket protein och normalt med fett.. båda än lite kolisar.Det påstås att det inte är nyttigt med för mycket protein men jag har kört atkins med utmärkt resultat för fem år sen..
    den bloggen jag läste är om en tjej som utbildar sig till ngn form av lchf-konsult el liknande och på den utbildningen pratade de om att om man man hamnar på en platå kan man pröva att lägga om kosten på så sätt.

    jag undrar om man tränar mycket och drar ner på fettet och upp på proteinet - jag e inne på att testa detta - när jag kommer igång med träningen dvs. Nu har jag i alla fall kontaktad gymmet och berättat att jag skäms för att komma dit, då ja ghar haft ett kort JÄTTELÄNGE men inte använt det - bara betalt för det ;-( så nu skall jag på möte där på måndag. De skall bla ha en studie som innebär att man får köpa personlig träning för kraftigt rabbaterat pris, men de tar bara ut ett par stycken som får vara med - hoppas de tycker jag är ett intressant "case"!!
  • mayasmama
    mayasmama skrev 2009-10-04 09:51:47 följande:
    tackar - känns bra! Jag är/var en extrem sockermissbrukare. Men eftersom man skall erkänna allt för sin omgivning om man vill bli fritt ett beroende, berättar jag numera för folk exakt hur jag betedde mig.jag hade tex ALLTID minst en snickers i väskan - jag kunde lätt börja dagen med två 155 grams baugetter (halvstora - sånna man köper) och sen ett par bitar godis, var jag väldigt trött vilket jag alltid var blev det ett glas cola också. Sen fortsatte det så hela dagen. åt vi tex ris och gryta till middag kunde jag lätt äta två knökfulla tallrikar med ris . jag lät medvetet barnens tallrikar stå kvar på köksbordet för att då kunde jag skrapa av deras rester i min mun istället för i soporna - under förutsättning att ingen annan var i köket och såg mig. på kvällen hade jag alltid mysbyxor med fickor så att jag kunde proppa fickorna fulla med godisbitar som jag åt i smyg när min sambo satt vid datorn och jag vid tv:nnaturligtvis har det inte alltid varit så här illa , men det eskalerade väldigt under sommaren, då massa andra jobbiga saker hänt i mitt liv- jag är en klassisk tröstätare.innan jag helt plötsligt en dag började med lchf ,efter att skjutit på det i flera veckor, var jag riktigt depprimerad och hade till och från självmordstankar. så detta känns för mig HELT OTROLIGT. och jag känner hur min självkänsla kommer tillbaka för varje dag jag låter bli kolhydraterna lite jobbigt detta, blir gråtfärdig när jag tänker på vad jag gjort mot mig själv - men det hjälper verkligen att vara öppen och ärlig om detta - för det är ett missbruk och, som med andra missbruk , en sjukdom!
    till er nya citerar jag åter igen ett inlägg om mitt socker/matmissbruk som jag skrev i september. Jag har hållt på sen i början av september. I början rasade jag ner- 10 kg på mindre än 6 veckor. Nu går det väldigt långsamt och jag väger mig väldigt sällan. Jag har gått ner 13 kg nu , åtminstone när jag vägde mig sist för 2-3 veckor sedan. för mig har denna kosten var en livräddare, det har hänt så mkt annan skit i mitt liv hela detta året och hade jag fortsatt att må som jag gjorde innan lchf så hade jag varit inlagd på psyket vid det här laget - utan tvekan!

    jag vill jättegärna gå ner mer, har 3-4 kg kvar till normalvikt och skulle vilja gå ner ner ett par kg extra - men det är ingen panik, jag mår bra med min kropp även om jag haft lite av ett åtefall det senaste, men nu är jag tillbaka. Jag lider av en sjukdom - missbruk. Men jag vet vad medicinen är!

    (snacka om att låta som en frälsare - men det får ni ta )
  • Hägris
    tingelingsan skrev 2009-12-02 23:48:27 följande:
    Jag börjar ju "bra" min frukost som består av ca: 2dl musli med torkad frukt och mellanmjölk, och extra russin till! Jag fick en chock när jag såg hur mycket kolhydrater som fanns i flingorna! Detta har jag ätit i flera års tid.
    Jag skulle säga att torkad frukt är koncentrerat socker, det är rena döden om man är sockeroman..

    Den frukosten ger dig ett skenande blodsocker, som troligen (baserat på egna erfarenheter) aldrig hinner stabiliseras på hela dagen,

    Du har valt en bra mnetod för att slippa ifån sockret! Jag var likadan (minst) och jag är inte ens sugen längre!  *skönt*
    Nåt kul, fyndigt och smart!
  • Toka2

    Jag är nykter godis- och kakmissbrukare sedan januari 2008. Sedan mars 2009 är jag tillfrisknande kolhydratsmissbrukare .


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Supersoniclove

    2kg borta på 4 dagar =), MEN jag ska fuska på Lucia,Julafton och nyår...

  • Lady Dahmer
    tingelingsan skrev 2009-12-02 23:48:27 följande:
    Jag börjar ju "bra" min frukost som består av ca: 2dl musli med torkad frukt och mellanmjölk, och extra russin till! Jag fick en chock när jag såg hur mycket kolhydrater som fanns i flingorna! Detta har jag ätit i flera års tid.
    jag brukade börja min frukost med samma, PLUS två tre frukter!

    sen lunch - pasta.
    middag - pasta.
     mellanmål? mackor. mer frukt. juice.
    The male is an incomplete female, a walking abortion
  • Supersoniclove

    Ok att ta lite sylt till maten? har ingte råa vanliga bär

  • MamiAmanda

    Supersoniclove

    SYLT innehåller massor med kolhydrater, det är ju i stort sett bara socker. Kolla kolhydratinnehållet. Om ett livsmedel exempelis innehåller 5 gram kolhydrater/100 gram; då kan du äta 100 gram och räkna in att du ätit 5 gram kolhydrater; enligt denna diet äter du totalt 20 kolhydrater om dagen. Grädde innehåller 3 gram/dl. En del nötter innehåller så lite som 6-7 gram/100 gram. Naturell youghurt (fet) innehåller runt 5 gram/dl. Så du förstår hur lite utrymme det finns för sylt. Kanske kan du äta en tesked eller två och då är hela dagens kolhydrater förbrukade. MEN man ska egentligen inte äta socker ALLS, så sylt är big no no. Lycka till! =)

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.