• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • Ulf Harrys Farsa
    alexs mamma skrev 2010-03-30 12:51:09 följande:
    Vad menar man med kalljäsa?
    låta bullarna jäsa låååååååångsamt i t.ex kylen över natten, vet inte varför jag tycker inte det blir nån skillnad.
  • Kulta17
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-03-30 12:53:15 följande:
    låta bullarna jäsa låååååååångsamt i t.ex kylen över natten, vet inte varför jag tycker inte det blir nån skillnad.
    Jo det är skillnad. Bullarna blir lite sega och goa
  • Kulta17
    alexs mamma skrev 2010-03-30 12:51:09 följande:
    Vad menar man med kalljäsa?
    Man gör degen på kvällen, sätter den i kylen och på morgonen fixar man till bullarna och så in i ugnen. Snabba goa bullar på morgonen
  • Ulf Harrys Farsa
    Kulta17 skrev 2010-03-30 14:30:52 följande:
    Man gör degen på kvällen, sätter den i kylen och på morgonen fixar man till bullarna och så in i ugnen. Snabba goa bullar på morgonen
    det är den enda fördelen jag sett, upp på med kaffebryggare och ugn, en halvtimma senare, nybakade bullar å kaffe :)
  • Kulta17
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-03-30 16:58:28 följande:
    det är den enda fördelen jag sett, upp på med kaffebryggare och ugn, en halvtimma senare, nybakade bullar å kaffe :)
    Andra fördelen med mitt recept är att du slipper knåda och rulla, du klickar bara upp bullarna på plåten och trycker in dom i ugnen  :)
  • Snuttjulla

    det där med kalljästa, jag fick det inte att funka, jäste inte ett dugg, var som skorpor utanpå, och ja, nä, besviken blev jag. Jag gör nog hellre snabbvarianten på vanliga frukostmackor...

Svar på tråden För oss som bakar