Inlägg från: dirpower |Visa alla inlägg
  • dirpower

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Vibban01 skrev 2014-10-08 20:55:06 följande:
    Så han klarar bara att bota ett fåtal människor, resten får vara!
    Sååå fel igen. Jesus botade inte hela världen och inte heller apostlarna. Helandet är ett tecken som förhärligar Evangeliet. Finns inget Evangelium så finns inget att förhärliga. Tror du inte på en gud som har gemenskap med människor och inte kan utföra mirakler så tror du på en död gud. Du tror på en avgud som icke kan hjälpa.

    Jeremia 2:11
    Har väl något hednafolk bytt bort sina gudar? Och dock äro dessa inga gudar. Men mitt folk har bytt bort sin ära mot en avgud som icke kan hjälpa.

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-08 21:30:22 följande:
    Du får tro det du vill.
    Vad säger Bibeln Guds ord om det?

    Vad sågs om detta:

    Upp 11:18   


    ?Men nationerna blev vreda , och din egen vrede kom, och den fastställda tiden, då de döda skall bli dömda och då du skall ge lönen åt dina slavar profeterna och åt de heliga och åt dem som fruktar ditt namn, de små och de stora, och störta dem i fördärvet som fördärvar * jorden.? genomfördärvar. Jmf Upp 21:3 - 5


    * Ordagrant ständigt


     


    2 Petrus 3:7
    ?Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas?


     


    Upp 21:3-5
    ? 3Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ?Se! Guds tält är bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.? 5 Och han som satt på tronen sade: ?Se! Jag gör allting nytt.? Och så säger han: ?Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.?


     


     


    Psalm 37:9-11, 29
    9 Ty de som gör det onda skall utrotas, men de som hoppas på Jehova skall ta jorden i besittning. 10?Bara en liten tid till, och den ondskefulle är inte mer; du skall se dig om efter hans plats, och han är inte där. 11?Men de ödmjuka skall ta jorden i besittning och få njuta av stor frid.
    29 De rättfärdiga skall ta jorden i besittning, de skall bo för evigt på den.


     


    Att slumpmässigt plocka verser som inte har med ämnet att göra hjälper dig inte i din bevisföring för en gud som inte kan hjälpa dig. Bara om du tror på den levande Guden kan du uppleva honom. Tror du på en död gud så har vi inte samma gud.

    Öppna ögonen och se med dem. Se på allt material som är postat i tråden! Hur kan du inte se?!

    Helande är normalt, även idag där evangeliet drar fram.

    Det var i namnet Jesus som Petrus sa åt tiggaren att resa sig upp i Apostlagärningarna 3 och det var i namnet Jesus som pojkarna i Gottsunda blev helade. Se på killen som springer runt av glädje. Från tidpunkt 3:30


  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-08 22:17:38 följande:
    Hur förklarar du att Gud bara hjälper enligt dig, enbart ett fåtal?
    Jag kan inte begränsa Gud. Vad får dig att tro något sådant?
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-09 12:43:49 följande:
    Din gud kan inte hjälpa all, det kan Bibelns Gud göra i en snar framtid.
    Det är fräckt att läsa in saker jag inte har påstått. Inte jag utan du skriver att mirakler har slutat att ske sedan de första apostlarnas tid. Jag påstår att Gud lever och kan hjälpa. Sedan påstår du att min Gud inte kan hjälpa?! Det är illa tolkat!
    De människor som inte vill ha med Gud att göra kommer inte att få någon hjälp men det betyder inte att Gud inte kan hjälpa dem. Det är ditt eget påhitt. Se materialet som är postat i tråden så förstår du att det är äkta och att Gud utför mirakler överallt på Jorden.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-09 18:19:14 följande:
    Då kan du väl svara på varför din gud bara hjälper ett fåtal så söm ditt material visar tydligt-?
    Menar att det bara är dessa få som vill ha Guds hjälp?
    Jag vet inte vilket material du hänvisar till men jag vet att helande inte alltid kan komma och det beror inte på Gud utan snarare beror det på människors tvivel. Studerar du inte detta?

    Flera gånger poängterar Jesus tron och Jesus uppmärksammade särskilt de människor som hade stor tro. Mirakler sker där det finns tro. Tvivel och tro går inte hand i hand.

    Kommer du ihåg vad som hände med Petrus när han skulle komma till Jesus på vattnet? När han började tvivla så sjönk han. Först litade Petrus på Jesus men sedan så tyckte Petrus att vågorna på vattnet såg så farliga ut att han tvivlade på om detta verkligen kunde ske, då uteblev miraklet.

    Om Johan7­5 och du själv skulle misstro ett mirakel som sker framför ögonen så skulle inte heller ni kunna ta emot ett helande för Guds kraft tränger sig inte på dem som inte vill tro. Se på videoklippet med killen i Gottsunda med den ljusa tröjan som blev helad i ryggen. Först stod han och filmande sedan såg han att det fungerade för de andra killarna och då fick han hopp. Sedan ville han ha förbön och sedan fick han sitt helande. Om du lyssnar på Peter Ahlman när han ber för killen så hör du också namnen han ber till för att helandet ska komma. Det är precis samma namn som lärjungarna använde.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-09 20:08:52 följande:
    Ser du inte att din gud är partsk, han hjälper inte alla.

    Apg 10:34
    "Då öppnade Petrus sin mun och sade: ?Jag inser i sanning att Gud inte är partisk,"
    Guds ande som verkar i människor kommer inte att tränga sig på de som inte vill ha honom. Han är en gentleman. Det handlar inte att partiskhet utan fri vilja. Precis på samma sätt som att alla inte vill ta emot frälsningen. Det är helt valfritt. Förväxla inte begreppen. Det finns många inom Jehovas vittnen som inte vill ta emot blodtransfusion av någon anledning. Av fri vilja avstår de den hjälp de kan få och dör hellre. Är läkarna partiska? Nej, de handlar inte mot patientens vilja.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-09 22:26:38 följande:

    3 Mos 17:10
    " Och om en man av Israels hus eller en bofast främling, som bor som främling mitt ibland er, äter något som helst blod, skall jag rikta mitt ansikte mot den själ som äter blodet, och jag skall utrota honom ur hans folks mitt."


    Apg 15:28, 29
    Den heliga anden och vi själva har nämligen beslutat att inte lägga någon ytterligare börda på er utöver detta nödvändiga: 29?att ni avhåller er från det som är offrat åt avgudar och från blod och från köttet av kvävda djur och från otukt. Om ni omsorgsfullt tar er till vara för detta, skall ni ha framgång. Må ni få vara vid god hälsa!?

    När en patient ligger på sjukhus och inte kan få i sig föda genom munnen, då får han näring intravenöst istället. `


    Kan man då säga att den som aldrig fört in blod i sin mun, men som har tagi emot en blodtransfusion, verkligen har lytt befallningen att ?avhålla [sig] ... från blod?? (Apg. 15:29)


    För att ta en jämförelse kan vi tänka på en man som av sin läkare blir tillsagd att han "måste" avhålla sig från alkohol. Skulle han vara lydig, om han slutade dricka alkohol, men lät föra in den direkt i venerna?


    Intressant att du tar upp det. Avhåller sig Jehovas vittnen från Mc Donalds med tanke på att det förekommer Halal-slaktat kött där? Halal-slakten innebär att köttet är slaktat för Muslimernas skull. Inte för vår skull. Har Muslimerna tur så kanske det är någon som står och skriker Allah över djuren som föds upp för denna slakt.

    Angående blodtransfusion så är det inte som att äta. Om du åter igen läser kontexten istället för att fokusera på själva intaget av blod så förstår du att det handlar om att äta blod som om det vore mat. Kontexten handlar inte om att bli berusad. Den som missbrukar alkohol gör det inte som att det vore mat utan för att bli berusad och den som tar emot näring intravenöst gör det inte för berusningen. Det går inte att jämställa för då bortser du från syftet och fokuserar bara på metoden. Du använder samma metod för att dricka saft som när du dricker alkohol, bör du då avstå från saft? Gud ser till hjärtat och om du i ditt hjärta inte har för avsikt att synda mot Gud så skulle du inte kunna bli dömd för att ta emot blodtransfusionen men om du är övertygad om att det inte är okej så ska du avhålla dig.
  • dirpower

    När Jehovas vittnen hävdar att det inte finns mirakler så kommer deras anhängare inte att använda namnet Jesus så som lärjungarna. Jag tänker på hur Petrus och Johannes använde Jesus namn när tiggaren vid Sköna porten fick sitt helande. Dessa lärjungar ställs inför rådet (Apg4:7) trots att alla prisade Gud för miraklet (Apg4:21).

    Rådet överlägger: [Apg 4:16-17] ?Vad skall vi göra med de här människorna? Att ett märkligt tecken har skett genom dem är uppenbart för hela Jerusalem, och vi kan inte förneka det. Men för att ryktet inte skall spridas ännu mer bland folket måste vi varna dem för att hädanefter tala till någon i det namnet.?

    Varför vill de att alla ska glömma kraften i det namnet?


    Tro inte på dem som förringar namnet Jesus. Djävulen vet ju att Jesus har fått all makt och lyckas djävulen bedra dig så att du inte använder universums kraftfullaste namn så blir du avväpnad och du står maktlös inför hans verk.
    Var inte som rådet som vill förhindra mirakler som sker i Jesus namn. Var en lärjunge.
    Jesus säger: [Apg1:8] "Men ni skall få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.?
    En vän till mig som är verksam i www.missiononeeleven.se/ har följt med i helikopter ut till byar i Afrika som inte fått höra om Jesus. Jordens yttersta gräns är ännu inte nådd och därför behöver vi fortfarande Den Heliga Anden. Vi är inte ensamma i universum med en död gud eller avlägsen gud, Den Heliga Anden är verksam idag och genom honom sker mirakler både i stora och små sammanhang.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-10 13:32:05 följande:
    Jag säger inte att det inte finns mirakler, säger bara att det inte kommer från Skaparen Gud.
    Varför hjälper inte din gud ebolaoffer.
    Ett mirakel som sker i Jesus namn förhärligar inget annat än just namnet Jesus och folket prisar Gud för miraklet. Det är inte healing. Skulle Satan förhärliga Gud? Nej. Healing sker aldrig i Jesus namn och Gud blir inte prisad vid healing.

    Kan du citera mig där jag skriver att Gud inte hjälper ebolaoffer? Så har jag inte skrivit. Det är du själv som tror så.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3