Inlägg från: dirpower |Visa alla inlägg
  • dirpower

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Vibban01 skrev 2014-10-10 13:52:20 följande:
    De goda nyheterna skulle förkunnas för alla nationer
    Profetior: ?De goda nyheterna måste först predikas i alla nationerna.? (Markus 13:10) ?Ni skall vara vittnen om mig både i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och till jordens mest avlägsna del.? (Apostlagärningarna 1:8)

    Vem av apostlarna reste till Amerika med budskapet?

    Vibban läser: (Hela Judeen) och (Samarien) och till (jordens mest avlägsna del).
    I teorin betyder det att Vibbans gud kan nöja sig med att endast en enda person i varje nation behöver höra detta budskap. Med tanke på att det redan var så många samlade från olika länder som hörde lärjungarna tala på sina egna språk så kanske allt var klart på några dagar.

    Jag läser: Hela (Judeen och Samarien och till jordens mest avlägsna del).
    Det betyder att precis varje människa i varje nation måste höra detta budskap.

    Vibbans gud nöjer sig med en människa i varje nation men min Gud nöjer sig inte med en. Guds frälsning är för alla människor.

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-10 15:52:24 följande:
    Du läser inte det jag skriver  #m5496

    Menar du att USA fanns på jesi tid?
    Jag talar om nutid. Om du inte tror att Gud är verksam, hur vet du då att han finns? Det är klart han är verksam och han lever. 

    Har vi inte hört om native americans? Columbus var inte först dit.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-10 15:46:10 följande:
    Ja Jesus är Kung i Guds rike, men hur ser du på Skaparen Jehova Gud.

    Heb 11:6
    Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, ty den som närmar sig Gud måste tro att han är till och att han belönar dem som uppriktigt söker honom.

    Du pratar om den heliga anden som om det var en person, betänk då att Jesus avlades av den heliga anden, ör det då inte Gud som är pappa till Jesus.

    Predika måste vi alla göra . Matt 28:18-20, Apg 17:17; Apg 20:20

    Den Heliga Anden är en person, inte en robot. Han är hjälparen som Jesus sänder och Han utgår från Fadern. En hjälpare kan ju inte vittna om något om den inte är en person. Jesus säger att Hjälparen ska vittna om Jesus. 

    [Joh15:26]När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig.

    Vore han en robot så skulle han inte bli bedrövad. Men du uppmanas att inte bedröva honom. Bara en person kan bli bedrövad.

    [Ef4:30]Gör inte Guds heliga ande bedrövad, den är sigillet som utlovar frihetens dag åt er.

    [Matt12:31]Därför säger jag er: all synd och hädelse skall människorna få förlåtelse för, men hädelse mot Anden skall inte förlåtas. 32Den som säger något mot Människosonen skall få förlåtelse, men den som säger något mot den heliga anden får inte förlåtelse, varken i denna världen eller i den kommande.


    Jag uppmanar dig att vara försiktig när du talar om den heliga anden. Han är en person som du inte får kalla vad som helst.

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-10 23:00:13 följande:

    Hjälparen


     


    ?Din ande är god; må den leda mig i rättrådighetens land.? ? Psalm 143:10


     


    "Om jag inte lämnar er kommer inte Hjälparen till er.


    Men när jag går skall jag sända honom till er, och när han kommer skall han visa världen vad synd är" Jesus Kristus


     


    Johannes 16:7, 8


    ?Likväl säger jag er nu sanningen.


    Det är till fördel för er att jag går bort.


    Ty om jag inte går bort, skall hjälparen alls inte komma till er: Men om jag går min väg, skall jag sända honom till er. ? Och när denne kommer, skall han ge världen övertygande bevisning i fråga om synd och ifråga om rättfärdighet och i fråga om dom.?


     


    Hur anden hjälper.


    Jesus Kristus kallade den heliga anden en ?hjälpare?.


    Så här sade han till exempel till sina efterföljare:  "Jag skall framställa en begäran till Fadern, och han skall ge er en annan hjälpare, att vara med er för evigt, sanningens ande som världen inte kan ta emot, därför att de varken ser den eller känner den.


    Ni känner den, därför att den blir kvar hos er och är i er." "Hjälparen" skulle bland annat vara en lärare, för Kristus lovade?: "Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, denne skall lära er allting och påminna er om allt vad jag har sagt er.


    "Anden, skulle också vittna om Kristus, och han försäkrade sina lärjungar: "Det är till fördel  för att jag går bort.


    Ty om jag inte går bor skall hjälparen alls inte komma till er; men om jag går min väg, skall jag sända honom till er." - Johannes 14:16, 17, 26; 15:26 16:7.*


     


    På pingstdagen år 33 v.t. utgöt Jesu; från himlen den utlovade heliga anden över sina efterföljare. (Apostlagärningarna 1:4, 5 2:1-ll)


    Som en hjälpare gav anden den ökad insikt om Guds vilja och uppsåt och öppnade Guds profetiska ord för dem.


    (1 Korinthierna 2:10-16; Kolosserna 1:9, 10; Hebréerna 9:8-10) Denne hjälpare satte också Jesu lärjungar i stånd att bli vittnen på hela jorden. (Lukas 24:49; Apostlagärningarna 1:8; Efesierna 3:5, 6)


    Om en överlämna kristen i våra dagar utnyttjar de andliga an ordningar som Gud har gjort genom "den trogne och omdömesgille slaven", kan den heliga anden hjälpa honom att växa till i kunskap. (Matteus 24:45-47)


    Guds ande kan hjälpa genom att ge det mod och den styrka som krävs för att vittna som en Jehovas tjänare.


    (Matteus 10:19, 20; Apostlagärningarna 4:29-31)


    Men den heliga anden hjälper, också Guds folk på annat sätt.


     


     


    * Även om den heliga anden personifieras som en "hjälpare", är den inte någon person, eftersom ett grekiskt pronomen i neutrum (översatt med "den' används om anden.


    I hebreiskan används på liknande sätt feminina pronomen om visheten personifiera (Ordspråken 1:20-33; 8:1-36) Vidare blev den heliga anden "utgjuten", vilket en person inte kan bli.  - Apostlagärningarna 2:33.


     


     


     


    Hjälparen, den heliga anden...,skall lära er allting och påminna er om allt vad jag har sagt er.


    (Joh.14:26)


     


    Hur gick det till att den heliga anden gav apostlarna tröst?


    Jesus försäkrade dem om att den heliga anden skulle "påminna" dem "om allt" vad han hade sagt dem.


    Omkring åtta år efter Jesu död kunde Matteus således skriva det första evangeliet, i vilket han nedtecknade Jesu hjärtevärmande bergspredikan, hans talrika liknelser angående Guds kungarike och hans utförliga genomgång av tecknet på sin närvaro.


    Mer än 50 år längre fram kunde aposteln Johannes skriva en tillförlitlig redogörelse fylld med ytterligare detaljer om de allra sista dagarna av Jesu liv på jorden.


    De här inspirerade skildringarna har verkligen varit till uppmuntran ända in i vår tid!


    Förutom att den heliga anden hjälpte lärjungarna att minnas Jesu ord, undervisade den dem och vägledde dem till en fullständigare förståelse av Guds avsikter.


    Vi säger också Den. Den heliga anden.

    Anden kan bli utgjuten för anden är inte en kropp av kött som du och jag.

    Endast en person kan bli bedrövad och ta så illa vid sig att du inte kan få förlåtelse.

    Om du har blivit född på nytt så har det skett genom Den Heliga Anden. Vill du veta? Prova att säga det Paulus påstår, den bra biten alltså: 1 Kor 12:3 (Därför vill jag att ni skall förstå att ingen som är fylld av Guds ande säger: ?Förbannelse över Jesus?, och att ingen kan säga: ?Jesus är herre?, om han inte är fylld av den heliga anden. 4Nådegåvorna är olika, men Anden densamma.)


    Paulus skriver till folket i Korint. 1 Kor 14:1 (Sträva efter kärleken, men sök också vinna de andliga gåvorna, helst gåvan att profetera.)
  • dirpower

    Det är konstigt att citattecken förvandlas till frågetecken när man kopierar dem. Familjeliv är som det är.

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-11 22:35:52 följande:

    . När de går ut på Jerusalems gator blir alla besökare som de träffar förvånade. Lärjungarna kan nämligen tala med dem! Ja, var och en hör dem ?tala på hans eget språk?. (Apg. 2:1?6)

    Den här livfulla berättelsen skildrar en milstolpe i den sanna tillbedjans historia ? grundandet av det andliga Israel, den smorda kristna församlingen. (Gal. 6:16) Men det är inte allt.

    När Petrus talade till folkskaran den dagen använde han den första av ?himlarnas kungarikes nycklar?, som var tre till antalet och som var och en skulle öppna dörren till särskilda möjligheter för en ny grupp människor. (Matt. 16:18, 19)

    Den första nyckeln gjorde det möjligt för judar och proselyter att ta emot de goda nyheterna och att bli smorda med Guds heliga ande.

    De skulle alltså bli en del av det andliga Israel och därmed ha hoppet om att få härska som kungar och präster i det messianska kungariket. (Upp. 5:9, 10) Med tiden skulle även samarier och sedan andra icke-judar erbjudas den möjligheten.


    Vad vill du berätta med dessa citat? Det saknas förklaring här.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-12 12:54:21 följande:
    Att den heliga anden är JHVH Guds verksamma kraft, den krafta Han använder för att utföra sin vilja med, ingen person.
    Den Heliga Anden är helt klart någon som utför saker, precis som du skriver, men han är fortfarande en person. Den Heliga Anden är den verksamma kraften i Gudomen och han är en person. Hur förklarar du att Den Heliga Anden kan bli bedrövad?

    Gud Fadern är den som ger befallningen.
    Gud Jesus är Ordet som administrerar befallningen.
    Gud Den Heliga Anden är den verksamma kraften som utför befallningen.

    När Fadern vill ha ljus så händer detta.
    Först sveper Den Heliga Anden över Jorden 1 Mos 1:2.
    Jesus, som är Ordet, säger "Ljus, bli till!" 1 Mos 1:3.
    Den verksamma kraften, Den Heliga Anden, utför detta "Och ljuset blev till.".

    Alla tre samverkar i en perfekt och felfri enhet och de är en enhet, Gud.

    Enhet var Guds ursprungliga plan för familjen. Mannen är ett kött med Kvinnan. Tillsammans är familjen ett och detta är Guds avbild. Familjen består av flera personer men de är ett kött. Gud består också av flera personer och tillsammans är det ett. Gud är den perfekta förebilden för en familj.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-10-12 16:32:31 följande:

     Vad är den heliga anden?


    En jämförelse av skriftställen som omnämner den heliga anden visar att människor, som det sägs, "uppfylldes" av den, att de kan bli "döpta" med den och att de kan bli "smorda" med den. (Luk. 1:41; Matt. 3:11; Apg. 10:38)


    Inget av dessa uttryck skulle vara lämpligt, om den heliga anden var en person


    Enligt din slutsats. Det betyder inte att du har rätt. Allt detta är "lämpligt" eftersom att Den Heliga Anden är allestädes närvarande om han så vill. Förneka inte Den Heliga Anden. Bedröva honom inte. Skulle du umgås med de sådana som inte ser dig som en person utan utnyttjar dig som de vill utan att tänka på dina känslor? Gör inte så mot Den Heliga Anden. Det är allvarligt.
    Vibban01 skrev 2014-10-12 16:32:31 följande:

     Jesus talar också om den heliga anden som en "hjälpare" (grekiska: pa.ra.kle.tos), och han sade att denne hjälpare skulle "lära", "vittna", "tala" och "höra". (Joh. 14:16, 17, 26; 15: 26; 16:13)



    Om den Heliga Anden kan hjälpa, lära, vittna, tala och höra så har du fått med mycket som beskriver honom som en person och jag instämmer. Definitivt en person. Jag känner ingenting utom personer som kan gör allt detta. Elektricitet är ett exempel på en kraft som är utan vilja. Den kan inte utföra hjälpa dig på egen hand för den kan inte tänka. Den Heliga Anden har en egen vilja och endast därför kan han hjälpa dig.
    Vibban01 skrev 2014-10-12 16:32:31 följande:

     Det är inte ovanligt i Bibeln att något personifieras. Visheten, till exempel, sägs ha "barn". (Luk. 7:35)


    Visheten är en person. Den kallas bland annat för Visheten eftersom att den besitter absolut vishet. Vem har sådan kunskap? Jag är Vishetens barn.
    Vibban01 skrev 2014-10-12 16:32:31 följande:

     Synden och döden omtalas som kungar. (Rom. 5:14, 21)


    Den auktoritära översättningen KJV beskriver att döden regerar men ordet Kung används inte.


    Din översättning kanske är utsatt för medvetna specialtolkningar för att någon med ond agenda vill förminska Guds budskap. Jag länkar en bra film som förklarar varför vi behöver jämföra med King James Version


    Vibban01 skrev 2014-10-12 16:32:31 följande:

     I Första Johannes 5:6-8 sägs det att anden "vittnar", men inte bara den, utan också "vattnet och blodet".


    I just detta avsnitt har många översättningar vilselett sina läsare så jag måste vända mig till den auktoritära KJV:

    [6 This is he that came by water and blood, even Jesus Christ; not by water only, but by water and blood. And it is the Spirit that beareth witness, because the Spirit is truth.]

    [7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.]

    [8 And there are three that bear witness in earth, the Spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one.]

    I vers 6 ser du att Anden är sanning. Är det inte Gud som är sanning?
    I vers 7 ser du att det är tre som bär vittne i himmelen och där står det uttryckligen att de tre är ett. I din översättning har i stort sett hela vers 7 fallit bort, liksom många andra Svenska översättningar. För att hitta hela versen på Svenska behöver backa tillbaka i tiden ända till Karl XII Bibel. Den finns på www.bibeln.se
    I vers 8 ser du att det är tre som bär vittne på Jorden. Där har du Anden, vattnet och blodet som är överens.



  • dirpower

    Vad säger Jesus om uteblivna mirakler?

    Luk 9:40-41

    Jag bad dina lärjungar att de skulle driva ut anden, men de kunde inte.", Jesus svarade: "Du fördärvade släkte som inte vill tro! Hur länge skall jag vara hos er och stå ut med er? För hit din son!"

    Vad säger Jesus om människor som utför mirakler i hans namn?

    Luk 9:49-50

    Johannes sade: "Mästare, vi såg en man som drev ut onda andar i ditt namn, och vi försökte hindra honom eftersom han inte följde med oss." 50 Jesus sade till Johannes: "Hindra honom inte. Den som inte är emot er, han är för er."

  • dirpower

    Vad säger Jesus till människor som tvivlar på mirakler?

    Mark 9:22-24

    Ofta kastar anden honom än i elden och än i vattnet för att ta livet av honom. Men om du kan, så förbarma dig över oss och hjälp oss!? Jesus sade till honom: ?Om du kan, säger du. Allt förmår den som tror." Genast ropade barnets far: ?Jag tror. Hjälp min otro!?

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3