Inlägg från: Vibban01 |Visa alla inlägg
  • Vibban01

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Johan75 skrev 2014-10-08 16:11:31 följande:
    Men du - varför skriver du detta till mig? Den här tråden handlar om påstådda mirakel som utförs av, eller genom, Jesus. Det finns gott om andra trådar där du kan försöka omvända mig till ett vittne. Sen att det du skriver inte relaterar alls till det jag skrev (som du citerar) är ju också lite störigt. 
    Finns inga mirakler från Gud, däremot vet jag inte vad satan kan göra.

    "Omvända", nej du gör ditt val.
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-08 20:50:59 följande:
    Du har sååå fel. Gud utför alla mirakler, inte människor. Gud har inte slutat att existera. Jag tror på en levande Gud, gör inte du det? Precis lika levande är Gud idag som när Moses blev tillsagd att göra saker och Gud lät mirakler ske. Gud är inte som Allah som är låååångt bort och hör ingenting. Pratar vi om samma Gud? Gud är äkta och du kan ha en intim gemenskap med honom precis som alla andra i bibeln som hade gemenskap med Gud. Det finns inget tillfälle i historien då Gud vände sig bort och slutade ha gemenskap. Det är ju gemenskap som är syftet med vår existens. Endast i Guds gemenskap är vi tillfredsställda.
    Så han klarar bara att bota ett fåtal människor, resten får vara!
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-08 21:08:33 följande:
    Sååå fel igen. Jesus botade inte hela världen och inte heller apostlarna. Helandet är ett tecken som förhärligar Evangeliet. Finns inget Evangelium så finns inget att förhärliga. Tror du inte på en gud som har gemenskap med människor och inte kan utföra mirakler så tror du på en död gud. Du tror på en avgud som icke kan hjälpa.

    Jeremia 2:11
    Har väl något hednafolk bytt bort sina gudar? Och dock äro dessa inga gudar. Men mitt folk har bytt bort sin ära mot en avgud som icke kan hjälpa.


    Du får tro det du vill.
    Vad säger Bibeln Guds ord om det?

    Vad sågs om detta:

    Upp 11:18   


    ?Men nationerna blev vreda , och din egen vrede kom, och den fastställda tiden, då de döda skall bli dömda och då du skall ge lönen åt dina slavar profeterna och åt de heliga och åt dem som fruktar ditt namn, de små och de stora, och störta dem i fördärvet som fördärvar * jorden.? genomfördärvar. Jmf Upp 21:3 - 5


    * Ordagrant ständigt


     


    2 Petrus 3:7
    ?
    Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas?


     


    Upp 21:3-5
    ? 3
    Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ?Se! Guds tält är bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.? 5 Och han som satt på tronen sade: ?Se! Jag gör allting nytt.? Och så säger han: ?Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.?


     


     


    Psalm 37:9-11, 29
    9 Ty de som gör det onda skall utrotas, men de som hoppas på Jehova skall ta jorden i besittning. 10?Bara en liten tid till, och den ondskefulle är inte mer; du skall se dig om efter hans plats, och han är inte där. 11?Men de ödmjuka skall ta jorden i besittning och få njuta av stor frid.
    29 De rättfärdiga skall ta jorden i besittning, de skall bo för evigt på den.


     

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-08 21:57:32 följande:

    Att slumpmässigt plocka verser som inte har med ämnet att göra hjälper dig inte i din bevisföring för en gud som inte kan hjälpa dig. Bara om du tror på den levande Guden kan du uppleva honom. Tror du på en död gud så har vi inte samma gud.

    Öppna ögonen och se med dem. Se på allt material som är postat i tråden! Hur kan du inte se?!

    Helande är normalt, även idag där evangeliet drar fram.

    Det var i namnet Jesus som Petrus sa åt tiggaren att resa sig upp i Apostlagärningarna 3 och det var i namnet Jesus som pojkarna i Gottsunda blev helade. Se på killen som springer runt av glädje. Från tidpunkt 3:30


    Hur förklarar du att Gud bara hjälper enligt dig, enbart ett fåtal?
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-08 23:35:05 följande:
    Jag kan inte begränsa Gud. Vad får dig att tro något sådant?
    Din gud kan inte hjälpa all, det kan Bibelns Gud göra i en snar framtid.
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-09 18:09:08 följande:
    Det är fräckt att läsa in saker jag inte har påstått. Inte jag utan du skriver att mirakler har slutat att ske sedan de första apostlarnas tid. Jag påstår att Gud lever och kan hjälpa. Sedan påstår du att min Gud inte kan hjälpa?! Det är illa tolkat!
    De människor som inte vill ha med Gud att göra kommer inte att få någon hjälp men det betyder inte att Gud inte kan hjälpa dem. Det är ditt eget påhitt. Se materialet som är postat i tråden så förstår du att det är äkta och att Gud utför mirakler överallt på Jorden.
    Då kan du väl svara på varför din gud bara hjälper ett fåtal så söm ditt material visar tydligt-?
    Menar att det bara är dessa få som vill ha Guds hjälp?
  • Vibban01
    Om Johan7­5 och du själv skulle misstro ett mirakel som sker framför ögonen så skulle inte heller ni kunna ta emot ett helande för Guds kraft tränger sig inte på dem som inte vill tro.
    Jag tror att healing finns

    Uppenbarelseboken 16:14
    ?De är i själva verket inspirerade av demoner och gör tecken, och de går ut till kungarna på hela den bebodda jorden, för att församla dem till kriget på Guds, den allsmäktiges stora dag.?


     


    2 Korintierna 11:14
    ?Och det är inte underligt, ty Satan själv omskapar sig ständigt till en ljusets ängel.?


     


    1 Johannes  5:19
    ?Vi vet att vi härstammar från Gud, men hela världen ligger i den ondes våld.?


    2 Kor 4:4                           Levande Bibeln
    Bland, som är gud i denna onda värld, har förblindat en sådan människa, så att hon varken kan se ljuset från det glada budskapet, eller förstå det fantastiska i Kristi, vår Guds, härlighet som vi predikar om.?

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-09 21:31:59 följande:
    . Det finns många inom Jehovas vittnen som inte vill ta emot blodtransfusion av någon anledning. Av fri vilja avstår de den hjälp de kan få och dör hellre. Är läkarna partiska? Nej, de handlar inte mot patientens vilja.

    3 Mos 17:10
    " Och om en man av Israels hus eller en bofast främling, som bor som främling mitt ibland er, äter något som helst blod, skall jag rikta mitt ansikte mot den själ som äter blodet, och jag skall utrota honom ur hans folks mitt."


    Apg 15:28, 29
    Den heliga anden och vi själva har nämligen beslutat att inte lägga någon ytterligare börda på er utöver detta nödvändiga: 29?att ni avhåller er från det som är offrat åt avgudar och från blod och från köttet av kvävda djur och från otukt. Om ni omsorgsfullt tar er till vara för detta, skall ni ha framgång. Må ni få vara vid god hälsa!?

    När en patient ligger på sjukhus och inte kan få i sig föda genom munnen, då får han näring intravenöst istället. `


    Kan man då säga att den som aldrig fört in blod i sin mun, men som har tagi emot en blodtransfusion, verkligen har lytt befallningen att ?avhålla [sig] ... från blod?? (Apg. 15:29)


    För att ta en jämförelse kan vi tänka på en man som av sin läkare blir tillsagd att han "måste" avhålla sig från alkohol. Skulle han vara lydig, om han slutade dricka alkohol, men lät föra in den direkt i venerna?

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-10 13:22:02 följande:

    När Jehovas vittnen hävdar att det inte finns mirakler så kommer deras anhängare inte att använda namnet Jesus så som lärjungarna. Jag tänker på hur Petrus och Johannes använde Jesus namn när tiggaren vid Sköna porten fick sitt helande. Dessa lärjungar ställs inför rådet (Apg4:7) trots att alla prisade Gud för miraklet (Apg4:21).

    Rådet överlägger: [Apg 4:16-17] ?Vad skall vi göra med de här människorna? Att ett märkligt tecken har skett genom dem är uppenbart för hela Jerusalem, och vi kan inte förneka det. Men för att ryktet inte skall spridas ännu mer bland folket måste vi varna dem för att hädanefter tala till någon i det namnet.?

    Varför vill de att alla ska glömma kraften i det namnet?


    Jag säger inte att det inte finns mirakler, säger bara att det inte kommer från Skaparen Gud.
    Varför hjälper inte din gud ebolaoffer.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3