Inlägg från: mammageno |Visa alla inlägg
  • mammageno

    För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring

    stöd från make

    Jag skulle önska att vi fick göra detta tillsammans denna gången, jag har svårt att lita på folk, även mannen fullt ut även efter allt förra ggn. och 14 år tillsammans. då när jag födde förra ggn tog han ett steg tillbaka och servade mig med saker men lät mig vara mentalt, för att jag sagt till han att låta mig vara. Min personlighet är att vara stark och klara allt själv, det måste jag ge upp, och det är jobbigt.

    Gynställning

    Det står i helis eller abascal bok att man vid latensfasen kan vara lite bakåtlutad i ryggen, men det kan man ju om man står på knä och lutar mot maken, detta för att bebis passage underlättas då.

    rädsla

    i abascals bok står det att man skall namnge rädslan, att sätta den på print.

     Jag är inte rädd för smärtan, eller jo jag har respekt för den, men det jag är rädd för (och det är viktigt att se det som skrämmer en så det inte hindrar en att slappna av, det gäller även förstagångsföderskor) Ja det jag är rädd för är

    -att förlora mig själv, jag är inte svag och naken/utblottad och kraftlös...
             Affirmation: jag vågar släppa på min skyddande yta, jag är trygg och jag är i 
    goda vänligt sinnade händer som kommer att hjälpa mig. Jag litar på de människorna

    - Jag är rädd för att dö/blöda ur
             Affirmation: jag kommer att klara det, jag är bäst i världen på min kropp och jag litar på att jag kommer bli räddad och de är skickliga läkare.

    - jag har svårt med tillit
             Affirmation: Jag släpper allt, jag låter saker ha sin gång, jag låter de som är hos mig komma nära och jag tillåter mig att öppna mig.

    -Jag är orolig för att jag inte skall få värkar utan pauser igen
             Affirmation: Jag kommer inte bli igångsatt igen så det är inte troligt, men blir det så har jag möjlighet att få snitt. Jag kommer följa med och det kommer gå bra hur det än går.

    -Jag är tror att jag inte kommer att öppna mig igen
              Affirmation: det kommer att gå bra, jag har andra redskap nu och jag har öppnat mig en gång innan. Jag kommer öppna mig.

    Övriga affirmationer:

    Jag öppnar mig
    Jag är tung och jag slappnar av i hela kroppen
    Jag följer med
    in, uuuut (andning)

    Visualisering

    den om att bestiga berg funkar fr mig, jag är en friluftsmänniska

    Jag går upp för en sluttning, jag går uppåt och känner hur varm frisk vind tar tag i mig. så står jag på toppen ett tag och det känns som jag skall lyfta, jag blir kvar så en stund och njuter av livet, naturen och av att andas, händerna rakt ut och jag känner kontakten med alltet. mina fötter känns som de är nerborrade i varm mylla och mjukt varmt gräs. sedan strosar jag neråt igen och kommer till en sjö som är varm och jag doppar fötterna och blir  där en stund, nå känner jag värke igen då går jag upp för nästa kulle täckt med gräs, det ser ut som jag föreställer mig himlen.

    Kanske har jag en häst eller en annan följeslagare vid min sida. 

  • mammageno

    Ja känns som ett positivt ord men det känns lite mysko för mig jag tänker på tyska porrskådisar tyvärr och det är ingen genré som jag ens är bekant med HHAHAhahah!

    Jag funderar på ett kort ord/mantra men det står still... bra kanske?

    -BRA, BRA, BRA BRRAAAbraa brraa

    eller : TUUUNG, tuuung (gung)

    Såå? SÅÅÅÅ sååååsåååSåå

    Det skall ju helt vara ett ord med mjuk vokal, och rund mjuk mun...det blir inte rätt liksom...

    Jag gillar andas

    -andas aaanndaassss  ärsch det ger sig!

    Igår sa min man en sak, jag tycker du är så duktig du klarar allt. Varpå jag blir sur och känner prestationspress. Då förklarar han att det är inte fl jag menar utan ditt inre nu, det är stor skillnad på hur du hanterar ditt inre och saker, det går att prata och du är lugn  *hjärta, jag var tvungen att bli glad igen, det har gett resultat.

    En anna bra sak han sa var när jag började läsa om latensfase och att den ite skulle göra SÅ ont utan mer den aktiva fasen, så tänkte jag fan- jag som hade så ont hur kan det göra ondare??? Jag tyckte jag bara kom till latensfasen.

    men DU sa han, du tyckte det inte var så jobbigt förren dagen efter och då hade du kommit upp i 4-5 cm (stängde mig til 4 cm igen)
    JA...just det ja! då kanske jag klarar mig iaf!

  • mammageno

    Uj vad jag skriver här då {#lang_emotions_embarassed} 

    Jag bokade just gravidYoga i april, och har fått en läkartid till mina foglossnigar + mvc besök nr 2, RUL i nästa vecka och skidweekend v 12 (jag åker dock inte, skall bara lata mig och sola, läsa)

    så jag känner mig så organisatorisk!

    Jag har börjat smörja magen och området "mellangården" för att göra huden elastisk, rekomenderas!

  • mammageno
    HannaVirrpanna skrev 2010-03-10 14:50:47 följande:
    ja jag undrar vad min kommer att säga... "nu har du spelat en halvlek! EN kvar! kom igen!" eller nått sånt som har med sport att göra.... :) Tönt! Haha! Nämen jag är lite orolig för vad han kommer att säga, det känns som att jag antingen kommer att vara jättearg på honom eller så kommer jag skratta åt hans försök att hjälpa mig med andning osv... Jag kommer tycka att han är gullig som försöker. Jag hoppas verkligen att det kommer kännas naturligt!
    Tur att min ma är sportointesserad så jag slipper åtminstonde halvleksnacket, snart är bollen i mål, osv. men det är klart, det är ju bättre än inget Hihi
    Det är ju det att man inte vet hur man reagerar, jag tex. blir arg för det är genom det jag skyddat mig i livet genom. men jag blev inte arg då konstigt nog, jag var för rädd, och isolerade mig, som ett litet barn, jag var så blottad och kunde inte göra något åt det.
    Jag kan nog säga att så allvarlig som min man var så fanns det inget roligt med hans sätt iaf. så handfallen han var. Han ar i sitt liv reagerat med att undvika jobbiga saker rent fysiskt och mentalt, men jag är tvärtom så vi har gett varandra lite hjälp där.Ja du, detsamma gäller här, han vet inte hur, men jag har ett kapitel i boken som tar upp det , jag har inte kommit dit ännu.Jag funderar mycket på det nu iaf, iom detta ämnet här. Jag vill att han skall veta vad jag vill och när, det kan han verkligen egentligen, men är dålig på att lita på sin känsla, det är inte lika naturligt för honom.

    Jag har bett han läsa på om det fysiska, om skeden om bedövningar osv. och att vara ifrågasättade utan att vara dömmande om jag inte kan föra min egen talan. Det känns positivt för honom med för det är konkret.
    Att tuffa till sig har jag bett honom, det gör inget att säga i från. Jag avskyr beröring som är monotom, som är själlös och som är gnidande, jag vill ha det från hans inre. annars får man väl skavsår för han glömmer av sig.
    Jag vill att han skall släppa rädslan och sätta tillit till att det kommer gå bra, och att han inte är ansvarig och måste ta hand om mig, skydda mig.
    När jag gallopererade mig (det var bra träning, mycket kom till ytan) så var han liten grå och livrädd, det hjälpte INTE. Jag blev orolig för honom, och ett tag gjorde det att jag inte ville ha med honom för jag tycket hans oro blev min då.
    Jag har bett han tänka på detta så får vi bearbeta vårt minne tillsammans så vi lämnar det nu. Hoppas det går bra.
    abuelita skrev 2010-03-10 13:39:59 följande:
    Sitter här och ler och njuter av din klokskap.  Helt fantastisk bra saker du skriver!
     
    Tack * jag rodnar, jag är SÅ inne i detta just nu, tankar bara flyger, och jag vill vara förberedd, och jag vill njuta av livet i allmänhet, det är mitt mål. Så jag jobbar på det. Jag vill släppa alla bilder och föreställningar jag har om att alla är min fiende och vara fri. Det kommer vara så befriande i mitt liv i fortsättningen denna "läxa" tror jag med, att lita på livet och våga är ju viktigt jämt.
    Jag hörde om en cancersjuk kvia som sa att ho blev när ho vågade tro och ha tillit till LIVET så mådde hon så bra och såg vad som var viktigt. Jag har alltid haft döden nära (min pappa dog när jag var 8)och de katastroftankarna jag har haft har jag trott räddat mig, när de har fårr mig att stäga mig inne. att vara kärleksfull mot sig själv och stänga ut det som är dåligt är bra, Jag har alltid tyckt jag är värd det bästa men inte om man råkar stänga ute kärlek och närhet...  

    Krake skrev 2010-03-10 14:19:19 följande:
    Haha! Nu har du satt den bilden i huvudet på mig... och alla (utom jag) kommer att vara tyskar! På riktigt! o_O Min tyska gravidbok pratar om detta också. Den säger att pappan ska upprepa såna saker för att påminna en, som "Jaaa, braa, gör dig stor och vid, barnet vill uuut". Tror ni att man vill ge honom på käften då?
    Ja, jag visste inte om jag skulle våga skriva det och förstöra ordet lite för er, men vem vet kanske någon minns det mitt i och får sig ett gott skratt.

    Men Ut är ju ett bra ord särskilt vid krystning då är det ju bra att ha "t"et som stoppare och hård konsonant och jag läste om en som skrek KÅÅÅ kåååå haha, det är ju just då som det liksom bara blir något, kanske oväntat.
    Gör dig stor är ju snällt menat men vad hjälper det? käns som jag vill bli mindre bara av att höra det.  

    I övrigt funderar jag just nu lite på hur jag skall förbereda mig på att det inte går som jag tänkt mig och KS. för det kan hända, och jag vill inte ha några värderingar kopplade till det, vilket betyder att jag måste "bearbeta" det med.
    Jag säger bara

    -jag släpper det

    och gör det, för större plats får det inte ta kanske. Vad gör det om hundra år när allting kommer kring!? (och hoppas att jag verkligen känner så sedan)

    För jag känner att jag inte får vara för strategisk för då kommer det från hjärnan och inte hjärtat, det är ju ingen battleplan det här, jag skall ju ändra mina känslor med.
    Jag går igenom vad och hur jag kan göra nu så kommer den viktiga biten snart om att träna på att komma "in" i mig själv med avslappningen och det. Och släppa tankarna.
    Yogan kommer nog hjälpa med det. att väcka kroppen liksom.
  • mammageno

    ville bara säga hej till er som kommit till, och till monsterpankaka: Härligt!

  • mammageno

    kollade just på filmerna.....jag vet inte vad jag skall säga....jag dör typ.

  • mammageno

    nä jag vet inte om jag tyckte det var hemskt, det gjorde jag inte men som Mountains skrev jag vet inte om jag kände att jag, att jag  att jag...
    Jag vet inte vad jag kände men jag blundade och kände inte wow vad häftigt, jag fick lite mer -wow vad i h-vete HUR GÅR DET ENS!? *asgarvar  

    Jag är iaf nöjd med att jag inte kan se mig själv där, men jag får nog försonas med att man inte kan vara speciellt gracefull, inte för jag hade tänkt mig det men.

    Min man såg på det med mig och han tyckte att det var la inget!

    Jag tror jag vet varför nu; det kändes så privat och det kändes som om jag kollade på någon som bajsade typ. 
    det är konstigt hur man inte kan sortera upp intrycken, men EN sak är säker; jag tyckte inte det var jobbigt så att titta på, så mamma till F; det är helt OK

    Läste om ett bra ord nu förresten

    Lugn på inandningen
    Ro på utandningen

     

  • mammageno

    Skrev just detta i en annan tråd men jag kan ju skriva här med eftersom vi siktar på en fl med glans hur det än går.

    Sovdos är avstannande, och jag fick den redan efter 10-12 h och det kan jag inte förstå, för fram tills dess öppnade jag ju mig men långsamt.

    Om man tar sovdos, meddela om den om du tror att den inte verkar, det gjorde inte jag men jag trodde det skulle vara så.

  • mammageno

    Stort grattis till er som fått era guldklimpar, jag blir helt lipig och rörd, jag är så glad för er skull! *stort hjärta!

  • mammageno

    Ja, verklige särskilt under den aktiva fasen, då klarade jag inte mer då utan fick eda, men jag hoppas ju iaf. att jag skall försöka så gott jag kan, och inte för att vara duktig utan för att jag vill vara närvarande.

    Jag höll på att skriva i kontroll, och blev förskräckt, hoppas att jag inser att jag inte försöker kontrollera detta...Men det är klart, viss kontroll är ju bra, så jag kan andas rätt, me att gå igenom allt detta för att jag skall få kontroll är ju fel igen, får jobba på det.
    Samma sak om att känna att videorna är "pinsamma" - det är ju dumt för det kanske betyder att jag tycker det är onaturligt, vilket det inte är...

    eller så skall jag sluta att överanalysera, jag har fått ett behov av att läsa, men nu känner jag lite som att jag behöver den Andliga biten lite mer med avslappnigen osv. kanske kommer när jag kommer på yogan jag med!  

Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring