• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • Kulta17

    Det receptet jag använder sätter man degen i kylen, man gör inga bullar. Sedan sätter man plast folie över bunken.

  • MBert
    Snuttjulla skrev 2010-03-31 10:02:43 följande:
    det där med kalljästa, jag fick det inte att funka, jäste inte ett dugg, var som skorpor utanpå, och ja, nä, besviken blev jag. Jag gör nog hellre snabbvarianten på vanliga frukostmackor...
    Hm, konstigt. Vad blev fel där då? Jag har alltid lyckats med kalljäsning, t.o.m. när jag använt torrjäst som inte sägs funka till det (utan det ska vara färsk jäst).
    Skorpor? Då har de torkat alltså? tips är att spraya dem med lite vatten innan  man stoppar in dem i kylen eller ha plastfolie ovanpå (fast den riskerar att fastna...)
  • Frökenflitig

    Jag har bakat världens godaste kaka idag:) En chokladkaka med fudgetopping typ, så smarrig! Har bjudit den på alla möjliga ställen och alla blir lika tagna av den, här kommer receptet för den som vill prova:

    Kakan
    200 g smör
    3 dl socker
    2 ägg
    1 dl kakao
    2 dl vetemjöl
    4 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver

    Glasyren
    2 dl vispgrädde
    2 dl socker
    2 msk sirap
    100 g mörk blockchoklad
    100 g smör

    (Flagad mandel att strö över)

    Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna med smort smörpapper. Grädda i 175 grader i 15-20 min. Kakan ska inte vara kladdig. vänd kakan upp och ner på ett nytt smörpapper. Dra försiktigt bord smörpappret från kakan.

    Gör glasyren. Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i bitar i en kastrull. Låt kokan under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, 15-20 min. Tag kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.

    Låt kakan kallna i kylen, skär den i rutor.

    Ät och njut! {#lang_emotions_sunny}

  • J K
    Nathalie Flisbäck skrev 2010-02-10 19:23:42 följande:
    Vad ska du baka idag/ har bakat idag?? Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.
    Idag har jag gjort en luftig chokladbanankaka som jag ska ta med till släktens stuga i påsk och låta alla smaka på. :)
    BF 4 sept. 2010, längtar!
  • Nathalie Flisbäck
    J K skrev 2010-04-01 21:03:01 följande:
    Idag har jag gjort en luftig chokladbanankaka som jag ska ta med till släktens stuga i påsk och låta alla smaka på. :)
    Gud va gott
    ♥ Jag är världens stoltaste mamma & Fru ♥
  • Ulf Harrys Farsa

    Tjejer!

    Är det nån som testat att baka nanelbullar fast mixa smör socker och kakao istället för kanel?

    typ chokladbullar?

    Jag kommer testa idag, men hinner ni varna mig så skynda ;)

  • annki72
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-04-03 13:50:34 följande:
    Tjejer!Är det nån som testat att baka nanelbullar fast mixa smör socker och kakao istället för kanel?typ chokladbullar?Jag kommer testa idag, men hinner ni varna mig så skynda ;)
    Har inte testa kanel men däremot har jag rivit mandelmassa på och det blir super gott!
    Mamma till 4 söner och en dotter
Svar på tråden För oss som bakar