Inlägg från: dirpower |Visa alla inlägg
  • dirpower

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Apropå att finna Jesus, Jehoshua (Jehova är befrielse/överflöd), så finns en skön vetenskaplig video om Gud, som även älskar ateisterna,


     


    Believe in God in 5 Minutes (Scientific Proof)
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-11-09 06:23:48 följande:

    Vem tillber du, Jehova eller Jesus?


    Har du inte läst?

    Vid ett tillfälle ger Jesus vägledning för bön. Han lär oss att be till Fadern, Matt 6:9.

    Jesus bekräftar kraftgärningar som sker i hans namn, Mark 9:39 "Men Jesus sade: "Hindra honom inte. Ingen som utför en kraftgärning i mitt namn kan sedan genast tala illa om mig.".

    Jesus lär oss att tillsammans be i hans namn, Joh 14:12-14 "Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det."

    Den som alltså inte tror på Jesus gör rätt i att inte be i Jesus namn och den som tror på Jesus gör rätt i att be i namnet Jesus.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-11-09 14:01:27 följande:
    Hur förklarar du detta:

    1 Ko 15:24, 26
    ?Därnäst slutet, när han överlämnar kungariket åt sin Gud och Fader, när han har gjort all regering och all myndighet och makt till intet ? Som den siste fienden skall döden göras till intet.?


    Jag ser inte vad du ser. Berätta.
  • dirpower

    Om vi ska meditera på varje mening så finns det mer än just detta att fundera kring. Vers 12 exempelvis handlar om skulder enligt översättning men borde kanske tolkas som överträdelse. Folk behöver nämligen inte vara skyldiga något för att vi ska behöva förlåta dem. Allt vi upplever som överträdelse bör vi förlåta.

    För mig betyder tillkomme ditt rike inget eget utan det står tillsammans med meningen efter som handlar om att det redan idag är så som i himlen. Inte att Jorden ska bli helig som Guds rike utan att så som jag lever i fullkomligheten, så ber jag att jag ska ha kraft att leva idag; utan bekymmer, utan rädslor, älskande, givande, frimodig och inte känna skam osv.. Jag ber om kraft att kunna leva i det arv jag redan blivit tilldelad.

    Vad ber du själv om?

  • dirpower

    En kvinna som sköt ihjäl sig själv men kom tillbaka till livet:


  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-12-23 18:04:31 följande:
    Där ser du hur lurad gu blir-

    Tror du inte att det finns ärligt folk?


    Den här mannen dog inte men fick ändå göra ett besök. Han förankrar dessutom till bibeln mycket precist:




  • dirpower
    Johan75 skrev 2015-01-01 11:31:42 följande:

    Alla de här människorna som dör och kommer tillbaka - tar inte det bort ganska mycket av det speciella med att Jesus dog på korset och återuppstod? Jag menar, om nu vanliga människor kan göra detta så är väl inte Jesus så speciell?

    Jämför man de mirakel som påståtts inträffat kring Jesus med de som inträffade kring Moses så framstår ju hur som helst Jesus mirakel mest som "partytrick". Vatten till vin, gå på vatten och hela enstaka sjuka bleknar rätt rejält med delande av hav och dödandet av alla förstfödda.


    Meningen med att Jesus dog har du inte förstått när du resonerar så. Jesus gick in i döden utan synd och tog med sig nycklarna till döden när han uppväcktes så att alla som tar emot Jesus som herre också blir friköpta.


    Upp 1:18 "Jag var död, och se, jag lever i evigheters evighet, och jag har nycklarna till döden och dödsriket."


     


    Det är ingen tävling, vi kan utföra större mirakler:


    Joh 14:12 "Sannerligen, jag säger er: den som tror på mig, han skall utföra gärningar som jag, och ännu större. Ty jag går till Fadern"

  • dirpower
    Johan75 skrev 2015-01-05 23:05:57 följande:
    Jag har över huvud taget inte nämnt meningen med att Jesus dog. Ej heller haft för avsikt att värdera den. Jag nämner bara att de "mirakel" Jesus utförde under sin påstådda tid på jorden inte är så där väldans imponerande. Framförallt inte om man jämför med de mirakel som påståtts ha inträffat kring Moses. 
    Låt mig påminna dig " tar inte det bort ganska mycket av det speciella med att Jesus dog på korset och återuppstod?"
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3