Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Johanna S skrev 2012-06-11 20:24:09 följande:
    Hej!

    Jag ska göra en Messi-tröja tårta och då behöver jag mörkblå och vinröd färg på sugarpasten. Jag tänkte köpa redan färgade men de har inte exakt de färgerna. Hur gör jag för att få till de färgerna?

    Färga in med extra vinrött och mörk/marinblå?
    Hjärnsläpp så här på kvällen.

     
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    ventilera mera skrev 2012-06-17 08:20:30 följande:
    Zelmilainen: Var har du köpt utstickaren för de små pytteblommorna du använt på de senaste tårtorna? Har letat efter exakt den och trodde det skulle bli lätt, men så fort jag hittar så är de slut eller för stora.

    Misstänker att det är dessa utstickare; den minsta är pytteliten.

     
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Cerrgweni skrev 2012-06-28 20:19:07 följande:
    Måste få lite tips..

    Jag ska göra en hästtårta i helgen..
    Ett hästhuvud.. helst Ponny.. (ehm..för mig är ponny och häst samma sak...)
    Den ska vara svart...och helst med svart man och lugg..

    Nån som har tips på hur jag kan få manen att inte "smälta" ihop med resten av färgen...?
    Vill ju ett den ska se lite "fluffig" ut... typ. Lägger jag den bara på det andra svarta så syns den ju inte.. Hmm..
    Jag har inga bra tyllar heller så jag kan inte spritsa på nåt..     
    Här är några exempel på svarta hästar/hästhuvuden med svart man
    Kanske kan du hitta inspiration här?
     
    http://cakesbyanitha.blogspot.se/2009/04/horse-cake.html
    http://media.cakecentral.com/modules/coppermine/albums/userpics/644243/600-Perdkoek.jpg
    http://hannaspieceofcake.blogspot.se/2011/06/svart-hast.html
    http://www.mycakes.se/2011/09/hopphast-till-nora.html
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Cerrgweni skrev 2012-06-28 21:56:41 följande:

    Åh.. Tack snälla du!

    Nu blev jag faktiskt lite klokare!
    Ska bli riktigt spännande detta.. haha.. Första gången jag inte ska göra en rund tårta..   

    Ser fram emot bilden senare!

    Lycka till! 
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Cerrgweni skrev 2012-06-28 20:19:07 följande:
    Måste få lite tips..

    Jag ska göra en hästtårta i helgen..
    Ett hästhuvud.. helst Ponny.. (ehm..för mig är ponny och häst samma sak...)
    Den ska vara svart...och helst med svart man och lugg..

    Nån som har tips på hur jag kan få manen att inte "smälta" ihop med resten av färgen...?
    Vill ju ett den ska se lite "fluffig" ut... typ. Lägger jag den bara på det andra svarta så syns den ju inte.. Hmm..
    Jag har inga bra tyllar heller så jag kan inte spritsa på nåt..     

    Såg resultatet i bildtråden.
    Den blev superbra ju! 
    Den svarta ponnyn jag känner är just lite "galen" och pigg så jag tycker tårtan blev perfekt!
    Snygg man du fick till!   
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Queequeg skrev 2012-07-15 22:20:15 följande:

    Börjar få lite smått panik då min päron essence är slut där jag brukar köpa essencer har semeterstängt.


    De flesta  verkar ha semsterstängt eller för lång levernastid, samt att jag har ingen direkt lust att betala runt 49-60kr i frakt för något som bara kostar mellan 21-32kr

    Vart kan jag hitta päronessece (sthlm området) som går att få tag på snabbt.

    Eller finns det något annant som går att använda istället koncentrerad päronsaft eller dyl. Men känns inte som att det kommer att bli något bra då vätskemängden med saft blir betydligt större.


    "saften" från konserverade päron, päronessens till "sodastream", outspädd päronjos (borde vara mer koncentrerad än päronsaft)? 

    Annars kanske det finns vad du söker hos PGW? Om du har möjlighet att ta dig dit alltså... 
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    MTG skrev 2012-07-17 20:06:30 följande:
    Ligger inte essencefabriken i Stockholm?

    de har semesterstängt tyvärr.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    smlh skrev 2012-07-21 11:01:23 följande:
    Jag ska göra en nutella&passionsfrukt tårta, men jag undrar lite om hur. 

    Det enda jag vet man kan göra är fluff. Blir det inte lite mycket att ha grädde i alla tårtor på alla lager? Jag är nybörjare på detta :) 

    Det blir inte så gräddigt i och med att "fluffen" oftast blir som en kräm istället för vispad grädde.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-07-27 23:14:24 följande:
    denna minns jag, men allergianpassat släp? fin!
    jag funderade på hur jag skulle göra för att framhäva hjulen längst ner, smart! mkt detaljer tänkte jag med täcka med sp (hemmagjord), men smådetaljer, tror du det skulle funka att rita med ätbar penna? 

    Här är en liten kik på hur du skulle kunna göra.
    och här en till,
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2012-07-27 23:43:28 följande:
    tack för länkarna. den ena visade de mkt steg för steg. har du nåt tips på vad man kan göra förarhytten av om den är ganska smal och hög? som i den första länken har de använt nåt annat än i själva tårtan, men det stod inget om vad.
    Jag har läst att några i tråden använder sig av något som kallas rice krispies treats och modellerar diverse delar av tårtan med. Kanske något för dig att testa?
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17