Inlägg från: Vibban01 |Visa alla inlägg
  • Vibban01

    Jesus Mirakel Tråd 3

    dirpower skrev 2014-10-27 22:12:13 följande:

    Lite tankar om detta.


    "skall utrotas" skriver du men på Hebreiskan ikrthu·n översätts till they-shall-be-cut-off av King James Version.
    "For evildoers shall be cut off: but those that wait upon the LORD, they shall inherit the earth."
    Källa: www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/psa37.pdf


    Därför tänker jag att de avskärmade(cut off) människorna på Jorden självdör inom en tid eftersom att det är sannolikt att universums krafter så småningom utplånar Jorden.

    De blir kvarlämnade, ny film Oktober 2014 www.leftbehindmovie.com
    Med tanke på att Bibeln talar om en ny Jord (Upp 21:1, Jesaja 66:22) så lär vi ju hamna på en helt ny plats som är avskärmad från den förra. Den gamla Jorden är redan vår så den behöver vi inte ärva.
    Så Bibeln Guds ord bara gällr iblan och när det passar.
  • Vibban01
    Iarwain skrev 2014-11-01 20:21:03 följande:
    Jag har bett dig presentera någon du anser är "äkta vara", vilket jag uppfattar du menar någon som helar genom guds kraft.

    Eller är vi överens om att dessa inte finns?
    Läs Apostlagärningarna
  • Vibban01
    KristenTjej84 skrev 2014-11-03 15:40:10 följande:
    Nej alla är inte menade att vara profeter, men tror Gud har format alla i moderlivet,  med en unik kallelse från honom, skickat dem själar med speciella uppgifter & gåvor, i Jeremias fall var uppgiften & kallelsen att vara profet.
    Profeter betyder "budbärare".

    Matteus 28:18-20
    Och Jesus gick närmare och talade till dem och sade: ?All myndighet i himlen och på jorden har blivit mig given. 19?Gå därför och gör lärjungar av människor av alla nationerna, döp dem i Faderns och Sonens och den heliga andens namn 20?och lär dem att hålla allt som jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill avslutningen på tingens ordning.?

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-11-07 11:04:20 följande:

    Apropå att finna Jesus, Jehoshua (Jehova är befrielse/överflöd), så finns en skön vetenskaplig video om Gud, som även älskar ateisterna,


     


    Believe in God in 5 Minutes (Scientific Proof)
    Vem tillber du, Jehova eller Jesus?
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-11-09 11:49:16 följande:
    Har du inte läst?

    Vid ett tillfälle ger Jesus vägledning för bön. Han lär oss att be till Fadern, Matt 6:9.

    Jesus bekräftar kraftgärningar som sker i hans namn, Mark 9:39 "Men Jesus sade: "Hindra honom inte. Ingen som utför en kraftgärning i mitt namn kan sedan genast tala illa om mig.".

    Jesus lär oss att tillsammans be i hans namn, Joh 14:12-14 "Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det."

    Den som alltså inte tror på Jesus gör rätt i att inte be i Jesus namn och den som tror på Jesus gör rätt i att be i namnet Jesus.
    Lycka till.

    Joh 17:3
    Detta betyder evigt liv: att de lär känna dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt ut, Jesus Kristus.

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-11-03 19:00:06 följande:
    Hur förklarar du detta:

    1 Ko 15:24, 26
    ?Därnäst slutet, när han överlämnar kungariket åt sin Gud och Fader, när han har gjort all regering och all myndighet och makt till intet ? Som den siste fienden skall döden göras till intet.?

  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-11-09 23:42:09 följande:
    Jag ser inte vad du ser. Berätta.
    Du har säkert bet mönsterbönen Fader vår, där ber du "tillkomme ditt rike,  vad ber du då om.
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-11-10 10:30:58 följande:

    Om vi ska meditera på varje mening så finns det mer än just detta att fundera kring. Vers 12 exempelvis handlar om skulder enligt översättning men borde kanske tolkas som överträdelse. Folk behöver nämligen inte vara skyldiga något för att vi ska behöva förlåta dem. Allt vi upplever som överträdelse bör vi förlåta.

    För mig betyder tillkomme ditt rike inget eget utan det står tillsammans med meningen efter som handlar om att det redan idag är så som i himlen. Inte att Jorden ska bli helig som Guds rike utan att så som jag lever i fullkomligheten, så ber jag att jag ska ha kraft att leva idag; utan bekymmer, utan rädslor, älskande, givande, frimodig och inte känna skam osv.. Jag ber om kraft att kunna leva i det arv jag redan blivit tilldelad.

    Vad ber du själv om?


    Pontius Pilatus frågade Jesus om han var en kung, då svarade Jesus att han var det, men i ett himmelskt rike, så du förstår inte vad Guds rike är.

    Guds kungarike


    Definition: Guds kungarike är uttrycket för Jehovas universella suveränitet gentemot sina skapelser eller det medel han använder för att utöva denna suveränitet.


    Denna term används särskilt för att beteckna manifesterandet av Guds suveränitet genom den kungliga regering som leds av hans Son, Jesus Kristus. "Kungarike" kan åsyfta det styre som den som smorts till kung utövar eller de jordiska domäner som denna himmelska regering härskar över.


     


    Är Guds kungarike en verklig regering?


    Eller är det snarare ett tillstånd i människors hjärta?


    Luk. 17:21 (1981): "Ingen kan säga: Här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är inom er [mitt ibland er (eder), Da, Gi, Hd, Åk; i er mitt, NV]."


    (Lägg märke till att Jesus, som det framgår av vers 20, talade till fariséerna, som han ju fördömde på jorden och under jorden och på havet, och allting i dem, hörde jag säga: 'Honom som sitter på tronen [Jehova Gud] och Lammet [Jesus Kristus] tillhör välsignelsen och äran och härligheten och makten i evigheters evighet."' "Stora och underbara är dina gärningar, Jehova Gud, den Allsmäktige.


    Rättfärdiga och sanna är dina vägar, evighetens Kung.


    Vem skulle väl inte frukta dig, Jehova, och förhärliga ditt namn, eftersom bara du är lojal?


    Ty alla nationerna skall komma och tillbe inför dig, därför att dina rättmätiga förordningar har gjorts uppenbara."



Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3