• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • LinnElin

    Åhh... En tråd som passar mig! {#lang_emotions_laughing} Jag älskar att baka. Däremot så är jag inte speciellt förtjust i bullar och kakor så det är sambon eller kollegorna som får äta upp det jag bakar. Idag slängde jag ihop en enkel cheesecake. Sambon får provsmaka när han kommer hem från sin karateträning. Förhoppningsvis får den godkänt...


    ★(¯`°?.¸ ღ♥ Linnéa 100107 ♥ღ¸.?°¯)★
  • Kulta17

    Idag har jag bakat dessa:

    http://www.kokaihop.se/recept/tunnbroed

    och imorgon bitti ska jag baka dessa:

    Kalljästa bullar

    1/4 pkt jäst
    5 dl kallt vatten
    1 tsk salt
    1 dl solroskärnor
    9 dl vetemjöl (gärna special men behövs inte)

    Blanda jäst och vatten. Blanda i resten. Degen ska bli kladdig. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i kylen12 - 15 timmar. Klicka upp på plåt (degen är seg) och grädda i ugnen 20 - 25 minuter 200 grader.

    Vill gärna ha andra tips på lättbakade bröd/bullar

  • MBert
    Kulta17 skrev 2010-03-20 15:28:55 följande:
    Idag har jag bakat dessa:www.kokaihop.se/recept/tunnbroedoch imorgon bitti ska jag baka dessa:Kalljästa bullar1/4 pkt jäst5 dl kallt vatten1 tsk salt1 dl solroskärnor9 dl vetemjöl (gärna special men behövs inte)Blanda jäst och vatten. Blanda i resten. Degen ska bli kladdig. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i kylen12 - 15 timmar. Klicka upp på plåt (degen är seg) och grädda i ugnen 20 - 25 minuter 200 grader.Vill gärna ha andra tips på lättbakade bröd/bullar
    Mmmm. Tunnbröd är gott. Det liknar det gamla receptet jag använder, fast jag har betydligt mindre mängd mjöl ser jag. Hm.
    Dags att baka en sats till snart så jag får väl prova det du tipsade om då. Nackdelen är att det tar sån tid vid spisen!

    När det gäller kalljästa bröd och bullar så kan man göra det med nästan allt. Varför inte forma bullarna direkt och låta jäsa? Det brukar jag göra sen är det bara in med dem i ugnen ca 10 minuter på morgonen. Perfekt.
  • stoffepoffe

    Bakar franska Baguetter just nu och degen är på jäsning.

  • Kulta17
    MBert skrev 2010-03-20 16:52:50 följande:
    Mmmm. Tunnbröd är gott. Det liknar det gamla receptet jag använder, fast jag har betydligt mindre mängd mjöl ser jag. Hm.Dags att baka en sats till snart så jag får väl prova det du tipsade om då. Nackdelen är att det tar sån tid vid spisen!När det gäller kalljästa bröd och bullar så kan man göra det med nästan allt. Varför inte forma bullarna direkt och låta jäsa? Det brukar jag göra sen är det bara in med dem i ugnen ca 10 minuter på morgonen. Perfekt.
    Men att stå vid spisen med tunnbröden kan bli lite meditativt

    De bullarna jag gör går inte att forma. Det är en mycket lös des vilket gör att det blir iote surdegs stuk på bullen. Bytte ut 2 dl av vetemjölet mot rågmjöl igår. Det blev goa bullar nu imorse

    MBert: Har du något bra reccept jag kan prova?
Svar på tråden För oss som bakar