Inlägg från: Niccipicci |Visa alla inlägg
  • Niccipicci

    Tårttråden del 17

    aiwendil - Såg att du skrivit om macarons recept i förra tårttråden.
    Du hade nått superrecept. Du får gärna inboxa mig det

  • Niccipicci

    Har slängt ut en fråga angående macarons här på FL men får inga svar
    Så jag provar här istället. Vet ju att ni är duktig på mer än tårtor här.
    Kan man frysa macarons? Och ska det vara med fyllning eller utan då?
    Hoppas någon kan svaret snarast. Står här med ett gäng och vet inte vad jag ska göra av dom. Förutom sätta dom i munnen då. Sablarns vad goda!

  • Niccipicci
    Egensinnig skrev 2010-02-24 20:31:50 följande:
    Dulce är en burk kondenserad mjölk som man kokar i 4 timmar el kör i micron i 20 min om man är otålig som jag. Slå innehållet i en hög bunke, micra i 1,5-2 min intervaller och rör om emellan. Sluta när den blivit en ljusbrun kolasås ( helt gudomligt att slå på glass när den är varm   )Brownie kör jag ett cupcakerecept - funkar fint som botten också. Delar på 2 el 3 beroende på hur hög den blir. Hasselnötterna kan man hoppa över el hacka om man vill ha med dem.www.recept.nu/1.293616/leila_lindholm/efterra...Chocolate fudge frosting 120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)150 g mjukt osaltat smör160 g florsocker1,5 tsk vaniljaromSmält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.( jag brukar ta en msk starkt kaffe i med och normalsaltat smör)
    Men vilket supertips, otålig som jag också är. Då kan man göra god sås av kondenserad mjölk lite oftare nu då
  • Niccipicci

    Har fått veta att det finns en silikonform man kan lägga sina utstuckna sockerblommor i som gör bladnerver och gör dom fina.
    Vet någon här vad jag pratar om och vart man kan köpa en sån?

  • Niccipicci

    Alltså nu börjar jag få för mycket tårtgrejer här hemma . Har en liten verktygs låda och en kökslåda full med grejer. Men jag skulle vilja ha allt samlat på samma plats och lite mer ordning och reda. Helst en stor välplanerad verktygslåda eller liknande eftersom jag ofta åker och gör tårtor på sambons jobb

    Vad förvarar ni andra era verktyg och formar i? Några tips vart jag hittar nått lämpligt?

  • Niccipicci
    Fru Indosaurie skrev 2010-03-07 23:17:31 följande:
    Jag har en raaco som jag köpt på clas ohlson www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=136... Men den är iofs knökfull så.. vet inte riktigt vad jag ska hitta på
    Den såg ju bra ut med massa små fack och så verkar den gå att bygga ut. Men jag behöver även för långa lite tjockare grejer som kavlingsmattor
    Så den som egensinnig tipsade om såg ju lite större ut. Och med hjul och handtag bekväm som man är
    Ska ta mig en tur till Clas ohlsson då.
    Tack!
  • Niccipicci

    Har gjort en espresso choklad kräm som bara inte vill stelna.
    Har gjort det här receptet förr och det har gått bra. Vet inte vad som hände nu.
    Den ska vara lite som tryffel i konsistensen.
    Hur gör jag den hårdare? Marsan pulver? Eller blir det helt fel smak då?
    Eller smälta ner mer choklad i den?
    Vad tror ni?

  • Niccipicci
    Niccipicci skrev 2010-03-12 18:41:36 följande:
    Har gjort en espresso choklad kräm som bara inte vill stelna.Har gjort det här receptet förr och det har gått bra. Vet inte vad som hände nu.Den ska vara lite som tryffel i konsistensen.Hur gör jag den hårdare? Marsan pulver? Eller blir det helt fel smak då?Eller smälta ner mer choklad i den?Vad tror ni?
    Kan svara på mitt eget inlägg om någon får samma problem som mig.
    Googlade och hittade det eventuella felet. Jag hade ju använt vit choklad och vit choklad är ju mer värmekänslig än vanlig choklad så antagligen var grädden för varm när jag blandade i chokladen och därmed stelnade den aldrig.
    Jag löste problemet genom att smälta ner lika mycket hackad choklad till som stod i receptet i tryffeln och kylde sen ner den igen.
Svar på tråden Tårttråden del 17