Inlägg från: Vibban01 |Visa alla inlägg
  • Vibban01

    Jesus Mirakel Tråd 3

    dirpower skrev 2014-10-10 13:22:02 följande:
    Var inte som rådet som vill förhindra mirakler som sker i Jesus namn. Var en lärjunge.
    Jesus säger: [Apg1:8] "Men ni skall få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.?
    De goda nyheterna skulle förkunnas för alla nationer
    Profetior: ?De goda nyheterna måste först predikas i alla nationerna.? (Markus 13:10) ?Ni skall vara vittnen om mig både i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och till jordens mest avlägsna del.? (Apostlagärningarna 1:8)

    Uppfyllelse: Kort efter Jesu död år 33 v.t. förkunnade hans lärjungar budskapet om Guds rike i hela Jerusalem.

    De spred sig över Judeen och det närliggande Samarien, och inom 15 år hade kristna missionärer skickats till andra delar av det romerska väldet. År 61 kunde det sägas att de goda nyheterna hade predikats i många ?avlägsna? delar av jorden.

    Vad historien visar:
    Icke-bibliska källor från 100-talet bekräftar kristendomens snabba expansion. Av den romerske historikern Suetonius skrifter framgår det att det fanns kristna i Rom så tidigt som år 49. Plinius den yngre, ståthållare i Bithynien (i dagens Turkiet), skrev i ett brev till kejsar Trajanus omkring år 112 att kristendomens ?smitta? hade spritt sig ?inte bara till städerna utan även till byarna på landsbygden?.

    En historiker som undersökt ämnet konstaterade: ?Mindre än hundra år efter apostlatiden fanns det kristna gudstjänstlokaler i romarrikets större städer.?

    I boken Den tidiga kyrkans historia skriver professor Henry Chadwick: ?Redan för Apostlagärningarnas författare ... var kyrkans snabba utbredning följden av en rad osannolika omständigheter. Mänskligt att döma skulle inget ha tett sig mer osannolikt.?

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-10 13:22:02 följande:

    När Jehovas vittnen hävdar att det inte finns mirakler så kommer deras anhängare inte att använda namnet Jesus så som lärjungarna. Jag tänker på hur Petrus och Johannes använde Jesus namn när tiggaren vid Sköna porten fick sitt helande. Dessa lärjungar ställs inför rådet (Apg4:7) trots att alla prisade Gud för miraklet (Apg4:21).

    Rådet överlägger: [Apg 4:16-17] ?Vad skall vi göra med de här människorna? Att ett märkligt tecken har skett genom dem är uppenbart för hela Jerusalem, och vi kan inte förneka det. Men för att ryktet inte skall spridas ännu mer bland folket måste vi varna dem för att hädanefter tala till någon i det namnet.?

    Varför vill de att alla ska glömma kraften i det namnet?


    Tro inte på dem som förringar namnet Jesus. Djävulen vet ju att Jesus har fått all makt och lyckas djävulen bedra dig så att du inte använder universums kraftfullaste namn så blir du avväpnad och du står maktlös inför hans verk.
    Var inte som rådet som vill förhindra mirakler som sker i Jesus namn. Var en lärjunge.
    Jesus säger: [Apg1:8] "Men ni skall få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.?
    En vän till mig som är verksam i www.missiononeeleven.se/ har följt med i helikopter ut till byar i Afrika som inte fått höra om Jesus. Jordens yttersta gräns är ännu inte nådd och därför behöver vi fortfarande Den Heliga Anden. Vi är inte ensamma i universum med en död gud eller avlägsen gud, Den Heliga Anden är verksam idag och genom honom sker mirakler både i stora och små sammanhang.
    Ja Jesus är Kung i Guds rike, men hur ser du på Skaparen Jehova Gud.

    Heb 11:6
    Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, ty den som närmar sig Gud måste tro att han är till och att han belönar dem som uppriktigt söker honom.

    Du pratar om den heliga anden som om det var en person, betänk då att Jesus avlades av den heliga anden, ör det då inte Gud som är pappa till Jesus.

    Predika måste vi alla göra . Matt 28:18-20, Apg 17:17; Apg 20:20
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-10 13:22:02 följande:

    När Jehovas vittnen hävdar att det inte finns mirakler


    Du läser inte det jag skriver  #m5496

    Menar du att USA fanns på jesi tid?
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-10 21:28:54 följande:
    Jag talar om nutid. Om du inte tror att Gud är verksam, hur vet du då att han finns? Det är klart han är verksam och han lever. 

    Har vi inte hört om native americans? Columbus var inte först dit.

    Ser du inte att vi predikar över hela världen.

    Gud är högst verksam.
    Kom ihåg att det skall bli ett tusenårigt konungadöme, utövat av Jehova genom hans Son, Kristus Jesus, till välsignelse för mänsklighetens alla raser och nationsgrupper.
    Det skall vara en fridsregering.
    Alla program som igångsätts för mänsklighetens upplyftande skall krönas med storartad framgång. Girighet och korruption skall ersättas av osjälviskhet och kärlek.
    De styrande skall inte längre tillgodose de rikas intressen och förtrycka de fattiga och behövande.

    Guds profet utropar nämligen: ?En konung skall uppstå, som skall regera med rättfärdighet, och härskare [här på jorden], som skola härska med rättvisa.? (Jesaja 32:1)
    Med en enda regering över hela världen kommer det i sanning att bli ett paradis!

    Ps:
    Vilken tro har de flesta kvinnliga predikanter.

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-10 21:55:38 följande:

    Den Heliga Anden är en person, inte en robot. Han är hjälparen som Jesus sänder och Han utgår från Fadern. En hjälpare kan ju inte vittna om något om den inte är en person. Jesus säger att Hjälparen ska vittna om Jesus. 

    [Joh15:26]När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig.

    Vore han en robot så skulle han inte bli bedrövad. Men du uppmanas att inte bedröva honom. Bara en person kan bli bedrövad.

    [Ef4:30]Gör inte Guds heliga ande bedrövad, den är sigillet som utlovar frihetens dag åt er.

    [Matt12:31]Därför säger jag er: all synd och hädelse skall människorna få förlåtelse för, men hädelse mot Anden skall inte förlåtas. 32Den som säger något mot Människosonen skall få förlåtelse, men den som säger något mot den heliga anden får inte förlåtelse, varken i denna världen eller i den kommande.


    Jag uppmanar dig att vara försiktig när du talar om den heliga anden. Han är en person som du inte får kalla vad som helst.


    Hjälparen


     


    ?Din ande är god; må den leda mig i rättrådighetens land.? ? Psalm 143:10


     


    "Om jag inte lämnar er kommer inte Hjälparen till er.


    Men när jag går skall jag sända honom till er, och när han kommer skall han visa världen vad synd är" Jesus Kristus


     


    Johannes 16:7, 8


    ?Likväl säger jag er nu sanningen.


    Det är till fördel för er att jag går bort.


    Ty om jag inte går bort, skall hjälparen alls inte komma till er: Men om jag går min väg, skall jag sända honom till er. ? Och när denne kommer, skall han ge världen övertygande bevisning i fråga om synd och ifråga om rättfärdighet och i fråga om dom.?


     


    Hur anden hjälper.


    Jesus Kristus kallade den heliga anden en ?hjälpare?.


    Så här sade han till exempel till sina efterföljare:  "Jag skall framställa en begäran till Fadern, och han skall ge er en annan hjälpare, att vara med er för evigt, sanningens ande som världen inte kan ta emot, därför att de varken ser den eller känner den.


    Ni känner den, därför att den blir kvar hos er och är i er." "Hjälparen" skulle bland annat vara en lärare, för Kristus lovade?: "Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, denne skall lära er allting och påminna er om allt vad jag har sagt er.


    "Anden, skulle också vittna om Kristus, och han försäkrade sina lärjungar: "Det är till fördel  för att jag går bort.


    Ty om jag inte går bor skall hjälparen alls inte komma till er; men om jag går min väg, skall jag sända honom till er." - Johannes 14:16, 17, 26; 15:26 16:7.*


     


    På pingstdagen år 33 v.t. utgöt Jesu; från himlen den utlovade heliga anden över sina efterföljare. (Apostlagärningarna 1:4, 5 2:1-ll)


    Som en hjälpare gav anden den ökad insikt om Guds vilja och uppsåt och öppnade Guds profetiska ord för dem.


    (1 Korinthierna 2:10-16; Kolosserna 1:9, 10; Hebréerna 9:8-10) Denne hjälpare satte också Jesu lärjungar i stånd att bli vittnen på hela jorden. (Lukas 24:49; Apostlagärningarna 1:8; Efesierna 3:5, 6)


    Om en överlämna kristen i våra dagar utnyttjar de andliga an ordningar som Gud har gjort genom "den trogne och omdömesgille slaven", kan den heliga anden hjälpa honom att växa till i kunskap. (Matteus 24:45-47)


    Guds ande kan hjälpa genom att ge det mod och den styrka som krävs för att vittna som en Jehovas tjänare.


    (Matteus 10:19, 20; Apostlagärningarna 4:29-31)


    Men den heliga anden hjälper, också Guds folk på annat sätt.


     


     


    * Även om den heliga anden personifieras som en "hjälpare", är den inte någon person, eftersom ett grekiskt pronomen i neutrum (översatt med "den' används om anden.


    I hebreiskan används på liknande sätt feminina pronomen om visheten personifiera (Ordspråken 1:20-33; 8:1-36) Vidare blev den heliga anden "utgjuten", vilket en person inte kan bli.  - Apostlagärningarna 2:33.


     


     


     


    Hjälparen, den heliga anden...,skall lära er allting och påminna er om allt vad jag har sagt er.


    (Joh.14:26)


     


    Hur gick det till att den heliga anden gav apostlarna tröst?


    Jesus försäkrade dem om att den heliga anden skulle "påminna" dem "om allt" vad han hade sagt dem.


    Omkring åtta år efter Jesu död kunde Matteus således skriva det första evangeliet, i vilket han nedtecknade Jesu hjärtevärmande bergspredikan, hans talrika liknelser angående Guds kungarike och hans utförliga genomgång av tecknet på sin närvaro.


    Mer än 50 år längre fram kunde aposteln Johannes skriva en tillförlitlig redogörelse fylld med ytterligare detaljer om de allra sista dagarna av Jesu liv på jorden.


    De här inspirerade skildringarna har verkligen varit till uppmuntran ända in i vår tid!


    Förutom att den heliga anden hjälpte lärjungarna att minnas Jesu ord, undervisade den dem och vägledde dem till en fullständigare förståelse av Guds avsikter.

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-11 22:04:51 följande:

    Det är konstigt att citattecken förvandlas till frågetecken när man kopierar dem. Familjeliv är som det är.


    Precis, men vi får leva med det.

    Pingsten år 33 gav Gud av sin kraft till många män och kvinnor så de kunde föra Jesu budskap vidare på olika språk.
    Apg 2:6
    När nu detta ljud kom, samlades folkskaran, och det uppstod förvirring, eftersom var och en hörde dem tala på hans eget språk.

  • Vibban01

    . När de går ut på Jerusalems gator blir alla besökare som de träffar förvånade. Lärjungarna kan nämligen tala med dem! Ja, var och en hör dem ?tala på hans eget språk?. (Apg. 2:1?6)

    Den här livfulla berättelsen skildrar en milstolpe i den sanna tillbedjans historia ? grundandet av det andliga Israel, den smorda kristna församlingen. (Gal. 6:16) Men det är inte allt.

    När Petrus talade till folkskaran den dagen använde han den första av ?himlarnas kungarikes nycklar?, som var tre till antalet och som var och en skulle öppna dörren till särskilda möjligheter för en ny grupp människor. (Matt. 16:18, 19)

    Den första nyckeln gjorde det möjligt för judar och proselyter att ta emot de goda nyheterna och att bli smorda med Guds heliga ande.

    De skulle alltså bli en del av det andliga Israel och därmed ha hoppet om att få härska som kungar och präster i det messianska kungariket. (Upp. 5:9, 10) Med tiden skulle även samarier och sedan andra icke-judar erbjudas den möjligheten.

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-12 07:57:04 följande:
    Vad vill du berätta med dessa citat? Det saknas förklaring här.
    Att den heliga anden är JHVH Guds verksamma kraft, den krafta Han använder för att utföra sin vilja med, ingen person.
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-12 14:35:04 följande:
    Den Heliga Anden är helt klart någon som utför saker, precis som du skriver, men han är fortfarande en person. Den Heliga Anden är den verksamma kraften i Gudomen och han är en person. Hur förklarar du att Den Heliga Anden kan bli bedrövad?

    Gud Fadern är den som ger befallningen.
    Gud Jesus är Ordet som administrerar befallningen.
    Gud Den Heliga Anden är den verksamma kraften som utför befallningen.

    När Fadern vill ha ljus så händer detta.
    Först sveper Den Heliga Anden över Jorden 1 Mos 1:2.
    Jesus, som är Ordet, säger "Ljus, bli till!" 1 Mos 1:3.
    Den verksamma kraften, Den Heliga Anden, utför detta "Och ljuset blev till.".

    Alla tre samverkar i en perfekt och felfri enhet och de är en enhet, Gud.

    Enhet var Guds ursprungliga plan för familjen. Mannen är ett kött med Kvinnan. Tillsammans är familjen ett och detta är Guds avbild. Familjen består av flera personer men de är ett kött. Gud består också av flera personer och tillsammans är det ett. Gud är den perfekta förebilden för en familj.

     


    Vad är den heliga anden?


    En jämförelse av skriftställen som omnämner den heliga anden visar att människor, som det sägs, "uppfylldes" av den, att de kan bli "döpta" med den och att de kan bli "smorda" med den. (Luk. 1:41; Matt. 3:11; Apg. 10:38)


    Inget av dessa uttryck skulle vara lämpligt, om den heliga anden var en person.


    Jesus talar också om den heliga anden som en "hjälpare" (grekiska: pa.ra.kle.tos), och han sade att denne hjälpare skulle "lära", "vittna", "tala" och "höra". (Joh. 14:16, 17, 26; 15: 26; 16:13)


    Det är inte ovanligt i Bibeln att något personifieras. Visheten, till exempel, sägs ha "barn". (Luk. 7:35)


    Synden och döden omtalas som kungar. (Rom. 5:14, 21)


    I några skriftställen sägs det att anden "talade", medan det i andra klargörs att detta skedde genom änglar eller människor.


    (Apg. 4:24, 25; 28:25; Matt. 10:19, 20; jämför Apostlagärningarna 20:23 med 21:10, 11.)


     


    I Första Johannes 5:6-8 sägs det att anden "vittnar", men inte bara den, utan också "vattnet och blodet".


    Inget av de uttryck som man finner i dessa skriftställen bevisar således i sig självt att den heliga anden är en person.


    Den rätta identifieringen av den heliga anden måste stämma med alla skriftställen som omnämner denna ande. Ur denna synvinkel är det logiskt att dra den slutsatsen att den heliga anden är Guds verksamma kraft.
    Den är inte en person, utan en mäktig kraft som Gud låter gå ut från sig själv för att få sin heliga vilja verkställd. -
  • Vibban01
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 18:54:03 följande:

    Ingen ateist, agnostiker, humanist eller tillhörande en annan religiös åskådning kan dock förklara det som jag upplevt, då Gud genom andra personer talat direkt till mig, genom den helige andens nådegåvor som visdomens ord, kunskapens ord och/eller profetiska budskap.
    När jag var ung så hade jag mycket självmordstankar, dels på grund av all mobbing jag fått utstå i skolan där kristna ansågs konstiga och där det baktalades mycket om min familj, men också för att jag hade tjafs med min bror och andra nära anhöriga då de inte förstod mig. En dag när jag gick in till ett ungdomsmöte i Filadelfiakyrkan, och vi hade haft ungdomskväll, så börjar ungdomspastorn komma in i djup bön, han blundade och började be tyst, och kommer med kunskapens ord om allt som jag personligen gått och tänkt på, självmordstankar och hur jag hade tänkt att ta mitt liv, att du finns här i kyrkan som har tänkt såhär, och jag kände direkt att det gällde mig, sen blev jag ombedd att gå fram för förbön och upplevde Guds andliga frid som lyfte mig andligt så jag kände mig som en lätt fjäder när jag väl gått fram för förbön och han började be för mig.
    Han hade inte kunnat veta mina tankar, då det var tankar jag haft i mitt inre och inte talat med andra om. Jag hade mycket saker omkring som jag tänkte på utan att dela med andra om så det går inte att förklara på något sätt än övernaturligt ingripande av Guds nåd.
    Jag vittnade om detta till en grupp unga på youtube, och en ateist kom med tanken att kanske han kunde se på folks ansikts rörelser(lite mentalist stil) vem som mådde dåligt eller att han hade pratat med någon som var orolig för mig. Men han blundade och var inne i bönen helt. Och kände vare sig mig eller mina vänner där alls personligen, även om han gjort det så hade han omöjligt kunnat veta exakt vad jag tänkte då jag inte delade de tankarna med folk som gick i den kyrkan, utan kyrklivet för mig när det gäller vänskapsrelationer var mest fikande och skojande och skrattande tillsammans efter mötet.
    Det här hände för över 8 år sedan.

    Här är en bild från förböns stund i Humlegården då det var Jesusmanifestations dag.


    Jag personligen betvivlar inte det du/ni varit med om, men var har du stöd i Bibeln och dess budskap.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3